Web Analytics
More
    Reklāma

    Kādu viedtālruni pirkt skolēnam 2019. gadā?

    Jaunākie raksti

    Dzīvojam tādā interesantā laikmetā, kad lasīt-vēl-īsti-nepratējs vēlas nēsāt kabatā ierīci, kuras jauda un iespējas desmitiem reižu pārspēj datorus, ko mēs (kā šībrīža nu jau vecāki) dabūjām aptuveni 5. – 8. klasē. Tuvojas kārtējais 1. septembris ar kārtējo izvēli – vai pirmklasniekam vispār nepieciešams telefons? Vai tas būs podziņtelefons? Varbūt nepieciešams jau viedtālrunis?

    Arī manā mājsaimniecībā ir pirmklasnieks, laikam nāksies būt nepopulāram un atzīties, ka mans pirmklasnieks pavisam noteikti saņems viedtālruni. Izvēle gan šoreiz kritīs uz jau mājās esošu, visai maz lietotu aptuveni 5 collu viedtālruni ar 64 GB atmiņu un 4 GB RAM. Viedtālrunis ticis pie Android 9 Pie operētājsistēmas, tam ir divas kameras, USB Type-C uzlādes pieslēgvieta un pieklājīgi lādēšanas ātrumi.

    Reklāma

    Zaļā domāšana noteikti liktu savam pirmklasniekam iedot kādu jau esošu telefonu vai pat viedtālruni, lai lieki atvilktnēs nemētājas un nenoveco šāda veida tehnika. Jābūt gatavam, ka tavs pirmklasnieks telefonu sadauzīs vai pazaudēs, tāpēc diez vai ir prātīgi uzreiz mesties dārga modeļa meklējumos.

    Bet ko iesākt, ja mājās nekā lieka nav?

    Šeit centīšos izdalīt trīs cenu kategorijās populārākos un saprātīgākos pirkumus, bet tie būs viedtālruņi. Pārsvarā ņemšu vērā tikai Latvijā oficiāli iegādājamus viedtālruņus. Uzreiz pasaku, ka no viedtālruņiem ar 2 GB RAM un 16 GB atmiņu šobrīd vajadzētu turēties pa gabalu. Tāpat nespēju saskatīt MediaTek procesora izvēles nepieciešamību.

    Starp citu, Kursors.lv apskatu sadaļā mēs no šī gada sākuma telefonu apskatus dalām trīs cenu kategorijās, lai ikviens lasītājs varētu ērtāk piemeklēt saturu par sev interesējošo ierīci.

    Viedtālruņi līdz 150 eiro

    Jāsaprot, ka šajā cenā nevar būt briesmīgi izvēlīgs, kaut kādas niecīgas nianses mūs neinteresē, te visu nosaka tas, vai viedtālrunis vispār kustēsies uz priekšu un būs izmantojams. Uzreiz pateikšu, ka pārtikas produktu veikalu kasēs iegādājamos 20 eiro vērtos podziņu telefonus šoreiz atļaušos ignorēt.

    Šajā cenu kategorijā pie mobilo sakaru operatoriem atrodams nav gandrīz nekas. LMT līdz 8. septembrim piedāvā Samsung Galaxy A20e Dual SIM. Šis viedtālrunis saņēmis 3 GB RAM un 32 GB atmiņu, pievienojama arī microSD atmiņas karte.

    Diemžēl šeit arī beidzas saraksts, kas piesaistīja aci mobilo sakaru operatoru piedāvājumā. Pārējais viss ir vecs vai ļoti, ļoti lēns pat “uz papīra”.

    Par laimi – tīmekļa veikalu piedāvājums ir visai plašs, bet arī te jābūt uzmanīgam, lai neiegādātos pavisam nelietojamu un lēnu viedtālruni.

    Redzējis dzīvē šo viedtālruni neesmu, bet atļaušos uzskatīt, ka Xiaomi Mi A2 Lite ar 3 GB RAM un 32 GB atmiņu būs viens no veiksmīgākajiem pirkumiem cenā līdz 150 eiro. Xiaomi Mi A2 Lite cena ir ap 135 – 150 eiro. Xiaomi Mi A2 Lite ir Snapdragon 625 procesors, 1080p+ ekrāna izšķirtspēja un 4000 mAh akumulators ar ātru uzlādi. Xiaomi Mi A2 Lite saņēmis Android 9 Pie operētājsistēmu. Šis ir gana populārs viedtālrunis, tam varēsi piemeklēt silikona maciņu un aizsargstiklu arī tepat Latvijā.

