Web Analytics
More
    Reklāma

    Spēlēm paredzētā Razer Phone 2 apskats

    Īstens nišas produkts, spēļu entuziastiem ļoti patiks.

    Jaunākie raksti

    Kas īsti ir spēļu entuziastiem paredzēts viedtālrunis? Ar ko tas atšķiras no citiem jaudīgiem viedtālruņiem? Vai man tādu spēļu entuziastu viedtālruni vispār vajag?

    Videospēļu cienītāju rindās labi zināmais Razer ar Razer Phone 2 mēģina tikt galā ar visiem šiem jautājumiem vienlaikus. Neesmu gan pilnīgi pārliecināts, ka ražotājam tas ir izdevies. Ja man liktu pāris vārdos raksturot Razer Phone 2, teiktu, ka tā ir tiešām patīkama un ērta ierīce Android spēlīšu dzenāšanai, bet kā ikdienas viedtālrunis Razer Phone 2 ir drīzāk neparocīgs. Un tas vēl ir maigi izsakoties, jo esam pieraduši pie noapaļotiem viedtālruņiem ar ekrānu pa visu priekšpusi.

    Reklāma


    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 8.1 Oreo ar Nova Launcher
    • Ekrāns: IGZO LCD, 5.72 collas, 1440 x 2560, ap 513 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 5 ekrāna pārklājums, HDR atbalsts, 120 Hz
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 845, 4×2.7 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver kodoli, Adreno 630 video apakšsistēma. Max 2.8 GHz
    • RAM: 8.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 1 TB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n (dual-band MIMO 2×2), Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 12+12 megapikseļi, f/1.8 platleņķa objektīvs, 1/2.55″ sensors, optiskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana, LED zibspuldze, 2160p ar 30 fps un 1080p ar 120 fps video. 8 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: A-GPS, GLONASS
    • Papildus: USB Type-C un 18 W ātra akumulatora uzlāde (Quick Charge 4.0+), 15 W bezvadu uzlāde, IP67 mitruma un putekļu noturība
    • Izmēri un svars: 158.5 x 79 x 8.5 m, 220 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4000 mAh
    • Cena: ap 800 eiro

    Izskats un uzbūve

    Sākšu ar sūdzībām. Pirmie iespaidi pēc ultra-modernā Xiaomi Mi Mix 3 apskata ir visai graujoši. Vismaz man Razer Phone 2 atgādina Xperia Z sērijas sākuma viedtālruņus – precīzāk, Xperia Z2 modeli, kura asās malas gribēja nogriezt lietotāja pirkstus. Būs grūti nepamanīt, ka Razer Phone 2 dizains nav pats modernākais, bet jāņem vērā – dizains un citas uzbūves nianses ir pakārtotas spēlīšu dzenāšanai.

    Razer Phone 2 ir aptuveni 5 mm platāks par OnePlus 6T, garumā abi viedtālruņi ir ļoti līdzīgi – kamēr Razer Phone 2 ir 5.7 collu ekrāns, OnePlus 6T korpusā iemānīts 6.41 collas ekrāns. Ikdienā tas nozīmē varbūt ne gluži noberztu cisku, bet būs jāpiedomā pie slim-fit bikšu atstāšanas plauktā. Viedtālruņa augšdaļā un apakšā izvietoti pamatīgi skaļruņi, kas arī noēd ekrāna platību. Labā ziņa ir tā, ka Razer Phone 2 ticis pie īstiem stereo skaļruņiem, tos nebūs nemaz tik vienkārši aizsegt pat ar gaļīgām plaukstām. Ekrāna platību noēd arī visai platās ekrāna apmales.

    Razer Phone 2 aizmugurē izvietots visās varavīksnes krāsās spīdošs Razer logotips. Viedtālruņa iestatījumos pat viena sadaļa paredzēta logotipa izgaismošanai – tam varēsi piešķirt pāris efektus, izvēlēties krāsu u.tml. Diemžēl Razer Phone 2 aizmugures LED efekti nav sinhronizējami ar citām Razer ierīcēm un datora aksesuāriem.

    Viedtālruņa aizmuguri sedz stikls, tas nodrošina iespēju veikt bezvadu uzlādi. Razer Phone 2 ir ticis pie ļoti ātras 15 W bezvadu uzlādes. Oriģinālais Razer Phone 2 bezvadu lādētājs maksā 110 eiro, kas nav draudzīga cena šim aksesuāram, bet 15 W bezvadu uzlādes ierīces šobrīd nav ļoti izplatītas.

    Tīmeklī tiek bieži minēts, ka Razer Phone 2 ir ļoti slidens, bet tam negribētu piekrist. Viedtālruni varbūt nevajadzētu mēģināt turēt uz slīpām virsmām, bet tas pats no sevis prom pa galdu nebrauks, kā tas redzēts dažiem citiem viedtālruņu modeļiem, kam visu aizmuguri sedz stikls.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs izvietots Razer Phone 2 ieslēgšanas pogā viedtālruņa labajā sānā, skaļuma regulēšanas pogas novietotas kreisā sāna vidū. Kāpēc? Lai būtu ērtāk spēlēt spēles, nevis ikdienā pieregulēt zvana skaļumu.

