Web Analytics
More
    Reklāma

    Meitenes aicinātas pieteikties bezmaksas programmēšanas kursiem

    Jaunākie raksti

    Programmēšanas skola “Datorium” un Rīgas pašvaldība aicina ikvienu meiteni vecumā no 14 līdz 19 gadiem spert pirmos soļus programmēšanas pasaulē un apgūt “Python” programmēšanas valodu. Kurss ir īpaši izstrādāts, lai palīdzētu meitenēm apgūt digitālās prasmes un programmēšanu draudzīgā #girlsonly vidē.

    “Programmēšana kļūst par vienu no mūsdienu pamatprasmēm un tā noteikti nav domāta tikai puišiem. Esam izveidojuši īpašu tiešsaistes programmēšanas kursu “PyGirls” tikai meitenēm vecumā no 14 – 19 gadiem. Divu mēnešu garumā meitenes apgūs “Python,” šobrīd vispopulārāko programmēšanas valodu, un izveidos savas pirmās aplikācijas. Papildus programmēšanas iemaņām, meitenes attīstīs savu loģisko domāšanu un apgūs mūsdienīgus digitālos rīkus, lai varētu efektīvi sadarboties savu projektu izstrādē un darboties attālināti komandās, kā tas notiek praksē IT nozarē.” uzsvēra “Datorium” vadītāja Anžela Džafarova.

    Reklāma

    Programmēšanas nodarbības notiks tiešsaistē divas reizes nedēļā – trešdienās no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.30 un sestdienās no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.30. Nodarbības sāksies 27. martā un notiks latviešu valodā. Visas programmēšanas nodarbības tiks ierakstītas un būs pieejamas mācību platformā. Lai piedalītos kursā, nepieciešams dators ar interneta pieslēgumu.

    Pieteikties kursam iespējams līdz 15. martam šeit: https://link.datorium.eu/pygirls-2024

    “Es ticu, ka katra meitene var programmēt! Esmu PyGirls pasniedzēja jau 3 gadus un katru gadu saņemu tādas ziņas no savām kursa dalībniecēm: OMG, ja es zinātu, ka programmēšana var būt tik jautra un interesanta, es būtu sākusi apgūt programmēšanu ātrāk! Kopā mēs varam lauzt stereotipus, ka programmēšana ir kaut kas ļoti sarežģīts un garlaicīgs. Mūsdienās digitālās un programmēšanas pamatprasmes ir nepieciešamas katrai meitenei, kas vēlas izveidot savu biznesu, strādāt modernā starptautiskā uzņēmumā vai izveidot veiksmīgu karjeru jebkurā jomā,” stāsta Luīze Kadakovska, Datorium pasniedzēja.

    “PyGirls” kursu jau absolvējušas vairāk nekā 300 meiteņu, un 86% nolēma turpināt apgūt programmēšanu. “PyGirls” kursa dalībnieces tiks pievienotas “Datorium Discord” servera kopienai, kas šobrīd apvieno vairāk nekā 10 500 jauniešus ar interesi par programmēšanu un tehnoloģijām, piedāvājot viņiem interesantas diskusijas, bezmaksas pasākumus, iespēju atrast savu pirmo prakses vai darba vietu, kā arī daudzus citas aizraujošas iespējas.

    Programmēšanas kursus organizē “Datorium”, sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamentu “Rīga STEAM” ekosistēmas ietvaros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    08.03.2024 09:32

    Īpašā girsonly vide? Man jau nav nekas iebilstams, bet kur viņas strādās – arī kādā girsonly uzņēmumā vai ies bezdarbniekos, lai nebūtu jāsaskaras ar pretējo dzimumu? Kas vispār ir apakšā šitai girlstech kustībai – reāls karojošais grlpwr vai tas tik marketings?

    ru-girls
    17.03.2024 11:04

    Šādi pasākumi kā RigaTechGirls legāli nav. ES direktīvas neatļauj dzimumu diskrimināciju. Gaidām arī ģenderu apmācību šajā nozarē.

    Kursors.lv
    17.03.2024 11:06
    Reply to  ru-girls

    Parādi, kura tieši direktīva šo neļauj.

    Reklāma