Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla izrāda čūskas formas pašpievienojošu automašīnas uzlādes vadu

    Jaunākie raksti

    Roboti nāk! Tesla izrādījuši dīvainu, pat biedējošu robota roku, kas veidota, lai pati spētu uzlādēt Model S automāšīnas bez cilvēka roku smērēšanas. Tiesa, Elons Musks (Elon Musk) jau šādu ideju bija pagājušā gada nogalē savā Twitter kontā apspriedis, atklājot, ka Tesla strādā pie čūskas formas uzlādes robota. Video parādītais gala rezultāts ir pārsteidzoši biedējošs.

    Ironiski, ka Musks ir viens no zināmākajiem cilvēkiem pasaulē, kuri uzskata, ka tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā robotu tehnika tik tiešām var attīstīties tik tālu, ka tie kļūst bīstami cilvēcei. Jūnijā Musks kopā ar Stīvu Vozņaku (Steve Wozniak) un Stīvenu Hokingu (Stephen Hawking) atklātā vēstulē aicināja pārtraukt mākslīgā intelekta veidošanu un eksperimentus.

    Reklāma

    Drīzumā no Telsa gaidāma arī tā sauktā Autopilot iespējas izmēģinājuma versija, kas ļaus uz lielceļiem palaist vaļā stūri, paļaujoties uz automašīnas adaptīvo kruīza kontroli un braukšanas joslu sensoriem. Automašīnas pat spēšot mainīt joslas bez vadītāja iejaukšanās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    07.08.2015 13:31

    Nu tiešām biedējošs… ok, pieaugušie var pašausmināties un viss, bet bērnus tas var sabiedēt pamatīgāk un paliekošāk…
    Šāds risinājums varētu būt ok priekš šķidrās degvielas uzpildes – kad benzīntankā tev neizkāpjot no mašīnas šļūtene pati atrod bākas caurumu :)
    Bet par elektro uzlādi runājot labāks variants tad jau būtu iestrādāt mašīnas apakšā kontaktus šādiem automātiskajiem risinājumiem – attiecīgi mašīnu iebrauc attiecīgajā stāvvietā (vai sliedītēs) un apakšā viss notiek nemanāmi – vai nu ar datorizētu verķi kurš pats atrod kontaktu, vai elementāriem kontaktiņiem kā iRobot dokstacijai…

    Andrejs
    08.08.2015 08:13

    Un pa LV ceļiem vienu reizi uzlādēsi un viss :D

    bombelats
    08.08.2015 21:53

    Ko tādu biedējošu tur saskatāt. Tad jau arī iRobota uzbraukšana lādēšanas dokam ir uzskatāma par biedējošu. Bet runājot par bērniem, tie jau dzīvo jaunās tehnoloģijās un vidē. Kā glaudīt planšeti, nevis pāršķirt žurnālu šiem šķiet dabiski, tā arī šādi robotizēti brīnumi šiem šķitīs pašsaprotami.

    Reklāma