Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa: tīmekļa gigantiem jānoņem teroristisks saturs stundas laikā

    Jaunākie raksti

    Lai arī Google, Twitter, Facebook un citi lielie tirgus spēlētāji jau šobrīd cenšas noņemt nevēlamu saturu no vietnēm maksimāli ātri, tomēr Eiropa uzskata, ka centieni nav pietiekami. Eiropas Savienība grasās pavisam drīz pieprasīt nevēlamu saturu no vietnēm izņem stundas laikā.

    Jau martā Eiropa Savienība iezīmēja vēlmi – lielajiem digitālā tirgus spēlētājiem ir jāspēj noķert teroristiska satura izvietošanu un jānodrošina tā laicīgu dzēšanu. Tikko tiks konstatēts, ka kāds no tīmekļa lielajiem servisiem nespēs kontrolēt šāda veida saturu, Eiropa uzreiz uzliks pamatīgu soda naudu. Šādi nosacījumi būs arī naida un vardarbības, seksuālas vardarbība pret bērniem, viltotu materiālu un autortiesību pārkāpumu laicīgai dzēšanai.

    Reklāma

    Eiropa uzsver, ka kopš marta neviens tehnoloģiju gigants nav jūtami pavirzījies uz priekšu savos centienos apkarot nevēlamu tīmekļa saturu. Bet, lai likums stātos spēkā, to ir jāpieņem Eiropas Parlamentam un vairumam Eiropas Savienības valstu.

    Twitter jau paziņojis, ka nespēj cīnīties ar nevēlamu tīmekļa saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.08.2018 00:28

    Savā ziņā tā ir cīņa ar vējdzirnavām. Ja nevēlas ieviest totālu kontroli pār internetu, tad jālikvidē iespējamie problēmu cēloņi ikdienas dzīvē, tai skaitā valstu pārvaldēs un jācenšas atturēties no muļķīgu lēmumu pieņemšanas. Vecajās rietumu valstīs arī pasekot pakaļ, ko savās valstīs ir salaiduši un agresīvo daļu deportēt atpakaļ uz viņu izcelsmes vietām.

    geksis
    21.08.2018 01:02
    Reply to  Krotow

    Nav iespējams likvidēt visus cēloņus. Jo vienmēr būs kāds neapmierinātais.

    Krotow
    21.08.2018 01:29
    Reply to  geksis

    Arī atpakaļ pagātnē atgriezties nav iespējams. Taču laboties var vienmēr. Vismaz tik tālu, lai iespēju kāda personīgās neapmierinātības izgāšanai uz tiem, kas pie tā nav vainīgi, samazinātu līdz vienam gadījumam gadā. Nevis kā šobrīd, kad ik pa pāris nedēļām kāds kaut kur iebrauc.

    geksis
    21.08.2018 03:03
    Reply to  Krotow

    Es tev varētu daudz argumentu pateikt, kāpēc nav iespējams radīt lejputriju, kur nekas slikts nenotiek, bet negribu tehnoloģiju blogā diskutēt par politiku, reliģiju un medicīnu (psiholoģiju)

    Reklāma