Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija pieprasīs Amazon piemaksāt 3 eiro par grāmatu piegādēm

    Jaunākie raksti

    Francija paziņojusi, ka pieprasīs pievienot 3 eiro grāmatu pasūtījumiem no Amazon, kas palīdzēs mazajiem veikaliem cīnīties pret gigantu. Šī 3 eiro pievienošana notiks tikai pasūtījumiem zem 35 eiro.

    Francijā kopš 1981. gada ieviesta fiksēta cena grāmatām, turklāt atlaides grāmatām var būt līdz 5%, bet ne vairāk. Kopš 2010. gada tas pats attiecas uz elektroniskām grāmatām. Un 2014. gadā Francija uzsāka liegt bezmaksas piegādes grāmatām, ko Amazon apgāja, pieliekot 1 centu par piegādi.

    Reklāma

    Francijai būs jāgaida vismaz pusgads līdz jaunās 3 eiro minimālās maksas piemērošanas uzsākšanai, jo tā ir vēl jāsaskaņo ar Eiropas Savienību. Tiek uzskatīts, ka 3 eiro minimālās maksas piemērošana izlīdzinās Amazon un mazo tirgotāju iespējas konkurēt grāmatu piegādēs. Turklāt 35 eiro slieksnis, pie kura vairs nepiemēro papildu maksu, rosinās vienā sūtījumā iekļaut plašāku grāmatu un citu lietu klāstu, tādējādi taupot uz iepakojumu un piegādes laikā radītajiem izmešiem.

    Francijā ir aptuveni 3500 grāmatu veikali, kas trīskārt pārsniedz Lielbritānijā esošo veikalu skaitu, lai arī iedzīvotāju skaits ir līdzīgs. Lielbritānija no fiksētas grāmatu cenas atteicās 1997. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    27.09.2022 13:02

    Kā diez mūsējie nav līdz kaut kam tādam aizdomājušies! Ja būtu jāmaksā 3eur par katru dziesmu Spotify, vai katru filmu, mūzikas ierakstu veikali un video nomas vēl tagad dzīvotu cepuri kuldami! :)

    Reklāma