Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaidāma lētāka elektriskā Porsche Taycan versija

    Jaunākie raksti

    Porsche pasauli ar savu pirmo elektrisko automašīnu Taycan iepazīstināja 2019. gadā, taču tās cena ir brendu raksturojoša, jo lētākā Taycan 4S versija maksā sākot no 105 607 EUR, bet jaudīgākā Taycan Turbo S sākot no 185 456 EUR. Taču kompānijas attīstības vadītājs Maikls Stainers (Michael Steiner) paziņojis, ka ir gaidāma vēl lētāka modeļa parādīšanās.

    Gaidāmais Porsche Taycan modelis būs aprīkots tikai ar aizmugurējo piedziņu, salīdzinot ar pārējo modeļu četru riteņu piedziņu, kā arī tas saņems mazāku bateriju. Kā viens no mērķa tirgiem tiek minēta tieši Ķīna, kur visu riteņu piedziņa nemaz nebūtu vajadzīga labo laikapstākļu dēļ. Eksperti uzskata, ka jaunās lētākās versijas cena tāpat varētu būt 90 000 EUR robežās, kas noteikti to nepadara diži pieejamāku. Salīdzinot ar Porsche vērtību, tad Teslu pat varētu uzskatīt par pieejamu automašīnu.

    Tāpat kompānija nedomā apstāties vien pie esošajiem modeļiem, un nākotne tiek plānota jaunu elektroauto parādīšanās katalogā. Protams, Porsche zīmols attaisno sportiskās jaudas kvalitāti, jo gandrīz 200 000 EUR vērtā automašīna ir spējīga sasniegt 100 km/h nieka 2,8 sekundēs, un ir konkurente Tesla Model S jaudīgākajai versijai.

    Februāra beigās ziņojām par to, ka kādā mājas garāžā bija aizdedzies Taycan modelis, kas ticis pilnībā iznīcīnāts, taču negadījumā neviens cilvēks nebija cietis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    25.04.2020 17:27

    Lai šo pirktu ir jābūt īstam Porsche fanātam. Vienīgais kas Porsche varētu būt labāks – servisa laiks un detaļu pieejamība un arī varbūt.

    LAN
    25.04.2020 21:20

    Tas īsti tā nav, jo lai arī Tesla Model 3 lādējas “tikai” ar 250 KW jaudu, izsakot to uzlādētos km vienas stundas laikā (km/h), Model 3 tomēr ir ātrāka uzlāde, jo Model 3 ir ievērojami efektīvāks..

    nieka sekundes
    25.04.2020 18:52

    >200 000 EUR vērtā automašīna ir spējīga sasniegt 100 km/h nieka 2,8 sekundēs

    Jādomā, ka daļu cenas veido obligātā braukt apmācīšana, lai šis modelis neiegūtu pārlieku ātri avarējoša auto slavu

    Krotow
    27.04.2020 13:43
    Reply to  nieka sekundes

    Tā jau ir problēma starp krēslu un stūri. Kur parasti naudas un kretīnisma daudz, taču prātu pieliet visaugstākais aizmirsis. Mustang-u pircējiem arī šādus kursus piedāvā. Pēc YouTube un avāriju aprakstiem skatoties, daļa tos vnk ignorē. Gandrīz vai prasās obligāts papildus B tiesību paveids tieši lielas jaudas sporta auto un dažām BMW/AUDI modeļu grupām.

    Reklāma