Web Analytics
More
    Reklāma

    RTU atklās Starptautisko zinātņu un tehnoloģiju skolu, kurā skolēni varēs iegūt Kembridžas līmeņa izglītību

    Jaunākie raksti

    Jaunieši, kuri vēlas augstā līmenī iegūt vidējo izglītību STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) jomās angļu valodā, sākot no nākamā mācību gada, to varēs Latvijā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) dibinātajā Starptautiskajā zinātņu un tehnoloģiju skolā jeb RTU International School of Science and Technology (ISST). Jaunās skolas atklāšana norisināsies ceturtdien, 28. septembrī, plkst. 16.00 Kronvalda bulvārī 1.

    RTU ISST mācības notiks atbilstoši Kembridžas A un AS līmeņa programmai, skolas absolventiem iegūstot starptautiski atzītu kvalifikāciju, kas atbilst Kembridžas līmeņa izglītības vērtējumam (Cambridge Assessment International Education). Šī 160 pasaules valstīs sertificētā programma nodrošina skolēniem vispusīgu un konkurētspējīgu izglītību, kā arī stabilu pamatu akadēmiskajiem un profesionālajiem panākumiem. Skolas absolventiem, ņemot vērā viņu izcilo un starptautiskajiem standartiem atbilstošo zināšanu līmeni, būs iespējas studēt prestižākajās pasaules universitātēs.

    Reklāma

    Pēc Kembridžas sistēmas skolēni apgūs angļu valodu, kas būs skolas mācību valoda, matemātiku, fiziku, ķīmiju, informācijas tehnoloģijas un otru svešvalodu. Papildus viņiem būs iespēja attīstīt pētniecības prasmes gan skolas, gan arī RTU laboratorijās, kā arī tiek veidota īpaša programma, kas palīdzēs pilnveidot skolēnu personības un līderības prasmes. Iecerēts arī skolēniem sniegt individuālu atbalstu, lai viņi varētu turpināt savu akadēmisko karjeru katram vispiemērotākajā augstākās izglītības iestādē.

    Skolēnu uzņemšana ISST notiks 2024. gada jūnijā, potenciālajiem audzēkņiem kārtojot iestājeksāmenu un piedaloties intervijā, kas notiks angļu valodā. Mācības sāksies septembrī. ISST gaida Latvijas un citu reģiona valstu skolēnus, kuriem ir augsti akadēmiskie sasniegumi un kuri savu karjeru vēlas veidot STEM jomās. Interesenti informāciju par skolu var iegūt mājaslapā www.isst.lv vai sazinoties ar skolas direktoru Uldi Kamolu – uldis.kamols@rtu.lv.

    Savukārt ISST atklāšanā uzrunu teiks RTU rektors Tālis Juhna un RTU attīstības un finanšu prorektors un ISST valdes loceklis Artūrs Zeps, būs sveiciens no Kembridžas pārstāvja, un piedalīsies Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Pols Brummels (Paul Brummell). Varēs arī apskatīties topošās skolas telpas un aprunāties ar mācībspēkiem. Pieteikšanās, aizpildot reģistrācijas anketu – https://isst.rtu.lv/news/

    RTU jau savulaik, 2015. gadā, dibināja līdzīgu vidējās izglītības mācību iestādi – RTU Inženierzinātņu vidusskolu (IZV), dodot iespēju talantīgiem Latvijas jauniešiem apgūt eksaktās un dabaszinātnes īpaši augstā līmenī. IZV skolēni ir attaisnojuši dibinātāju cerības, izcili parādot savas zināšanas vietējā un starptautiskajā līmenī, – jau vairākus gadus, vērtējot skolēnu sasniegumus pilsētas un valsts olimpiādēs, IZV Ata Kronvalda fonda mazo skolu reitingā iegūst 1. vietu un ceļojošo balvu «Lielā pūce». Interese par mācībām IZV ir liela – uz vienu mācību vietu ir aptuveni 10 pretendenti.

    RTU ir mūsdienīga, starptautiski pazīstama un prestiža vienīgā daudznozaru tehniskā universitāte Latvijā. RTU iespējams iegūt daudzpusīgu izglītību augstajās tehnoloģijās un inženierzinātnēs, kā arī sociālajās un humanitārajās zinātnēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma