Web Analytics
More
    Reklāma

    Bils Geitss dalījies ar savu pandēmijas laika lasāmvielu

    Jaunākie raksti

    Kā jau katru gadu, arī šogad Bils Geitss dalās ar savu šīs vasaras lasāmvielu, šoreiz mūsu grāmatplauktiņu iesakot papildināt ar saturu, kas tiešā vai netiešā veidā saistīts ar pasauli smagi ietekmējošo pandēmiju, un gūt dažu labu atziņu par šo nelaimi, tās radītājam sekām.

    Viena no grāmatām, kurai, pēc Bila Geitsa domām, noteikti būtu jārod laiks šajā vasarā, ir Edītes Evas Īgeres (Edith Eva Eger) darbs “The Choice”. Šī grāmata rakstīta daļēji kā memuāri, daļēji kā ieteikumi psiholoģisku traumu ārstēšanai. Autorei bija vien 16 gadu, kad viņu un viņas ģimeni nosūtīja uz Aušvices koncentrācijas nometni. Pārdzīvojusi neticamas šausmas, Īgere pārcēlās uz ASV un kļuva par psihoterapeiti. Tikmēr Bils Geitss uzskata, ka grāmata varētu būt labs padomdevējs, kā rīkoties tik sarežģītās situācijās, kādā nokļuvusi pasaule šobrīd.

    Reklāma

    Papildus šai grāmatai Geitss šovasar iesaka izlasīt vēl pāris – Džona Beirija (John Barry) gripai veltīto grāmatu “The Great Influenza”, Abdžita Banerdži (Abhit Banerjee) un Esteres Duflo (Esther Duflo) darbu “Good Economics for Hard Times”, kā arī Endija Pjudikomba (Andy Puddicombe) grāmatu par meditāciju “The Headspace Guide to Mediation and Mindfulness”.

    Izceļot lasāmvielu par meditāciju, Bils Geitss norāda, ka gadiem ilgi bijis skeptisks pret meditāciju, taču šobrīd meditē, cik bieži vien var – ja laiks atļauj, vismaz trīs reizes nedēļā. Tieši šis Andy Puddicombe darbs un viņa paša radītā lietotne Headspace pamudinājusi Geitsu pievērsties meditācijai, kas labi palīdzot pārvarēt ikdienas stresu un fokusēties uz svarīgāko.

    AvotsKottke
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurčiks
    23.07.2020 09:34

    vai Bills ir ieteicis lasīt Orvelu?

    Reklāma