Web Analytics
More
    Reklāma

    Zviedriem nav miera! Arodbiedrības bloķē Tesla Supercharger tīkla paplašināšanos valstī

    Jaunākie raksti

    Zviedrijā nu jau krietni ieildzis konflikts starp arodbiedrībām un elektroauto ražotāju Tesla, kas turpina ietekmēt gan klientus, gan pašas Tesla paplašināšanās plānus. Arodbiedrības saglabā mugurkaulu, kā rezultātā faktiski bloķēta Tesla Supercharger tīkla paplašināšanās šajā Skandināvijas valstī.

    Tesla plāni Zviedrijā tuvākajamiem gadiem paredzēja izbūvēt 35 jaunas uzlādes vietas, sākot ar Malmi valsts galējos dienvidos, beidzot ar Kirunas pilsētu Zviedrijas ziemeļdaļā. Šogad vien bija plānots radīt 20 jaunas uzlādes vietas, bet plāns iestrēdzis, jo Zviedrijas pakalpojumu un komunikāciju darbinieku arodbiedrības (Seko) sastāvā ietilpstošie uzņēmumi un darbinieki atsakās pievienot Tesla uzlādes punktus elektrotīklam. Protestam pievienojusies arī elektriķu arodbiedrība.

    Arī vietējie elektrības piegādes uzņēmumi, kuriem vienīgajiem ir tiesības pieslēgt šādus objektus tīklam, atsevišķos reģionos jaunus pauduši solidaritāti un paziņojuši, ka Tesla iekārtas netiks pieslēgtas tīklam, kamēr vien turpināsies šis konflikts starp Tesla un metālapstrādes darbinieku asociāciju IF Metall.

    Kā atgriezties pie normālas lietu kārtības? Tesla jāizbeidz konflikts ar IF Metall un jāparaksta koplīgums, nodrošinot dažādas sociālās garantijas. Šādi koplīgumi ir pamatā lielākajai daļai Zviedrijas darba tirgus, reglamentējot dažādus pienākumus un tiesības. Par konflikta pamatcēloni vairāk var lasīt šeit, savukārt Seko arodbiedrības pārstāvji jau iepriekš brīdināja, ka Supercharger netiks pieslēgts tīklam. Draudi tagad materializējušies darbos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    09.04.2024 15:12

    Gaidu kad amerikaņi atspēlēsies, piemēram Visa un Mastercard solidarizēsies ar Teslu un atslēgs zviedru arodbiedrības biedriem maksājumu kartes, līdz brīdim, kamēr Zviedrija nenodrošinās amerikāņu investīciju aizsardzību! :P

    Biteme
    09.04.2024 15:28
    Reply to  Skābene

    Zviedri rūpējas par saviem darbiniekiem (sk. rakstu) – tāpēc jo dziļāk Masks līdīs pudelē, jo grūtāk tam būs tikt laukā. Zviedrija ir sociāla valsts (var diskutēt, vai ne par daudz) – tāpēc jeņķu pieeja “še tev dolārs, turi bulkas” īsti nestrādā.

    Nāksies Maskam iziet kārtējo vielu kūri, lai atslēgtos no zviedru spītības radītā stresa…..

    Reinis Rozitis
    09.04.2024 16:19
    Reply to  Skābene

    > Gaidu kad amerikaņi atspēlēsies ..

    Tas tikai ar nosacījumu, ja Amerika tiešām uzskata Teslu par “amerikāņu investīciju” (un ne GM vai Ford piemēram) :)

    Biteme
    09.04.2024 17:53
    Reply to  Reinis Rozitis

    Oi, ASV valdībai no Maska biznesa rūp vienīgi kosmosa un sakaru segments. Auto, trusenes un tmldz. ir monkey business – lai jau Masks izklaidē sevi un jūsmiņu publiku.

    Gints
    10.04.2024 07:15

    Ja klasiskie auto ražotāji nespēj konkurēt ar produktu tad vienmēr noder ekofašisti vai komunisti tie par naudu dara jeb ko!

    Ēriks
    10.04.2024 21:59

    Tas ir labi. Jo cik zinu elektroauto nav labi un īpaši Teslas. Nav ieteicami tie auto. Dīzeļi paši labākie. Ja varbūt kāds remontu cenās izceļās. Bet tās problēmas ir no paša sākuma vadīšanas prasmēm no pirmās dienas ar katru auto.

    Reklāma