    Patīkami, ka Razer Phone 2 ir mitruma un putekļu-drošs, lai arī šķiet, ka pamatīgās skaļruņu atveres nekādi nevar nodrošināt aizsardzību pret mitrumu. Atverēs gan visu laiku krāsies putekļi no kabatas.

    Razer Phone 2 līdzi tiek dota ātrās uzlādes ierīce ar audumā iepītu USB vadu, kā arī USB Type-C pāreja uz 3.5 mm austiņu spraudni. Arī pāreja ir iepīta audumā, radot ļoti kvalitatīvu un visai dārgu iespaidu.

    Viedtālrunis saņēmis viltīgu dzesēšanas sistēmu, turklāt tā arī darbojas – gandrīz nav jūtams, ka Razer Phone 2 karstu. Ja arī tas kādā mirklī nedaudz kļūst siltāks, dzesēšanas sistēma to ātri padara atkal vēsu.

    Kopumā – iemeslu sūdzībām var atrast vienmēr, bet jāpatur prātā, ka Razer Phone 2 paredzēts spēlīšu dzenāšanai. Ražotājs domājis tikai par Razer Phone 2 turēšanu ainavas skatā. Visai liels pārsteigums ir gandrīz perfektā viedtālruņa dzesēšana.

    Ekrāns

    Razer Phone 2 ir viena no retajām mobilajām ierīcēm, kas saņēmusi 120 Hz ekrānu un vienīgā ierīce ar UltraMotion (UltraMotion ir FreeSync/ G-Sync paveids). 120 Hz ekrāni ir vēl Apple iPad Pro svaigajos modeļos, bet tur vairāk domāts par plūdenu irbuļa ievadi, nevis par spēlīšu trenkāšanu. 120 Hz aktivizējami arī atsevišķos Sony Xperia viedtālruņos, bet to neiesaka darīt.

    Lielākā 120 Hz ekrāna problēma būs nevis procesora noslodze, bet gan atbilstošu spēlīšu atrašana.

    Kad spēle izvēlēta, būs vēl jādodas uz speciāli Razer Phone izstrādātu Cortex lietotni, kas atbild par ekrāna attēla atsvaidzes ātrumu un arī procesora veiktspēju. Katrai spēlei varēsi atsevišķi norādīt vēlamo ekrāna atsvaidzes ātrumu un procesora takts frekvenci, kā arī aktivizēt vai izslēgt UltraMotion. Ar procesora takts frekvences iestatījumiem pārlieku daudz nespēlējies, jo pat niecīga virstaktēšana nebūt nenozīmē ātrāku viedtālruņa darbību.

    Ja atmetam visas tehniskās pļāpas, tad tiešām jāatzīst, ka atbalstītājās 120 Hz spēlēs attēls ir tiešām iespaidīgs. Pret standarta 60 Hz ekrānu – pilnīgi nesalīdzināms. Jā, IGZO IPS nav tik spilgts kā AMOLED, bet ilgākai blenšanai ekrānā IZGO IPS tomēr būs patīkamāks.

    Populārākās spēles Android operētājsistēmai ar 120 Hz atbalstu būs Fortnite un droši vien arī Pokémon Go. Es gan uzspēlēju pāris dienas Mortal Kombat X un pāris citas spēles, nācās atzīt, ka 120 Hz tiešām darbojas. Ja vēlēsies nedaudz sataupīt akumulatoru kāda ceļojuma laikā, vari droši pārslēgties uz 90 Hz, arī šajā gadījumā attēls ir redzami plūdenāks par ierastajiem 60 Hz.

    Ja netici, ka Razer Phone 2 ekrāns tiešām darbojas ar 120 Hz, dodies uz izstrādātāja iestatījumiem (kā tos aktivizēt, meklē internetā).

    Ekrāns un plūdenā spēlīšu dzenāšana, pateicoties 120 Hz ekrānam, noteikti ir lielākais Razer Phone 2 pluss. Man būtu gribējies redzēt ekrānu ar mazākām sānu apmalēm.

    Kameras

    Razer Phone 2 izmanto 12 megapikseļu Sony sensorus kopā ar f/1.75 un f/2.6 objektīviem. Viedtālrunis piedāvā 4K video ierakstu ar 30 kadriem sekundē.

    Razer Phone 2 izmēģināšanas laikā bija apmācies laiks, neko daudz par fotogrāfijām labos gaismas apstākļos nevarēšu pateikt. Internetā daudzviet lasāmas sūdzības par Razer Phone 2 kameru kvalitāti, bet man fotogrāfijas šķita visai pieņemamas. Ja kaut ko nevajadzētu izmantot, tad tā ir Beauty mode – pilnīgs draņķis.

    Sliktākā apkārtējās vides izgaismojumā Razer Phone 2 kameras darbojas pieņemami, bet fotogrāfijas ir pamatīgi graudainas, tām zūd detalizācija un krāsas izskatās nepareizas. Viedtālrunim īsti nepatīk ļoti kontrastaini kadri, tad rodas sajūta, ka HDR apjūk un arī parastā fotogrāfijas režīmā iegūstam dīvainus rezultātus.

    Vērtēju, ka Razer Phone 2 kameras ir drīzāk viduvējas. Tās noteikti neatbilst viedtālruņa cenai.

    Programmatūra un veiktspēja

    Pāris vārdi par Razer Phone 2 programmatūru – viedtālruni darbina Android 8.1 Oreo, kaut arī Razer it kā bija solījis gada sākumā piegādāt Android Pie. Pēc noklusējuma Android sedz NovaLauncher, pret šo ļoti populāro palaidēju man nav nekādu iebildumu.

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka Razer Phone 2 ir ļoti ātrs, bet, kā jau minēju iepriekš, nevajadzētu aizrauties ar procesora virstaktēšanu Cortex lietotnē. Paceļot līdz maksimāli iespējamiem 2.80 GHz, Razer Phone 2 tomēr sāk karst, krītas arī veiktspējas testu rezultāti. Antutu nokrita no 285 000 līdz 279 000. Nav lielas starpības, bet arī ieguvums, visticamāk, nav nekāds. Tikai ātrāk izlādēsies akumulators. Paspēlēties ar frekvencēm var, par to neviens pirkstus durvīs nevērs iekšā.

    Akumulators

    Ar Razer Phone 2 4000 mAh akumulatoru ikdienā bez raizēm nodzīvosi pusotru, varbūt pat divas dienas ar vienu uzlādes reizi. Pat mirdzošais Razer logo viedtālruņa aizmugurē nepabojās šo statistiku.

    Mazāk optimistiski būs spēlīšu dzenātājiem, bet jāņem vērā, ka spēļu spēlēšanas laikā mums ir pieeja 120 Hz ekrānam un jaudīgam procesoram. Bet vēl arvien vērtēju, ka arī spēlīšu dzenāšanas laikā akumulators turējās godam. Darbības laiku ar vienu uzlāde spēļu spēlēšanas laikā ir grūti novērtēt – ļoti atkarīgs no spēles.

    Razer Phone 2 ticis pie QuickCharge 4 Plus ātrās uzlādes, kas teorētiski nodrošina 0% līdz 50% uzlādi 30 minūšu laikā. Faktiski dabā arī tā ir, ka no 10% līdz 60% tiksi aptuveni pusstundas laikā ar līdzi doto ātrās uzlādes ierīci.

    Nobeigumā

    Potenciālajam pircējam uz Razer Phone 2 jāskatās kā uz mobilu spēļu konsoli, jo vairākus ikdienai svarīgos parametros no Razer Phone 2 biju gaidījis vairāk nopulētus. Vienlaikus arī jānorāda, ka par Razer Phone 2 cenu tev sanāktu PlayStation 4 Pro un Nintendo Switch, kā arī pāris spēles.

    Mani visvairāk atbaidītu visai augstā Razer Phone 2 cena, par līdzvērtīgu cenu pie mobilo sakaru operatoriem var nopirkt Samsung Galaxy S9+ 256 GB versiju, Galaxy Note9 (128 GB) ir aptuveni 40 eiro dārgāks par Razer Phone 2. Tur pat atrodas arī Sony Xperia XZ3 (64 GB) un Huawei P20 Pro (128 GB). Visi konkurenti piedāvā vienlīdz ātrus procesorus, modernākus ekrānus, vairumā gadījumu ietilpīgākas atmiņas. Jā, konkurentiem nav viltīgas dzesēšanas sistēmas, nav 8 GB RAM un 120 Hz ekrāns, bet konkurenti nenoliedzami būs ērtāki lietošanai ikdienā.

    Dažviet tiek apgalvots, ka Razer Phone 2 čerkstot skaļruņi, to es nenovēroju. Kristaps minēja, ka Razer Phone 2 ik pa laikam nemāk LMT tīklā pārslēgties no 4G tīkla izmantošanas uz balss zvaniem, bet man pieejamais Tele2 neko tādu neuzrādīja.

    120 Hz ekrāns ir milzīgs pluss spēļu entuziastiem, tāpat jāatzīmē, ka patīkami darbojās stereo skaļrunīši – tos nevar netīšām aizsegt ar plaukstām. Bet jārēķinās, ka Razer Phone 2 pircējs nesaņems labu kameru, arī ķieģeļa aerodinamikas iezīmes nenāk par labu, kad Razer Phone 2 salīdzina ar konkurentiem.

    Īstens nišas produkts, spēļu entuziastiem ļoti patiks.

    Īstens nišas produkts, spēļu entuziastiem ļoti patiks.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    4
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    13.02.2019 14:55

    Ķieģelīts tieši stilīgs! Nevis kā visa noapaļotā viens otram pakaļ skrējēju ķīnas šļura.

    Reklāma
    Īstens nišas produkts, spēļu entuziastiem ļoti patiks.Spēlēm paredzētā Razer Phone 2 apskats