Web Analytics
More
    Reklāma

    Google, iespējams, slepus vēro tevi pat tad, ja lieto inkognito režīmu

    Jaunākie raksti

    Nedienas skārušas arī tehnoloģiju kompāniju Google. Otrdien pret uzņēmumu ierosināta lieta tiesā, apsūdzot par nopietniem pārkāpumiem lietotāju privātuma jautājumos. Tiesa no Googles pieprasījusi vismaz 5 miljardus dolāru lielu soda naudu, apsūdzot Alphabet Inc vienību slepenā informācijas vākšanā par to, ko cilvēki skatās tiešsaistē un kādas vietnes pārlūko, neskatoties uz to, ka lietotāji sava privātuma nodrošināšanai izmantojuši tā saucamo inkognito režīmu.

    Saskaņā ar sūdzību Google apkopojis datus, izmantojot Google Analytics, Google Reklāmu pārvaldnieku un citas lietojumprogrammas, kā arī lietotnes. Būtiski, ka šajā gadījumā pat nav bijis svarīgi, lai lietotājs noklikšķinātu uz Google atbalstītajām reklāmām. Sūdzībā teikts, ka Googles ievāktā informācija ļauj uzzināt krietnu daļu no savu lietotāju privātās dzīves – par draugiem, vaļaspriekiem, iecienītākajiem ēdieniem, iepirkšanās paradumiem un jebko citu, kas tiek skatīts internetā, domājot, ka privātais režīms pasargās no Googles ziņkārīgajām acīm.

    Reklāma

    Tomēr jāatzīst, ka kaut arī lietotāji privāto pārlūkošanu uzskata par drošu veidu, kā sērfot internetā, datu drošības pētnieki jau sen pauž bažas, ka Google varētu izsekot cilvēku darbībām dažādos pārlūkošanas režīmos, arī apvienojot privātās un parastās interneta lietošanas režīmus.

    Vienlaikus sūdzībā norādīts, ka Google, iespējams, slepus vērojusi miljoniem lietotāju, kuri kopš 2016. gada 1. jūnija pārlūkoja internetu inkognito režīmā.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    04.06.2020 11:45

    “nedienas”?.. kāpēc tik politkorekti jāraksta par privāto datu nelegālu ievākšanu un lietotāju izspiegošanu? ja zagli Vasisuāliju noķer policija, tad taču neviens neraksta, ka viņam iestājušās nedienas. raksta, ka Vasisuālijs ir zaglis, un viņam tiek izvirzītas apsūdzības. ar ko tad gūgle labāka?

    Arcijs
    04.06.2020 13:49

    Bet google taču solīja nespiegot un nekrāt informāciju,un Apturi Covid arī sola ka neko neuzkrās un nespiegos

    Janis Murnieks
    04.06.2020 14:54
    Reply to  Arcijs

    Apturi covid aplikāciju cilvēki jau izurķēja krustu un šķērsu . tas apps ne spiego ne arī dalās ar privātiem datiem .
    Paranoju atlikt!

    Minokio
    04.06.2020 16:49
    Reply to  Janis Murnieks

    Vispār jau source kods nav nekur publicēts, tā ka neko izurķēt krustu šķērsu pagaidām nav īsti iespējams.
     
    Balagāns par to arī nebūtu ilgs, ja publicētu izejas kodu tāpat kā vācieši savai Corona-Warn-App – https://www.coronawarn.app/en/

    Janis Murnieks
    04.06.2020 17:08
    Reply to  Minokio

    Source kodu vajag tikai “gaismas tīkla” čiekuram :D
    īsti vīri dekompilē …
     

    Kursors.lv
    05.06.2020 06:26
    Reply to  Minokio

    Sakops kodu un drīzumā publiski izliks apskatei.

    Skābene
    04.06.2020 15:08

    Ne tikai pārlūks spiego, bet arī mikrofons, un lieliski saprot latviešu valodu! Atliek biežāk parunāt par kādu konkrētu tēmu, kā sāk rādīties attiecīgs reklāmas saturs. To jau šķiet visi sen pamanījuši, nav nekas jauns.

    Kursors.lv
    05.06.2020 06:25
    Reply to  Skābene

    Šis gan ir no urbāno mītu seriāla.

    Kaspars
    06.06.2020 17:56
    Reply to  Skābene

    Bija man vienreiz vajadzība, parunāju, bet skuju, neko nepiedāvāja. Vilšanās.

    Oskars
    04.06.2020 16:12

    Tagad paskaidrojiet, kas būs tie, kas saņems to 5 miljardu soda naudu, par pārkāpumu? Nu nejau es, lai gan visu laiku gandrīz izmantoju Firefox > Private Window – kad meklēju ko Google. Jo mana pieredze nav labākā pēc meklēšanas google, ka uz epastu pēctam nāk ziņas ko iepriekš meklēju. Pēdējais bija apdrošināšana. Un jau tajā pašā dienā gmail parādījās reklāmvēstules ar dažām apdrošināšanas firmām, kuras nekādi man neder un neesu izrādījis interesi. (Tās bija ASV tirgum).

    Oskars
    04.06.2020 16:33

    es arī vēlos saņemt kompensāciju, par datu ievākšanu, kaut man bija Private Browsing.

    Oskars
    04.06.2020 17:17

    Tad, kur ir jēga no šīs ziņas, ja pārējā pasaule pie dibena?

    Oskars
    04.06.2020 17:33

    Bet man jau ir ieslēgts privātuma režīms un izspiego mani. Tagad es to zinu un zināju arī pirmstam, bet es gribu lai man kompensē to ko viņi pārkāpj. Es uzskatu ka man pienākas arī.

    Mārtiņš
    06.06.2020 00:49

    Kad tu lieto inkognito režīmu, Google par tevi uzzina kādu 100% drošu faktu – to, ka tev gribas kaut ko noslēpt no Google :)

    Reklāma