Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla un zviedru arodbiedrību konflikts var ietekmēt Supercharger uzlādes tīkla darbību Zviedrijā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla turpina konfliktēt ar zviedru arodbiedrībām, Tesla nevēloties noslēgt kolektīvo vienošanos, kas paredz noteiktas garantijas un sociālos labumus. Zviedrijā šādi līgumi reglamentē lielāko daļu valsts darba tirgus. Konflikts ilgst jau vairākus mēnešus un tajā iesaistījušās dažādas arodbiedrības, bet jaunākajā pavērsienā šis strīds var ietekmēt Supercharger uzlādes tīkla darbību Zviedrijā.

    Zviedrijas pakalpojumu un komunikāciju arodbiedrības “Seko” pārstāvji paziņojuši, ka no 4. marta viņi solidarizēsies ar IF Metall arodbiedrību. Šī organizācija pārstāv metālapstrādes darbiniekus un tieši viņi konfliktē ar Tesla. Tātad, Seko no 4. marta vairs neapkalpos Tesla Supercharger iekārtas, nenotiks jaunu vietu būvniecība, plānošana un jebkādi citi darbi, kas saistīti ar tīkla uzturēšanu un attīstīšanu valstī. Ja kāda lieta tehnisku problēmu dēļ ir jāremontē, tad tā ir Tesla un viņu klientu problēma.

    Šajā konfliktā iesaistījušās daudzas arodbiedrības – solidarizējušies pasta pakalpojumu sniedzēji, kuri neapkalpo Tesla sūtījumus. Tāpat ostu darbinieki atsakās izkraut Tesla mašīnas no kuģiem. Daži no šiem protesta gājieniem vairs nav aktuāli vai tik traucējoši, taču bizness jebkurā gadījumā nenorit gludi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    23.02.2024 13:37

    Viena lieta, kad darbinieki streiko, bet pavisam kas cits, ja zviedrijas uzņēmumi nesniedz pakalpojumus Tesla. Tad jau ir kartelis.

    Usinss
    25.02.2024 17:23
    Reply to  Skābene

    Nē, Zveidrijām ir arodbiedrību arodbiedrība. Kurā viņi atbalsta viens otru, ja redz, ka kaut kas nenotiek, kāt am būtu jānotiek.
    Vācijā, piemēram, vilcienu mašīnisti pievienojās zemniekiem un pastreikoja vienu dienu. TĀdā veidā viņi izrāda atbalstu.

    Biteme
    23.02.2024 13:59

    Varbūt lai mēģina tirgot Krievijā? Viņam tak nebūtu iebildumu.

    Skābene
    23.02.2024 14:11
    Reply to  Biteme

    Tad būtu jāpārsauc par Moskviču!

    Biteme
    23.02.2024 15:05
    Reply to  Skābene

    Par Maskoviču

    Reklāma