    Xiaomi Mi A2 Lite

    No Xiaomi ir arī Redmi 7 modelis ar 3 GB RAM un gana nopietnu 64 GB atmiņu. Šo viedtālruni darbina Qualcomm Snapdragon 632 procesors, 720p+ izšķirtspējas ekrānu klāj Corning Gorilla Glass 5, viedtālrunim ir 4000 mAh akumulators ar ātru uzlādi. Šis jau ir viedtālruni, ko varētu lietot arī pieaugušais.

    Xiaomi Redmi 7

    Šajā cenu kategorijā biju licis visai lielas cerības uz Nokia, bet no Nokia ir tikai 2.2 modelis ar 2 GB RAM un 16 GB atmiņu. Cik redzēts, no 16 GB atmiņas pēc operētājsistēmas uzstādīšanas pāri paliek labi ja 6…7 GB, tur nekādas lietotnes un spēles virsū turēt neizdosies.

    Viedtālruņi no 151 līdz 250 eiro

    Šī noteikti būs vispopulārākā kategorija, jo te iegūsim tiešām labi nostrādātus viedtālruņus ar vismaz 4 GB RAM un 64 GB atmiņu, glītiem ekrāniem un pieklājīgu veiktspēju. Iespējams, daļa no šiem spēs padarbināt arī prasīgākas populārās viedtālruņu spēlītes. Te jāsāk uzmanīties no pārāk liela izmēra viedtālruņiem.

    Man pirmā izvēle kristu uz Xiaomi Mi A2, kas pieejams gan pie mobilo sakaru operatoriem, gan arī interneta veikalos. Xiaomi Mi A2 4 GB RAM + 64 GB atmiņas versija maksā tikai 170 eiro pie LMT, bet ap 220 eiro interneta veikalos maksās arī Xiaomi Mi A2 versija ar 6 GB RAM un 128 GB atmiņu. Xiaomi Mi A2 izmanto Android One operētājsistēmu, tātad viedtālrunis darbosies naski un saņems vēl vismaz Android Q versiju un pāris gadus tiks sūtīti arī drošības ielāpi. Te gan der atcerēties, ka bērna rokās viss šķīst un plīst, diez vai Xiaomi Mi A2 piedzīvos savu otro dzīves gadu… 5.99 collu ekrāns – not great… not terrible.

    Xiaomi Mi A2

    Samsung Galaxy A40 maksā ap 200 eiro ar 4 GB RAM + 64 GB atmiņu, viedtālrunis saņēmis Android 9 Pie operētājsistēmu. Plašāk ar Samsung Galaxy A40 iesaku iepazīties nesen tapušā Kursora apskatā. 5.9 collas un Super AMOLED – tīri pieņemami šībrīža situācijai viedtālruņu tirgū.

    Samsung Galaxy A40

    Huawei Mate 20 Lite maksā ap 250 eiro pie sakaru operatoriem, arī šo viedtālruni esam apskatījuši iepriekš, tāpēc daudz neaizraušos ar satura atstāstu. Ekrāns ar 6.3 collām varētu būt ne visai pieņemami pirmklasnieka rokai.

    Huawei Mate 20 Lite

    LG Q60 arī iegādājams pie mobilo sakaru operatoriem par aptuveni 250 eiro. Jā, LG ir pie mums atgriezies viedtālruņu tirgū pēc pāris gadu pārtraukuma. Tieši šobrīd tapis LG Q60 apskats, man gribētos pašam redzēt, ko tieši LG izdarījis ar Mediatek Helio P22 procesoru un 3 GB RAM, jo 100% ticības šādai kombinācijai nav. LG Q60 ir viens no sakaru operatoru piedāvājumiem, bet noteikti ne mans mīļākais piedāvājums. 6.26 collu ekrāns ir visai liels, bet ne kritisks.

    LG Q60

    Interneta veikalos atradu Honor 8X ar 4 GB RAM un 128 GB atmiņu par 250 eiro, kas varētu būt tīri pieņemams pirkums. Honor 8X klupšanas akmens varētu būt 6.5 collu ekrāns, tas tomēr ir visai daudz pirmklasnieka rociņai.

    Interneta veikalos ir Motorola Moto G7 ar 4 GB RAM un 64 GB atmiņu par 240 eiro. Viedtālrunim ir 6.2 collu ekrāns, bet visai piezemēts 3000 mAh akumulators. Man arī ir aizdomas, ka Motorola pēdējos gados pēc pārdošanas Lenovo ir zaudējusi gandrīz jebkādu pievilcību.

    Motorola Moto G7

    Šajā cenu kategorijā vēl arvien primāri sekotu līdzi, vai izvēlētajam viedtālruni pieejami aizsargaksesuāri, kā arī pie šādas cenas padomātu par ekrāna apdrošināšanu.

    Viedtālruņi par 251+ eiro

    Protams, nav nekāda māksla nopirkt dārgu viedtālruni, kā arī jāņem vērā, ka cenā virs 250 eiro tomēr ir visai liela izmēra modeļi. Savā izvēlē mēģināju daudz nekāpt pāri 300 eiro, jo te vēl arvien runājam par viedtālruni, kas tiks sadauzīts, un Ziemassvētku vecītim tiks skrecelīgā rokrakstiņā lūgts nu jau 11. iPhone vai kaut kas uz to pusi.

    Mobilo sakaru operatoriem šajā cenu kategorijā ir visai civilizēts piedāvājums, dažbrīd pat operatoru cenas ir nedaudz zemākas par lielo interneta veikalu cenām.

    Xiaomi Mi 8 Lite par aptuveni 258 eiro piedāvā aptuveni gadu vecu viedtālruni ar Snapdragon 660 procesoru, 4 GB RAM un 64 GB atmiņu, 6.26 collu ekrānu, 1080p+ ekrānu. Izskatās, ka Xiaomi Mi 8 Lite gadījumā tiek nedaudz piemaksāts par dizainu (kas to būtu gaidījis?!?!), bet šis viedtālrunis jau varētu sākt kustināt PUBG un citas tik ļoti populārās viedtālruņu spēles.

    Xiaomi Mi 8 Lite

    Huawei P30 Lite cena ir 270 eiro, par to iegūstam jau 128 GB atmiņu kopā ar 4 GB RAM un 6.15 collu 1080p+ ekrānu. Huawei P30 Lite ir tīri lietojamas kameras, viedtālruni darbina 12 nm Kirin 710 2.2 GHz astoņu kodolu procesors, Android 9.0 Pie ar EMUI 9.0.1 saskarne, 3340 mAh akumulators un 9V/2A (18 W) ātrā uzlāde.

    Huawei P30 Lite

    Samsung Galaxy A50 maksā 320 eiro, Galaxy A50 saņēmis 6.4 collu 1080 x 2340 AMOLED ekrānu, gana jaudīgu astoņu kodolu Exynos 9610 procesoru, 4 GB RAM un 128 GB atmiņu. Viedtālrunim ir 25 megapikseļu f/1.7 galvenā kamera kopā ar 8 megapikseļu kameru un dziļuma sensoru. Galaxy A50 ir Android 9 Pie operētājsistēma un 4000 mAh akumulators.

    Samsung Galaxy A50

    Interneta veikalu piedāvājums papildina sakaru operatoru piedāvāto ar pāris interesantiem viedtālruņu modeļiem cenā līdz 300 eiro.

    Manas acis Samsung Galaxy A7 (2018) ar 4 GB RAM un 64 GB atmiņu par 265 eiro piesaistīja tikai tāpēc, ka šim viedtālruni ir 6.0 collu ekrāns, bet jāņem vērā, ka šis nav ultra moderns viedtālrunis ar milzu ekrānu maziņā korpusiņā. Tas pats nedaudz augstāk minētais Galaxy A50 ar 6.4 collu ekrānu fiziski ir pat nedaudz mazāks par Galaxy A7 (2018).

    Samsung Galaxy A7 (2018)

    Xiaomi Mi 9 SE ar 6 GB RAM un 64 GB atmiņu par 295 eiro piesaistīja ar modernu 5.97 collu ekrānu un attiecīgi mazākiem korpusa izmēriem. Xiaomi Mi 9 SE ir pieņemama 48 megapikseļu kamera (arī citas kameras ir līdzvērtīgas OnePlus 7 Pro galvenajām kamerām), Snapdragon 712 procesors, pirkstu nospiedumu nolasītājs aiz ekrāna aizsargstikla. Pat pieaugušajam šis noteikti būtu tīri jauks viedtālrunis un Xiaomi Mi 9 SE noteikti ir mans favorīts šajā cenu kategorijā.

    Xiaomi Mi 9 SE

    Vēl viens ļoti interesants modelis no Xiaomi ir Pocophone F1 modelis, ko arī esam apskatījuši. Šis ir īstens spēlīšu dzenātāja sapnis, bet diez vai vecāki vēlētos, lai PUBG un Fortnite tik būtu atvases dienas plānos. Par Pocophone F1 tiek saņemtas dažādas atsauksmes, ne visas ir labas, bet te jāņem vērā, ka Pocophone F1 bija ļoti gaidīts un populārs viedtālruņa modelis savas cenas un jaudas dēļ. Pocophone F1 saņēmis Snapdragon 845 procesoru, 4000 mAh akumulatoru un 6 GB RAM kopā ar 64 GB atmiņu. Viedtālrunis maksā zem 300 eiro.

