Web Analytics
More
    Reklāma

    Izglītības uzņēmums “Lielvārds” Rīgā atklāj Kompetences centru

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Rīgā, Baznīcas ielā 20/22 atklāts izglītības uzņēmuma “Lielvārds” Kompetences centrs – pirmā šāda veida skolotāju profesionālās pilnveides platforma Latvijā. Gan tiešsaistē, gan klātienē tā nodrošinās ne tikai plašas izglītības iespējas, bet arī mūsdienīgu mācību vidi un 21.gadsimta tehnoloģiju atbalstu – lai ikviens skolotājs gūtu iespēju iepazīt un apgūt jaunākās pasaules izglītības tendences, personalizēt savu profesionālās kompetences pilnveides modeli, kā arī ātri un efektīvi atrast vajadzīgo plašajā mācību satura, līdzekļu un tehnoloģiju piedāvājumā.

    “Lielvārds” Kompetences centra izveidē un darbības uzsākšanā kopumā tiks investēti ap 100 tūkstošiem eiro. Plānots, ka nākamā gada laikā savas zināšanas un prasmes, atbilstoši jaunākajām pasaules izglītības tendencēm, tajā pilnveidos vismaz 2000 skolotāju no visas Latvijas. Vairāk nekā 20 dažādās tālākizglītības programmās, semināros un praktiskās nodarbībās pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas pedagogiem būs iespēja apgūt latviešu valodas, matemātikais un dabaszinātņu mācību priekšmetu satura, metodikas un didaktikas aktualitātes, mūsdienu pedagoģijas atziņas. Tiks piedāvāts paplašināt zināšanas un prasmes izglītības tehnoloģiju efektīvai izmantošanai, mobilo tehnoloģiju integrācijai mācību procesā, arī ldb.lv digitālās bibliotēkas pielietojumā. Turklāt izglītības iniciatīvas Promethean Academy ietvaros, ko Latvijā pārstāv “Lielvārds” Kompetences centrs, dažādos zināšanu līmeņos būs iespēja apgūt starptautiski sertificētas profesionālās pilnveides programmas par mācību vides programmatūru ActivInspire un klases vadības rīku ClassFlow. Tāpat skolotājiem būs pieejamas arī individuālas konsultācijas klātienē un tiešsaistes vebināri par aktuālām tēmām.

    Reklāma

    “Ikviens mācās un pilnveido sevi visa mūža garumā, un arī pedagogiem ir svarīga profesionālo prasmju un kompetenču pilnveide, lai sekmētu labākus skolēnu mācību rezultātus un izglītības attīstību kopumā. Mūsdienu skola ir mainījusies, tā ir pavisam citāda, nekā pirms desmit vai pat pieciem gadiem, tādēļ skolotājam ir jāmeklē jaunas metodes, kā ieinteresēt bērnus mācībās, kā palīdzēt skolēniem attīstīt talantus. Taču skolotājs jau ne tikai izglīto, audzina, ne tikai māca priekšmetu, bet arī ievada jaunos cilvēkus dzīvē,” akcentē LR Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

    Aivars Gribusts,Lielvards valdes priekssedetajs
    Aivars Gribusts, Lielvārds valdes priekšsēdētājs

    “Esam pārliecināti, ka jaunais Kompetences centrs ir unikāla platforma, kurā tieši vai attālināti satikties un praktiskā pieredzē dalīties ikvienam aktīvam Latvijas izglītības nozares dalībniekam. Mūsdienīgai mācību videi un tehnoloģijām jākļūst par skolotāja sabiedrotajiem, kas palidz motivēt un mācību procesā iesaistīt ikvienu skolēnu. Katru dienu. Katru mācību stundu,” uzsver Aivars Gribusts, izglītības uzņēmuma “Lielvārds” valdes priekšsēdētājs.

    “Skolotāju profesionālās kompetences pilnveide nav vienreizējs notikums, bet gan nepārtraukts process. Pateicoties tehnoloģijām, šī mūsdienu skolotāju raksturojošā atziņa no ieceres kļūst par realitāti. Un esmu gandarīts, ka līdz ar Kompetences centra izveidi esam radījuši klātienē un tiešsaistē visiem pieejamu un ērtu vidi, kurā izzināt un diskutēt par jaunāko pasaules izglītības tendencēs,” saka Andris Gribusts, izglītības uzņēmuma “Lielvārds” Kompetences centra vadītājs.

    Jāatzīmē, ka “Lielvārds” Kompetences centrs veicinās arī izglītības nozares sinerģiju ar citām industrijām, apvienojot spēkus dažādās kopīgās iniciatīvās. Tā, piemēram, tiks turpināta pērn uzsāktā sadarbība ar Latvijas komercbanku asociāciju finanšu pratības izglītībā. Jau drīzumā iecerētas profesionālās pilnveidos programmas par 3D modelēšanas un printēšanas tehnoloģijām. Kā arī – sadarbībā ar “Latvijas Mobilais telefons” tiks veidotas mācību programmas par skolēnu mobilo tehnoloģiju efektīvu integrāciju izglītības procesā.

    „LMT jau vairāk nekā 20 gadus strādājot Latvijas labā, vienmēr iestājies par visas valsts attīstību un uzplaukumu, par valsts iedzīvotāju iespējām realizēt sevi ikvienā Latvijas reģionā. Esam gandarīti, ka varam sniegt iespēju skolotājiem no visas Latvijas apgūt jaunas zināšanas un paaugstināt savu kvalifikāciju, jo LMT mērķis ir vienmērīga un veiksmīga attīstība visos Latvijas reģionos un tas nav iespējams bez izglītotiem un zinošiem cilvēkiem,” atzīst Juris Binde, LMT prezidents.

    Pateicoties LMT atbalstam, 100 Latvijas skolotāji varēs bez maksas apgūt programmu „Ievads skolēnu mobilo tehnoloģiju iesaistei mācību procesā.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma