Web Analytics
More
    Reklāma

    Google piedāvā 5 eksperimentus, kuri palīdzēs cīnīties pret digitālo atkarību

    Jaunākie raksti

    Google kā atbildīgs tehnoloģiju uzņēmums vēlas veidot atbildīgu sabiedrību, tāpēc ir prezentējis piecus eksperimentus – aplikācijas, ar kurām katrs no mums var sākt uzskaitīt savas darbības ar telefonu un kontrolēt tās. Vai drīzāk piespiedu kārtā kontrolēt paši sevi.

    Visi pieci eksperimenti ir publiski pieejami, ar mērķi ierobežot uzmanības traucējumus un samazināt laiku, kāds tiek pavadīts skatoties mobilā telefona ekrānā.

    Reklāma

    Unlock clock” ir fona attēls, kurš uzskaita un attēlo cik reižu dienā telefons tiek atbloķēts. “Post Box” apkopo paziņojumus un ieplāno, kad tos attēlot noteiktos laikos un blokos, lai tās, piemēram, nebūtu 50 WhatsApp ziņas minūtes laikā. “Desert Island” un “Morph” eksperimenti koncentrējas uz aplikāciju lietošanas samazinājumu noteiktā laika periodā. Piemēram, sagrupēt tās pa dažādām kategorijām, uzlikt noteikta laika periodu un pēc tam apskatīties cik bieži noteiktās aplikācijas tikušas izmantotas. “We Flip” is digitālā versija tehnoloģiju laikmetā populārajam principam, ka par vakariņu galdu draugu lokā maksās tas, kurš pirmais nenoturēsies un paņems savu telefonu no kopējās kaudzītes vai kuram pirmajam piezvanīs telefons.

    Šie eksperimenti, kā tos dēvē Google, ir turpinājums iesāktajai kustībai par digitālo labklājību, kura tika prezentēta kompānijas I/O pasākumā 2018. gadā. Cik noprotams, tad šobrīd šīs piecas aplikācijas ir pieejamas tikai jaunāko Android operētājsistēmu lietotājiem. Kā arī kompānija vismaz šajā periodā tendējas uz dizaineriem un izstrādātājiem, lai tie kā pirmie sāktu lietot šos palīglīdzekļus, attīstot tos tālāk. Lai noskaidrotu vai jums ir iespēja tikt pie šiem produktiem, vienkārši meklējiet tos Play veikalā.

    Pavisam nesen mobilo sakaru operators Tele2 uzsāka kampaņu par digitālo detoksu ar visai trāpīgām reklāmām, materiālu un testu, kurā iespējams pārbaudīt, cik tad ļoti atkarīgi mēs esam no sava telefona.

    Arī kompānija Apple, sākot ar iOS 12 jau pagājušajā gadā, sāka piedāvāt tās lietotājiem iespēju redzēt ļoti detalizētu informāciju par telefona lietojamību. No savas pieredzes varu teikt, ka šie dati patiešām liek aizdomāties un mazliet ieviest kontroli savā galvā par to reālo telefona lietošanu ikdienā. Tāpat jaunais macOS Catalina piedāvā redzēt datorā pavadīto laiku, kas gan no skaitļu viedokļa varētu būt visai iespaidīgs laiks.

    Kādi ir jūsu paradumi, lai ierobežotu sevi, ja jūtieties pārāk piesaistīts telefonam? Cik reizes dienā tu atbloķē savu telefonu?

    AvotsGIZMODO
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ingmars
    28.10.2019 16:14

    Šis labs! :)

    Aivars
    28.10.2019 21:20

    Atkariba piedāvās cīnīties no atkarības..
    Fantastiski!!!

    DBLrr
    29.10.2019 23:36
    Reply to  Aivars

    Nu ja Tu dzer katru dienu divlitrīgo bamsli un Tevi alko oligarhi pierunā nomainīt ieradumu uz vīna pudeli reizi nedēļā, tad nav tik slikti

    Reklāma