Web Analytics
More
    Reklāma

    Pieaug interese par izglītības un darba iespējām informācijas tehnoloģiju nozarē

    Jaunākie raksti

    Līdz ar informācijas tehnoloģiju un radniecisko nozaru jauno speciālistu interesi, tiek piedāvāta papildus uzņemšana uz divām no Accenture Latvia vasaras programmēšanas skolā paredzētājām nodarbību grupām – ABAP/SAP un PMO jeb projektu vadītāja asistentiem. Kā jau ierasts, visi kursi ir bez maksas, un labākajiem, pēc kursu beigšanas, tiks piedāvātas apmaksātas prakses vietas uzņēmuma Accenture Latvijas filiālē.

    No 18.augusta līdz 2.septembrim notiks intensīvie ABAP/SAP kursi. Programma paredzēta datorzinību vai radniecīgu studiju bakalaura programmas studentiem vai absolventiem, kuri vēlas savu karjeru saistīt ar lielo uzņēmumu IT infrastruktūras pārvaldīšanu. Pretendentiem jābūt pamatzināšanām kādā no programmēšanas valodām un jāspēj komunicēt angļu valodā.

    Reklāma

    SAP (Systems, Applications and Products in Data Processing) programmēšanas valoda – ABAP (Advaced Business Application programming) piedāvā risinājumus gan uzņēmuma resursu plānošanai (ERP), gan klientu vadībai (CRM). SAP piedāvā industrijas risinājumus bankām, apdrošināšanas kompānijām, lieliem ražošanas uzņēmumiem.

    Roberts Zentelis, kurš pašlaik ir viens no SAP speciālistiem Accenture Latvia, savu karjeru uzņēmumā sācis tieši apmeklējot uzņēmuma rīkotos bezmaksas programmēšanas kursus. Kursu laikā viņam bija iespēja iegūt ieskatu plašajā SAP pasaulē, apgūstot dažādu biznesa procesu norisi, ABAP objektorientēto programmēšanu, dažādu formu un atskaišu ģeneratoru izstrādi, balstoties uz reālām dzīves situācijām un prasībām.

    „SAP ir viens no pasaulē lielākajiem programmatūras izstrādes uzņēmumiem un pati par sevi ir interesanta tehnoloģija, kura aug un attīstās, pārņemot sevī dažādas citas tehnoloģijas – piemēram, datubāzes, CRM, personālvadību, mākoņskaitļojumus,” programmatūras specifiku skaidro R.Zentelis. „Darbs ar SAP nozīmē starptautisku darba vidi, iespēju doties komandējumos pa visu pasauli – ASV, Eiropu, Japānu. Turklāt, darbs ar SAP ir prestižs un labi atalgots,” SAP programmēšanas nozīmību pamato Roberts.

    Savukārt no 25. līdz 29.augustam Accenture Latvia rīko intensīvos kursus PMO jeb projektu vadītāju asistentiem. Šajos kursos aicināti piedalīties tie studenti, kuriem ir interese par informācijas tehnoloģiju projektu vadību, ir pietiekošas pamatzināšanas par informācijas tehnoloģijām un spēj komunicēt angļu valodā. Zane Gulbe, PMO speciāliste savu karjeru Accenture Latvia uzsākusi, studējot personālvadību maģistrantūrā. „Mani galvenie pienākumi ir sniegt visu nepieciešamo atbalstu IT projektu un programmu vadītājiem, lai sasniegtu projekta mērķi. Tas nozīmē gan dažādu atskaišu, gan materiālu gatavošanu, darbu ar dažādiem procesiem. Ļoti daudz jākomunicē ar cilvēkiem gan latviešu, gan angļu valodā,” savus pienākumus PMO amatā skaidro bijusī vasaras kursu absolvente Zane.

    Lai motivētu studentus pieteikties bezmaksas vasaras kursiem uz PMO programmu un veidotu savu karjeru informācijas tehnoloģiju nozarē, Zane piebilsts: „Informācijas tehnoloģijas nav modes lieta, kura, laikam ejot, pāries – tā ir mūsu nākotne. Ja tev būs nepieciešamās zināšanas, un tu spēsi sevi pierādīt, tev nebūs jāmeklē darbs, bet vienkārši jāizvēlas sev tīkamākais darba piedāvājums.”
    ABAP/SAP un PMO mācībām var pieteikties līdz 13.augustam, aizpildot pieteikuma anketu https://apps.facebook.com/accenture-bootcamp/, kā arī rakstot uz riga.bootcamp@accenture.com.

    Šovasar Accenture Latvia rīkotos programmēšanas kursos piedalās jau aptuveni 55 studenti no Latvijas augstskolām, kuri apgūst vairākas programmēšanas valodas. Jūlija beigās kursus pabeigs šīs vasaras CC++ kursu pirmie absolventi, augusta sākumā iOS un .Net, bet augusta beigās – Java. Pēc kursu beigšanas, labākajiem audzēkņiem tiek piedāvātas maksas prakses vietas uzņēmumā, tādējādi uzsākot karjeru vienā no vadošajiem pasaules informācijas tehnoloģiju uzuņēmumiem.

    Nākamā Accenture rīkotā programmēšanas un PMO bezmaksas kursu sesija plānota 2015.gada ziemā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma