Web Analytics
More
    Reklāma

    “ChatGPT” sarakstījis vairāk nekā 200 “Amazon” tirgotās grāmatas

    Jaunākie raksti

    Esam jau daudz rakstījuši par mākslīgā intelekta čatbotu “ChatGPT” un to, kā tas mainījis tehnoloģiju pasauli un ne tikai. Atsevišķos gadījumos tas sevi pierādījis kā labs dzejnieks un rakstnieks, sējot bažas grāmatu autoru vidū. Un pamatoti. Uzņēmuma “OpenAI” radītais aktīvais AI čatbots minēts kā autors vai līdzautors vairāk nekā 200 “Amazon” tirgotajām fiziskajām un e-grāmatām.

    Vienlaikus reālais “ChatGPT” sarakstīto grāmatu skaits varētu būt vēl lielāks, jo “Amazon” politika neparedz, ka būtu jānorāda, ka garadarba tapšanā iesaistīts mākslīgais intelekts.

    Reklāma

    Runājot par to, pie kādu žanru grāmatām “ChatGPT” darbojies, kā pirmo var minēt ceļvežus, kas ironiskā kārtā lielākoties informē par to, kā izmantot čatbotu. Viens no tādiem ir “ChatGPT on ChatGPT: The AI Explains Itself”, kur “ChatGPT” bijis līdzautors. Vēl viens populārs žanrs ir bērnu grāmatas, kuras arī ilustrētas, izmantojot mākslīgo intelektu. Šādas grāmatas var tapt pat pāris dienu laikā.

    Tikmēr rakstnieku grupas “Authors Guild” vadītāja Mērija Reizenbergere (Mary Rasenberger) uzsver, ka mākslīgā intelekta sarakstītas grāmatas ir kas tāds, par ko būtu jāsāk nopietni satraukties. Tās esot krietni zemākas kvalitātes un pārpludinās tirgu, atstājot daudzus autorus bez darba. Ja tā notiks, tad droši vien nākotnē cilvēka sarakstīta grāmata būs kaut kas ļoti ekskluzīvs un dārgs, vismaz man tā šķiet.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    26.02.2023 13:36

    Mūs sagaida kas līdzīgs ’83. gada spēļu norietam?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_crash_of_1983

    Reklāma