Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas tehnoloģiju uzņēmēji atklāj “StartSchool” – tehnoloģiju biznesa izglītības iniciatīvu

    Jaunākie raksti

    “IT biznesa izglītības programmā “StartSchool” šogad 100 topošie tehnoloģiju līderi varēs bez maksas apgūt tehniskās zināšanas un uzņēmējdarbībai svarīgas prasmes”, saka Jānis Berdigans, skolas ģenerālatbalstītājs. Programma tiek veidota sadarbībā ar ASV atzītu IT izglītības programmu un tās dibinātāji apņēmušies nodrošināt finansējumu 780 tūkstošu eiro apmērā pirmajiem trīs gadiem.

    Studējošajiem būs iespēja apgūt 12 mēnešu pilna laika tehnisko mācību programmu, kuru absolvējuši vairāk nekā 10 tūkstoši studējošo četros kontinentos, kuri strādā Apple, Google, Tesla, Microsoft, Linkedin, Zoom vai izveidojuši savus jaunuzņēmumus. Skolas dibinātājus iedvesmojusi “Stockholm School of Economics in Riga” pieredze, sagatavojot augsti konkurētspējīgus absolventus, kuri guvuši panākumus dažādās nozarēs.

    Reklāma

    Pirmo mācību gadu finansē Latvijas tehnoloģiju uzņēmēju, investoru un ekspertu ziedojumi nodobinājumam “Tech Education Foundation”, kuru veido – tehnoloģiju apmācību kuratore Anna Andersone (“Riga TechGirls”), tehnoloģiju uzņēmēji Jānis Berdigans (“Berdiganu fonds, ar mīlestību Latvijai”, “Printify”), Kristofs Blaus (“Nutrameg”), Elīna Branta (“Swisscom DevOps Center Latvia”), Andris K. Bērziņš (“Change Ventures”), tehnoloģiju vadītājs Edgars Peičs (“Printify”) un kiberdrošības un digitālās politikas eksperte Ieva Ilvesa.

    “StartSchool” dibinātāji aicina iniciatīvai pievienoties arī citus atbalstītājus, ar kuru ziedojumiem būs iespējams sekmēt Latvijas tehnoloģiju biznesa konkurētspēju, atbalstot idejas ar augstu potenciālu.

    “Uzskatām, ka izglītības nākotne ir cieši saistīta ar studentu iespēju uzņemties atbildību par savu mācību ceļu,” saka Anna Andersone, “StarSchool” vadītāja un līdzdibinātāja. “StartSchool” ir revolucionāra pieeja tehnoloģiju biznesa izglītībā Latvijā, nodrošinot dinamisku, nozarei atbilstošu mācību programmu, kas pielāgota mūsdienu tehnoloģiju jomas vajadzībām.”

    “Ideja par skolu, kādai nav analoga visā reģionā, radās, jo vēlamies mūsu dzīves laikā redzēt Latviju kā ļoti bagātu valsti ar daudziem veiksmīgiem tehnoloģiju biznesa līderiem. Ticam, ka absolventi nesīs Latvijas tehnoloģiju ekosistēmai iepriekš nepieredzēta līmeņa spējas un panākumus,” saka Kristofs Blaus, “StartSchool” valdes loceklis un līdzdibinātājs.

    Mācības ir bezmaksas, studentiem nepieciešams segt tikai nelielu uzņemšanas maksu, tādejādi apliecinot savu gatavību iesaistīties apmācībās. Pieteikties programmai iespējams līdz 31. maijam vietnē www.startschool.org, kur pieejama arī papildus informācija. Mācības sāksies šī gada augustā beigās. Programma ir balstīta uz pašvadītu mācīšanos, praktisku prasmju attīstību, rakstot kodu, un reālu problēmu risināšanu. Programmas akreditācija Latvijā plānota tuvāko gadu laikā.

    “StartSchool’ veido Latvijas sabiedriskā labuma organizācija: nodibinājums “Tech Education Foundation”. “StartSchool” atrodas “StartupHouse Riga” telpās Spīķeru kvartālā.

    “Qwasar Full Stack Developer Curriculum” ir visaptveroša apmācības programma, kas paredzēta studentiem bez iepriekšējām tehniskām vai programmēšanas priekšzināšanām. Mācību programmā 12 mēnešu laikā tiek apgūtas, dažādas programmēšanas valodas un ietvari, piemēram, JavaScript, Ruby on Rails un Python.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš U
    22.04.2024 12:44

    Nav īsti nekādas informācijas par mācību procesu. On-site vai attālināti. Pilna laika – 8h dienā?
    Kādas ir uzņemšanas prasības? Vecums / izglītība? Kāda ir mērķauditorija jaunieši vai cilvēki ar pieredzi? Vai skolu var apvienot ar darbu?

    Biteme
    22.04.2024 13:30

    analogofņet ir slikts reklāmas slogans

    Reklāma