    Pocophone F1

    Nobeigumā

    Atzīšos, ka pirms tīmekļa resursu izpētes biju plānojis šajos sarakstos iekļaut plašu Nokia viedtālruņu klāstu, bet Nokia kaut kā izdodas šobrīd piedāvāt ļoti vecus un konkurēt nespējīgus modeļus. Protams, bija skaidrs, ka te būs visu laiku jāpiemin Xiaomi, bet par visai plašo un cenu ziņā pieņemamo Samsung piedāvājumu pie mobilo sakaru operatoriem biju pat pārsteigts. LG tikai šobrīd sāk atgriezties Baltijā un Latvijā ar savu piedāvājumu, Kursors pat saņēmis apskatam trīs LG viedtālruņu modeļus (apskati vēl top, bet LG Q60 jau apskatīts).

    Ja vispār uzskatām, ka pirmklasniekam vajadzīgs viedtālrunis, tad mana balss aizietu par Xiaomi Mi A2, kas, manuprāt, uzskatāms par lētāko (un pie mums no gana uzticamiem avotiem iegādājamo) lietojamo viedtālruni. Xiaomi Mi 9 SE būtu mana izvēle cenā ap 300 eiro. Trešā vieta godam pienāktos Xiaomi Mi A2 Lite, jo par šo cenu neko labāku iegūt nevar. Faktiski Xiaomi Mi A2 Lite ir minimums – lētāki un švakāki Android viedtālruņi nebūtu uzskatāmi par ērti lietojamiem. Tie būs lēni un mūžīgi bļaus par mazu atlikušo atmiņas apjomu.

    Lai pašķaidītu Xiaomi uzvaras gājienu, pieminēšu arī Samsung Galaxy A20e – tas noteikti ir interesantākais mobilo sakaru operatoru piedāvājums.

    Viedtālruņa iegāde ir tikai daļa no izdevumiem

    Ko tad atvasei piedāvā mobilo sakaru operatori? Par aptuveni 10 eiro mēnesī visi mobilo sakaru operatori piedāvā bezlimitu tarifu bērnam. Protams, slēgt līgumu dosies viens no vecākiem, līdzi jāņem savu pasi vai ID karti un bērna dzimšanas apliecību. Šis, manuprāt, ir viens no mīlīgākajiem mobilo sakaru operatoru soļiem klientu vilināšanai pie sevis.

    Bite piedāvā arī lētāku mobilo sakaru plānu ar ierobežotām minūtēm un gigabaitiem. Šo gan neieteiktu izvēlēties, jo, pārsniedzot iekļauto interneta apjomu, nākamie 500 MB būs pieejami par 2.50 eiro. Dārgi un traki neefektīvi mūsdienās. Tā vietā Bite labprāt pārdos gandrīz divas reizes dārgāko tarifu “BITE Jauniešiem”.

    Kas ar to 5G? Pagaidām viss mierīgi, šogad par to varam pārāk nedomāt, mūsu operatori tikai tagad sāk palaist pirmās 5G bāzes stacijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    48 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    14.08.2019 10:13

    Un tomēr iPhone variantu no šī piedāvājuma nedrīkst izslēgt. Jo, ja citiem klasē ir iphone, bērns arī var sagribēt tādu… Tāpat ir arī ģimenes, kur vecāki paši lieto iPhone un loģisks solis ir iegādāties tādu arī savai atvasei, pie kam, lieliska iespēja savos telefonos apskatīties bērna telefona atrašanās vietu (bez lieku aplikāciju instalēšanas, un bērna telefona GPS iestatījumu maiņas)…
    Tāpēc… Es pievienotu iepriekš minētajam sarakstam arī iPhone 6s – kurš vēl ir diezgan labs, bet maksā pieņemami. Piemēram tet.lv un Tele2 veikalos tas šobrīd (32GB versijā) ir nopērkams par 360EUR visās 3 krāsās. Pie Bites 366EUR, bet pie LMT var iegrābties 16GB versijā – to gan nē! Tas būtu pārāk liels sods bērnam!
    Arī pieejamo aksesuāru skaits šādam telefonam būs krietni lielāks kā nepopulāriem Ķīniešu modeļiem.

    Iz pieredzes
    14.08.2019 11:20
    Reply to  Artis Ābols

    Ir muļķīgi neiekļaut iphone, tik sākot ar 7 būtu ok.
    Lai gan gadu salīdzinājums ir ok, jautājums ir vai ir korektā laika flagmanis nav 5 gadus priekšā šī gada entry ķīniešiem? Domāju būsi pārsteigts par rezultātiem! Kā arī par skolēnu velmēm.

    14.08.2019 11:37
    Reply to  Iz pieredzes

    Šoreiz tomēr esam pieturējušies pie budžeta klases. iPhone 7 maksā tuvu pie 500 eiro. Skolēna vēlme būs iPhone Xs, kas piestiprināts pie elektro skrejriteņa. Ja to var atļauties, baigi labi.

    Budzis
    14.08.2019 22:56
    Reply to  Artis 🍏

    Pasaulē pie budžeta klases skaitās zemm 100€

    Kursors.lv
    15.08.2019 09:17
    Reply to  Budzis

    Diemžēl Latvijā šajā cenu kategorijā teju nav iespējams nopirkt neko kaut cik lietojamu. Es pat teiktu tā, ka cenā līdz 100 eiro labāk nopirkt vienkāršu podziņtelefonu un par atlikušo naudu divas nedēļas ēst.

    14.08.2019 11:54
    Reply to  Artis Ābols

    Jā, un tomēr… tas var to pašu ko sarakstā nosauktie modeļi. Geekbench rezultāti parāda ka 6s nav sliktāks par šajā sarakstā nosauktajiem P30 lite un Galaxy A7… Ja telefons aizvien ir pieejams jauns pārdošanā, neredzu iemeslu to norakstīt tikai modeļa vecuma dēļ. Viedtālruņa galvenās funkcijas (soc tīkli, internets un saziņas aplikācijas) darbosies pilnīgi ok. Ja bērns nevarēs spēlēt kaut kādas jaudīgākās spēles – tas varbūt pat nav tas sliktākais…

    Yeah
    14.08.2019 12:27
    Reply to  Uldis M.

    Plus vēl tas, ka gribi iedot bērnam kautko uzticamu… kas strādās. Kas var nenotikt ar vājiem android modeļiem. Vēl arvien mētājās 6s, un viss strādā gludi. Tādēļ noteikti izvēlētos bērnam dot to, jo zinu ja viņs mani gribēs sazvanit vai es gribēšu redzēt bērna location problēmu nebūs. Un man nebūs jāčakarējas ar android bremzēšanu utt.

    Yeah
    14.08.2019 12:29
    Reply to  Yeah

    un sorry, bet ka piemērs – Instragram skrollojas uz 6s nesalidzinami gludāk, tieši vakar izmēģināju, pat perfekti salīdzinot ar Galaxy S10 ko tagad lietoju. Tas tā, jā kādu uztrauc veikspēja.

    Skābene
    14.08.2019 13:40
    Reply to  Yeah

    Nu Instagrams jau nu noteikti ir vajadzīgs pirmklasniekam vai FB, kurā var laikam tikai no 13 gadiem oficiāli reģistrēties. :)
    Dodot bērnam Iphone kā pirmo tālruni jārēķinās, ka uz ziemassvētkiem salavecītim tiks prasīts jaunais XS. Zem eglītes taču neliksi savu veco lietoto X, jo bērns nav muļķis.

    PS: Mums skolā bija gadījums, kad puika 1 klasē baigi lielījās ar savu Iphone, beigās citi puikas, kam nebija telefona vispār, izbesījās, atņēma lielībniekam telefonu un iemeta podā! Beigās visi bija vienlīdzīgi, bez telefoniem. Vecāki bļaustījās, gāja pie direktora un uz policiju, bet neko nepanāca, Iphone podā un miers klasē, bet puikas vecākiem caurums ģimenes budžetā!

    Yeah
    14.08.2019 15:34
    Reply to  Skābene

    Zinu ka instagram nav vajadzīgs. Tas bija tikai kā piemērs ar ātrdarbību, lai pateiktu ka vecam iphone tā nav problēma :) tikpat labi darbojas arī citas lietas. Vienīgi protams kamera neiet līdzi laikam.

    Iespējams arī nedaudz pārspīlēju ka darbojas krietni labāk, jo vakar vnk tiešām sūdīgi strādāja. Tad izdomāju paņemt rokās 6s, un tur viss lidoja kā vienmēr, katrā ziņā ne sliktāk par S10 (šī gada telefonu!!!). Šodien itkā strādā atkal normāli arī uz S10, bet katrā ziņā tā nav patstāvīga lieta priekš Android. Bet kopumā par ko te vispār runa… 6s noteikti ir variants.

    Prusljix
    14.08.2019 13:59
    Reply to  Uldis M.

    Tieši tā. Izlasot, nesapratu kāpēc nav iekļauts Iphone. Manam bērnam pavisam noteikti būs tāds. Nevis dēļ zīmola, bet dēļ drošības. Iphone ir ļoti labs un neapejams vecāku kontroles rīks- zināšu gan ,kur bērns atrodas, gan cik daudz laika pavada telefonā un ko tur dara. Nepieciešamības gadījumā varēšu nogriezt visu līdz zvanu un sms līmenim.

    23.08.2019 12:00
    Reply to  Prusljix

    Bet šis viss ir arī Androīdam ar Family Link! :)

    Kursors.lv
    24.08.2019 01:56
    Reply to  shpats

    Vispār vajadzētu uzrakstīt plašāk par to slaveno Family Link.

    14.08.2019 15:03
    Reply to  Uldis M.

    Hei, par ko īsti tāda nepatika? iPhone heiteri? Es runāju no pieredzes un reāliem keisiem. Tāpat arī uzskatu, ka 6s ir izskatāms variants priekš skolēna. Pie kam, tas ir arī piemērots mazākām roķelēm, atšķirībā no 6″ telefona.

    Pičs
    15.08.2019 10:35
    Reply to  Uldis M.

    Pievienojos. Kaut kādi iPhone heiteri mīnuso.
    Manam pirmklasniekam ir mans iPhone 6 ar jaunu bateriju (es, protams, nesalīdzinu ar jauna iegādi). Viss strādā bez problēmām. No bērna sūdzību nav. Arī sadauzīt nav žēl un location, parental control, screen time ir ļoti noderīgi.

    17.08.2019 11:11
    Reply to  Uldis M.

    kāpēc uzreiz iPhone heiteri? ja tavs pirmais pro-iPhone arguments ir “ja citiem klasē ir iphone, bērns arī var sagribēt tādu…”, tad nav ko brīnīties.

    Skābene
    14.08.2019 10:15

    Mēs 1.klasi sākām ar Xiaomi redmi 4x, perfekts izmērs un pilnīgi pietiekama veiktspēja par cenu zem 150eur un pietika arī 2.klasei. Diemžēl, telefons noslīka un bija jāmeklē jauns vietā. Tika apsvērta iespēja labot mājās uz plauktiņa putekļus krājoša Iphone 7 ar sadauzīto stiklu, vai atkal pirkt kaut ko no XIaomi, stikla remonta budžetā. Bērns pats pieņēma lēmumu, ka varbūt labāk jaunu Xiaomi, jo tie ir lēti un var katru gadu ņemt jaunāko modeli! Tā nu cienot bērna izvēli, tikām pie Xiaomi MiA2.

    Girts Eldmanis
    14.08.2019 10:29

    Cik lab ka ražotāji domā arī par ko bērna rokas lielumam atbilstošu…
    Bet kādreiz derētu uztaisīt aprakstu par vāciņiem un aizsargstikliem.
    Manējais jau ir sasitis 3 stikliņus, bet ekrāns joprojām dzīvs. Un armor case tipa vāciņi ar ir labi noderējuši…

    ek's
    14.08.2019 11:12
    Reply to  Girts Eldmanis

    Redmi Go – neliels un lēts – zvanīt, fočēt var, pāris Appi arī iess. Eklasē tiks.

    Mariz
    14.08.2019 12:10

    Nu nezinu, pirms gada dēlam uzdāvinājām iPhone SE, kurš joprojām darbojas naski. Tas pats 6s procesors. Maksāja ap 300 naudiņām. Kompakts izmērs un komplektā ar Spigen trieciendrošo vāciņu var tikt mētāts uz nebēdu. Pieļauju, ka droīda 5 gadi un ābola 5 gadi nav viens un tas pats. Pašiem mums arī ir āboli un sākot ar iOS 12 var ērti attālināti kontrolēt telefona aplikāciju lietošanu bērna telefonam (Scren time funkcija). iCloud Family sharing uz visiem kontiem arī ir ģēla. Nesaprotu tos, kas taupa dažus eiro mēnesī, bet riskē pazaudzēt visus telefona datus, ja nu kas ar telefonu notiek. Ar to visu gribu pateikt, ka pareizākā izvēle būtu tomēr izvēlēties telefonus ar vienādu operētājsistēmu vienas ģimenes ietvaros. Tas tā, mans subjektīvs viedoklis.

    Rudolfs
    14.08.2019 13:45

    Iegadajos delam (2klasniekam) Samsungu a40, tas jau pateica visu, ko pa mani doma ar piebildi, ja jau no letajiem, tad janem Samsung A70. Tada luk vertibu skala musdienas.

    Fedja
    14.08.2019 14:00
    Reply to  Rudolfs

    Ir vecāki, kas nopērk labāko ko var atļauties, bet vienalga dabū atklausīties, jo redz skolā visiem ir krutāki telefoni nekā tavam tētim vai mammai. Mašīna krutāka, māja krutāka utt.
    Tāpēc es skolās atļautu tikai podziņtelefonus un liktu staigāt visiem vienādās formās, lai bagāto vecāku bērni nevar izlekt tik ļoti uz citu trūcīgāku vecāku bērnu fona.

    Rudolfs
    15.08.2019 08:57
    Reply to  Fedja

    Tas ir audzināšanas jautājums. Ja bērnam neskaidro, ka lietas nu pilnīgi dzīvē nav svarīgākais, tad arī sākās samērīšanās at trubām.

    KasparsB
    14.08.2019 15:30

    Tiešām pirmklasniekam? :D :D

    Artis
    14.08.2019 21:23

    Manējais no 1. klases iet ar iPhone SE. Tagad būs 4. Telefons kā jauns. Viss darbojas. Puika nesūdzas. Kādus 10 aizsargstikliņus esmu nomainījis.

    Halva
    14.08.2019 21:30

    Skolēniem lidz 14 gadiem vispār laizāmie telefoni jāaizliedz, kā tas tagad ir francijas skolās!
    Lai par idiotiem neizaug un attīsta visas maņas, ne tikai tuvredzību un bakstīšnu ar pirkstu!

    Kursors.lv
    15.08.2019 09:18
    Reply to  Halva

    Jā, glupam un slinkam vecākam liekas, ka visa vaina jānoveļ tikai uz telefoniem un citiem gadžetiem.

    Pičs
    15.08.2019 10:41

    :DD Pareizi pateici. 80ajos arī visu vainu novēlā uz ļaunajiem televizoriem.

    Halva
    15.08.2019 11:52

    Jā, jā … glupais Francijas parlaments aizliedz skolās izmantot mobilos telefonus, bet “gudrītis” Kristapiņš zin, ka vainīgie ir vecāki. Viņš taču daudzbērnu tēvs ar pieredzi un izglītību šajās lietās …
    http://bit.do/e4AoW
    Nez tikai kāpēc “glupais” Steve Jobs saviem bērniem savulaik arī bija aizliedzis gadžetus lietot, slinks muļķis taču laikam?

    Kursors.lv
    15.08.2019 12:38
    Reply to  Halva

    Mēs runājam par divām dažādām lietām.

    Halva
    15.08.2019 12:24

    1. Kristap, izlasi šo rakstu > Steve Jobs Was a Low-Tech Parent
    http://bit.do/e4Avi
    2. Ir arī labās ziņas, google ir ko sakarīgu radījis šīs problēmas risināšanai :)
    Iepazīsties un būtu veselīgi ja uzrakstītu rakstu par šo rīku, domāju daudziem prātīgiem vecākiem tas būtu patīkams jaunatklājums un palīdzētu limitēt bērniem laiku pie telefonu ekrāniem ;)
    https://families.google.com/familylink/

    Kursors.lv
    15.08.2019 12:36
    Reply to  Halva

    Zinu gan rakstu, gan Google produktu. Paldies! Piekrītu, par Google risinājumu būtu vērts uzrakstīt plašāk.

    Budzis
    14.08.2019 22:55

    Te kāds vispār reāli spriež par skolnieku un ar ko tam pietiek? Es saprotu, ka dažiem kompleksi neļauj ņemt neko zem 300 pat sicim, lai gan būsim reāli – visu vajadzību apmierināšanai pietiek pat ar 1gb rāma un 16 diska. Ja tev naudas par daudz, noziedo tos pāris simtus labdaribai!

    Gatis Brencis
    15.08.2019 16:09
    Reply to  Budzis

    Ļoti precīzi vārdi, raksta autors domā par savām personiskajām ambīcijām, nevis par reālu telefona vajadzību sīcim.

    Boss
    15.08.2019 00:20

    Iphone xs max! Or Samsung galaxy note 10+
    Labi vecāki saviem bērniem nežēlo labāko!

    Gatis Brencis
    15.08.2019 16:00

    Manuprāt raksts kurā tiek celta vētra tējas glāzē. Rakstā nav minēts neviens arguments kapēc pirmklasnieka telefonam vajadzētu vismaz 32GB atmiņu, vai RAM 3GB? Pirmīša telefonā galvenā funkcija ir spēt pazvanīt vecākiem un būt sazvanāmam. Viņš spēles klasē dzenās, vai filmas “kačās”? Pavisam normāli telefoni ar standarta funkcijām ir pieejami zem 100€, piemēram:
    Xiaomi Redmi 7A
    Nokia 2.2 Dual
    DooGee X90L
    BlackView A60
    Kā arī daudzi citi, autora nepatiesi noniecinātie. Esmu runājis, ahoi.

    Kursors.lv
    15.08.2019 21:18
    Reply to  Gatis Brencis

    Tas, ka cilvēks ir pavisam mazs nenozīmē, ka viņam var dot mocīties ar nelietojamiem telefoniem.

    Gatis Brencis
    15.08.2019 21:30

    Jūs abi ar raksta autoru varat dod kaut vienu argumentētu viedokli ar ko mazbudžeta telefoni, cenu kategorijā <100, nespēs pildīt savas funkcijas?

    Kursors.lv
    15.08.2019 22:02
    Reply to  Gatis Brencis

    Protams, spēs. Taču šādi telefoni ir briesmīgi lēni un mazās atmiņas drīz būs pilnas ar lietotnēm un to datiem. Kā jau minēju, tad jau labāk nopirkt podziņtelefonu.

    Maija
    15.08.2019 19:14

    Jautājums, kādēļ netiek pieminēti veikali kā RD Electronics vai EVELATUS ?

    Kursors.lv
    15.08.2019 21:16
    Reply to  Maija

    Vēsturiski iegājies, ka Latvijā lielākā daļa telefonu tiek pirkta pie operatoriem, tāpēc lūkojamies, ko tie piedāvā un pa cik. Tas diezgan labi raksturo Latvijā oficiāli pieejamo ierīču klāstu.

    Kaspars Baradach
    17.08.2019 22:25
    Reply to  Maija

    tāpēc ka tie kaktu kantori bieži vien izplata pelēku tehniku. tas nav jāatbalsta

    Fedja
    19.08.2019 09:19

    Paskat kā paralēlo importu var nodēvēt , lai tik pasniegtu to negatīvā plāksnē. Ja ražotāji nespiestu tirgotājus tirgot preces ar viņu rekomendēto pārdošanas cenu, nebūtu arī paralēlā importa, jo vienmēr būs valstis, kur ražotājs būs paredzējis zemāku sākuma cenu kā LV. Kamēr RD nodrošina garantiju, ir pilnīgi vienalga no kurienes tiek ievesta Global telefona versija.

    17.08.2019 16:08

    Raksts interesants un noderīgs, bet kāpēc tika apiets tāds Xiaomi Redmi modeļu klāsts kā Redmi 7, Redmi 7A vai Redmi Note 7, kas ir pārstāvēti cenu kategorijā līdz 150 un no 150 – 200 EUR, un ir atzīti par labiem telefoniem šajās kategorijās, tāpēc man dīvains liekās ieteikums cenu kategorijā no 150 EUR par Xiaomi Mi A2, jo ir pieejams jaunāks un labāks Redmi Note 7, kas ir mūsdienīgs un tehniski līdzvērtīgs, bet kopumā labāks modelis ar parametriem ko slavē daudzi blogeri savos (“apmaksātos”:) apskatos, kuros Redmi Note 7 parasti tiek salīdzināts ar Samsung A30, vai Samsung A40 un vēl ar Huawei Honor 8X, kas cenas ziņā ir dārgāki, vienīgais kas varētu traucēt ir paliels izmērs 6,3” un skolēnam būs pagrūti lietot sākumā, bet tagad tā ir tendence mūsdienu ražotāju vidū, ja ir svarīgs izmērs un displeja ekrāns tad ieteiktu Samsung A40, kam ir labāks 5,9” ekrāns salīdzinājumā ar Redmi 7 Note, kam savukārt būs pievilcīgāks dizains ar stikla korpusu, labāka kamera, ietilpīgāks akumulators, un pieņemama veiktspēja, tāpēc mans ieteikums būtu izvēlēties starp šiem telefoniem, atkarībā no telefona prasībām kas nepieciešamas, tāpēc iesaku paņemt skolēnam pirmo telefonu kas ir tiešām atzīts par labu tehnisku ierīci, un nepārmaksāt par ierīci ja… Read more »

    17.08.2019 22:35
    Reply to  Valdiamos

    tu pats tā kā saproti, kādus argumentus izvirzi? «pievilcīgāks dizains ar stikla korpusu» sākumskolnieka rokās —> silikona maciņš telefonam ir paredzēts lausku saturēšanai vienkopus.

    Skābene
    18.08.2019 08:44
    Reply to  Valdiamos

    Redmi note 7 ir 100 eur dārgāks par Mi A2, ja vēl salīdzinātu ar Redmi 7, tad tā atšķirība cenā vairs nebūtu tik liela.

    Andron MacBeton
    19.08.2019 09:04

    Cik debīla izaugs tā paaudze…

    Reklāma