Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia izvērtē sadarbības partnerus, nākamgad oficiāli atgriežas viedtālruņu biznesā

    Jaunākie raksti

    Iepriekš tika baumots, ka Nokia 2016. gada nogalē atgriežas viedtālruņu biznesā, bet šobrīd tas ir pavisam oficiāli. Nokia jau uzsākuši meklēt viedierīču ražotājus, kas varētu kļūt par sadarbības partneriem un atbilstošā kvalitātē uzbūvēt Nokia jaunos viedtālruņus. Nokia negrasās pašu rokām veidot mobilās ierīces, tās drīkstēs veidot sadarbības partneri.

    Nokia cer, ka pietiks ar viņu paši dizaina idejām un pāri palikušo zīmola atpazīstamību, lai atkal ar jaunu sparu censtos atgūt Microsoft un Windows Phone paspārnē zaudētos gadus. Tiek norādīts, ka Nokia dizaina iezīmes un citu paveiktais darbs jau šobrīd redzams Nokia N1 planšetdatorā, un turpmāk varam gaidīt līdzīgu uzņēmuma stratēģiju. Viedtālruņiem ir sava specifika, tāpēc Nokia nāksies krietni pastrādāt, lai atrastu to īsto un vienīgo sadarbības partneri.

    Reklāma

    Šobrīd lielākais Nokia bizness ir sakaru tīklu tehnikas izveide. Nokia šobrīd apvienojas ar Alcatel-Lucent, ko iegādājās vēl aprīļa vidū. Pirkumam vajadzētu noslēgties 2016. gadā, jo nepieciešami atzinumi no vairāku valstu konkurenci uzraugošām un citām iestādēm.

    Iepriekš ziņojām, ka Nokia apsver HERE Maps karšu biznesa pārdošanu, lai uzlabotu savu kredītreitingu un vairāk spētu fokusēties uz sakaru tīkla biznesu. Nokia ar piedāvājumu iegādāties karšu biznesu ir uzrunājusi populāro “takšu” uzņēmumu Uber Technologies, Facebook, vairākus citus investorus, kā arī par šo biznesu interesi ir izrādījuši vairāki vācu auto ražotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    gggg
    19.06.2015 17:23

    lai beidz ākstīties un liek Andri iekšā , tas wp joprojām interesē tikai reto.

    19.06.2015 23:52
    Reply to  gggg

    Nokia noteikti Tavu komentāru ņems vērā ;)

    Athlons
    22.06.2015 16:08

    vienīgais veids, kā NoKIA varētu daudzmaz veiksmīgi ar kādu konkurēt, ir paņemt pie sevis atpakaļ (nopirkt, apvienoties whtvr) kādreizējos meego izstrādātājums, aka sailfish OS radītājus…
    ne nokia ar kāretējo droīda klonu (nav svarīgi, ka tur cits front ends virsū, meego tik un tā ir ērtāks), ne sailfish ar nespēju normālu dzelzi uztaisīt, nav konkurenti ne MS, ne Samsung, vai LG, nemaz nerunājot par Ābolu…
    tas tā, manas pārdomas par tēmu… :)

    22.06.2015 19:11
    Reply to  Athlons

    Kas Tev liek domāt, ka Nokia ar kādu mazaktuālu OS vispār spēs raisīt kādu interesi ārpus specifisku pircēju (gīku) aprindām? Microsoft pa šiem gadiem lieliski parādīja, ka pat ar milzu naudu šobrīd vairs nav iespējams radīt vērā ņemamu konkurentu Android/iOS.

    Masas zina Android un tās joprojām atceras Nokia zīmolu, tāpēc tikai loģiski būtu lieki neeksperimentēt, bet gan strādāt ar pārbaudītām vērtībām. Protams, būs jādomā kā atšķirt savus produktus no drūmās Android konkurentu masas. Pavei, interese par Nokia N1 ir diezgan liela un ja tas būtu nopērkams ārpus Āzijas, kaut cik arī pirktu.

