Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla tomēr neveidos lētu elektroauto, bet fokusēsies uz pašbraucoša auto izstrādi

    Jaunākie raksti

    Reuters, atsaucoties uz vairākiem par Tesla plāniem informētiem avotiem, informē, ka Tesla ir atmetusi ideju par drīzu lēta un pieejama Model 2 elektroauto laišanu ražošanā. Tādējādi šāds solis lauž Īlona Maska 2006. gadā izteikto uzņēmuma misijas solījumu – no sākuma ražot dārgus luksusa modeļus, lai nopelnītu naudu lēta ģimenes elektroauto radīšanai. Masks, protams, šādu Reuters ziņu nosaucis par meliem.

    Tā vietā uzņēmums uz šīs jaunās platformas bāzes plāno turpināt darbu pie pašbraucošo taksometru izstrādes. Par auto Īlons Masks runā jau kopš 2019. gada. Acīmredzot, Tesla neredz lielas iespējas konkurēt ar ķīniešiem tikai cenas ziņā un tāpēc plāno visus resursus ieguldīt sarežģītāka tehniskā un juridiskā izaicinājuma pārvarēšanai. Savulaik Masks esot izteicies, ka Tesla, kas šobrīd ir pasaules vērtīgākais auto uzņēmums, nākotnē var kļūt par pilnībā bezvērtīgu uzņēmumu, ja nespēs laicīgi radīt pilnībā pašbraucošu auto. Lai arī Tesla savās mašīnās jau gadiem piedāvā tā saucamo “Autopilota” sistēmu, tomēr tur līdz pilnīgai autonomijai vēl ir tālu un sistēma rada problēmas ne tikai braucējiem, bet pašam uzņēmumam.

    Interesanti, ka vēl pašā šī gada sākumā Masks esot investoriem solījis, ka lētais Model 2 ražošanā nonāks 2025. gada otrajā pusē. Tikai laiks rādīs vai eksperimentālā Cybertruck elektriskā pikapa izstrāde bija tā vērta un vai nebūtu bijis prātīgāk Tesla resursus ieguldīt, lai paātrinātu Model 2 laišanu klajā. To, ka ar Cybertruck uzņēmums ir izracis sev kapu, atzīst pats Masks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ronalds
    07.04.2024 02:07

    MISINFORMĀCIJA!

    Pirms publiskot šādu rakstu izpētiet ko, par šo Reuters rakstu komentēja pats Elons un Tesla…

    Klauni… (Mans kursors uz jūsu mājas lapu nekad vairs nespiedīs)

    Profs
    07.04.2024 20:41
    Reply to  Ronalds

    Raksts ir saīsināta versija no Reuters, tas ir rakstā norādīts, tā kā tajā jomā viss ir korekti. Tas, ka Reuters sen ir palicis par lielu dezinformācijas un tenku kantori ir cits stāsts – reuters raksta virsraksts bija izteikti melīgs un visticamāk uz to arī norādīja Masks. Bet nevar nenoliegt arī acīmredzamo faktu, ka globāli sāk dominēt ķīniešu elektro auto un tā būs liela lavīna un īpaši sāpīgi Tesla. No biznesa viedokļa Tesla akcijas ir mega pārvērtētas, jo nav normāli, ka uzņēmums, kas saražo mazāk kā 1/10 mašīnu pēc tirgus vērtības ir vērtīgāka nekā pārējie autoražotāji kopā… Un nenoliedzami visticamāk tiks piedzīvots liels akciju cenu kritums, bet to par reuters necenšas analizēt.

    Pašbraucāmie taksometri tehnoloģiski laikam nevarētu būt pārāk sarežģīti – nenoliedzami ir mazliet jocīga sajūta, ka tev piebrauc blakus mašīna bez šofera, bet nu cik esmu dzīvē redzējis – tās mašīnas bez šofera brauc superīgi pilsētas satiksmē un krustojumos parasti aiziet pa priekšu visiem pārējiem. Tas gan laikam tik ASV, jo Eiropā to neesmu redzējis

    Astro
    07.04.2024 19:10

    “Masks, protams, šādu Reuters ziņu nosaucis par meliem.”
    Un šis netreucē likt portālā ziņas ar virsrakstu, kurš pēc uzņēmuma īpašnieka vārdiem ir meli? Piedod, Kristap, bet vai Tu nesaskati ne ētisku ne žurnālistisku problēmu šāda veida virsrakstiem?

    Mārtiņš
    07.04.2024 19:54

    Oho no kurienes tādi naidpilni izteicieni?
    Ir kādi konkrēti piemēri?

    n0@$$
    07.04.2024 20:42

    ES gribu dzirdēt piemērus?

    Astro
    08.04.2024 07:45

    Šis koments parāda, ka autora personīgais viedoklis, nevis žurnālistikas standarti nosaka raksta objektivitāti.
    “Reuters ziņo, ka Tesla atsakās.. Uzņēmuma īpašnieks šo informāciju noliedz.” Garš, bet objektīvs nosaukums, lasītajam pašam ļauj izlemt, vai ticēt Ruters, vai Maskam. Ja autoram ir vēlme uzsvērt, ka “Masks ir patoloģisks melis”, tad var rakstā minēt piemērus, kāpēc viņam, balstoties no iepriekšējās pieredzes, nevar uzticēties.

    Mārtiņš
    07.04.2024 19:56

    To, ka ar Cybertruck uzņēmums ir izracis sev kapu, atzīst pats Masks

    Kur tad viņš kaut ko tādu teicis. Tas gan pēc nepatiesa info izskatās, jo šī kategorija ASV ir vispieprasītākā un pasūtījunu rinda ir ļoti gara

    n0@$$
    07.04.2024 20:48

    Atbildēt ne viss ar Maska vārdiem ,bet citu žurnaļugu rakstu ir tagad labais stils. Es esmu dzirdējis visas Maska runas un tur tam teikumam bija pavisam cits konteksts. Mazāk vajag lasīt amerikāņu kolēģu murgojumus ,bet domāt ar savu galvu.

    Reinis Rozitis
    08.04.2024 09:59

    Kas to būtu domājis, ka arī te tik daudz Elona “baznīcas” adeptu .. :)

    Reklāma