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 19:49

    negribu te raisīt sentimentu, bet pēdējā symbian belle bija tīri ok. man te ir viens eksemplārs 701 ar ko es te nesen padarbojos un biju patīkami pārsteigts! Kā nekā es ar nokia piecus gadus nošancēju…

    Uldis M.
    30.06.2015 14:04
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jā, tieši kā OS arī Belle nebija ne vainas, tāpat arī MeeGO kā OS bija lieliska – bet ar to ir par maz! Tas sen jau ir pierādījies ka viedierīces panākumu atslēga slēpjas OS popularitātē. Attiecīgi tauta baidās no nepopulārākām platformām aizbildinoties ka nebūs pieejams pietiekoši aplikāciju. Un taisnība jau vien ir – jo jaunas labas aplikācijas parādās ik dienu, bet parādās tikai priekš divām populārākajām platformām, un ja tu lieto citu platformu – jūties apdalīts… un tā pamazām rūgtums aug, līdz nākamo viedierīci izvēloties skaties jau populārāko OS virzienā…

    Ksspars Lccis
    30.06.2015 15:03
    Reply to  Uldis M.

    nu šitais neiztur kritiku – tajos gados tak symbianam bija absolūta dominance… kaut ko viņi sapisa, maigi sakot…

    Uldis M.
    30.06.2015 15:44
    Reply to  Ksspars Lccis

    2011 gada rudenī kad pie patērētājiem nonāca Nokia 701 un Symbian Belle jauninājums – tas jau bija Symbian noriets… tas bija laiks kad jau parādījās iPhone 4s un Samsung katru mēnesi laida klajā pa kādam jaunam Androīdtelefonam! jau bija pieejama slavenā Android 2.3 versija, bija Galaxy S2 bija Galaxy ACE, bija iPhone 4, galu galā tai laikā bija arī populāri HTC… visiem šiem bija jau miljons aplikāciju apstorēs… Nokia ar savu Symbian nespēja konkurēt ar šiem! lai arī Symbian belle bija laba OS, bija sācies aplikāciju laikmets! Tas bija Dusmīgo putnu laiks – a uz Symbian tie nebija pieejami! :)

    Ksspars Lccis
    22.06.2015 19:54

    un šis, pēdējā īstā nokia bija vnk kruts telefons… nesaprotu, kur tā fīča, ka bija jāpārmetas uz wp…

    Uldis M.
    30.06.2015 16:12
    Reply to  Ksspars Lccis

    Bija kruts, jā! Kvalitatīvs ar labu bateriju. bet tai pat laikā nespēja mēroties spēkiem ar to pašu iPhone un Samsung galaxy. Pat ja Samsung vēl nespēja piedāvāt iPhone kvalitātes līmeni – tas klientus lieliski piesaistīja piedāvājot iphone iespējas par krietni draudzīgāku cenu!

    Lūk pats Stīvs Džobs pasaka kas vainas šāda tipa telefoniem:

    https://youtu.be/9hUIxyE2Ns8?t=307

    Ksspars Lccis
    30.06.2015 16:51
    Reply to  Uldis M.

    negribu nevienu aizvainot Uldi, bet… ja Tu šodien paņemtu to pašu E6 un pirmo aifonu, tad saprastu, ka tas otrais ir bezjēdzīga mantiņa. Man telefons ar belle mētājas uz galda – tur ir visas aplikācijas izņemot vacapu (neesmu skatījies vai ovi store tas pieejams. Man telefons primāri 99% ir darba instruments un ar E6 epastus un īsziņas rakstīt ir vnk bauda.

    Uldis M.
    30.06.2015 17:04
    Reply to  Ksspars Lccis

    Pieļauju ka lielu lomu spēlē arī pieradums… esmu dzirdējis ka daudzi liela E6 tipa aparātus rakstīšanas ērtumā. Jā, pierodot noteikti ērti, bet cik man pašam ir sanācis patestēt, tad neko diži ērtāk nešķita… Ok, varbūt ja raksta tiešām garus tekstus, varbūt, bet man pārsvarā no telefona e-pastā nav nepieciešamas pēc garām atbildēm. galu galā iphone var sagriest landscape stāvoklī un tad var pamatīgāk drukāt…
    par to E6 pret pirmo iPhone… nu diemžēl nav nācies lietot E6. Savukārt mājās vēl mētājas ejošs 3Gs – kurš softiski ir tāds pats kā pirmais iPhone, tikai ar krietni jaudīgākiem dzelžiem – jāteic ka pat vēl relatīvi nesen tiku palietojis kā primāro telefonu ar visiem e-pastiem u.t.t. – un tas pildīja savas funkcijas burvīgi! Nemaz nelikās kā bezjēdzīga mantiņa. Bet vecuma ziņā taisnīgāk būtu ar E6 salīdzināt iphone 4s – kurš pat šodien vēl ir viens no populārākajiem iPhone modeļiem un ir vēl pietiekoši labs.

    Reklāma