Web Analytics
More
    Reklāma

    “Riga TechGirls” programma sniegs iespēju 100 sievietēm bez maksas apgūt programmēšanas pamatprasmes

    Jaunākie raksti

    Līdz 24. janvārim sievietēm, kuras vēlas pārkvalificēties uz IT sektoru tiks sniegta iespēja pieteikties bezmaksas 12 mēnešu mācību programmai “WoTech”, kurā būs iespēja apgūt programmēšanas pamatprasmes un gūt atbalstu, kas palīdzēs sagatavoties darba maiņai. Programmu organizē biedrība “Riga TechGirls” sadarbībā ar Igaunijas orgnaizāciju “Smartwork Academy” un iespēja tiks sniegta 100 sievietēm no Latvijas un 100 sievietēm no Igaunijas.

    “WoTech” mācību programmas mērķis ir sniegt dalībniecēm kā zināšanas, tā pieredzi 12 mēnešu garumā, lai pēc tās pabeigšanas dalībniecēm būtu iespēja iegūt jaunāko speciālistu pozīcijas IT uzņēmumos. Tās ietvaros dalībnniecēm būs ne tikai bezmaksas programmēšanas apmācības, kurās iegūs zināšanas kā par programmēšanas valodām, tā arī par mākslīgo intelektu un tā pielietošanu, bet tiks mācītas arī vērtīgas starpnozaru prasmes, kā arī iegūta praktiska pieredze. Programma sākums ir paredzēts 2024. gada martā, kā arī, 1. un 15. februārī tiks organizēti informatīvi pasākumi reģistrētajām dalībniecēm.

    Reklāma

    Programmas norise ir paredzēta attālinātā formātā angļu valodā, savukārt lai piedalītos apmācībās, svarīgākais atlases kritērijs ir dalībnieču motivācija un gatavība veltīt laiku, kā arī pamatprasmes datora izmantošanā un vismaz 3 gadu darba pieredze pēc vidusskolas pabeigšanas. Tā sastāvēs no 6 mēnešus ilgām programmēšanas apmācībām, kuru nodarbības norisināsies katru nedēļu divos darba dienu vakaros un vienā nedēļas nogales rītā, kopā sastādot 8-12 stundas nedēļā. Uzreiz pēc programmēšanas apmācībām tiks organizēti vebināri, lai dalībniecēm sniegtu starpnozaru prasmes, savukārt, lai programmu oficiāli pabeigtu un iegūtu par to sertifikātu, dalībniecēm būs nepieciešams arī doties praksē kādā sevis izvēlētā IT uzņēmumā.

    “Kopš 2016.gada bierdība “Riga TechGirls” nodrošinājusi vairāk nekā 15 kvalifikācijas maiņas programmas, kurās piedalījušās vairāk nekā 2000 sievietes. Mēs lepojamies ar sieviešu interesi, motivāciju un spēcīgo izaugsmi, ko varam redzēt mūsu absolvenšu attīstībā. Šī ir pirmā šāda veida sadarbības programma ar partnerorganizāciju Igaunijā, kas sniegs iespēju iegūt pieredzi un zināšanas arī par darba tirgu Igaunijā. “ stāsta biedrības “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone.

    Plašāka informācija un reģistrācijas forma atrodama šeit: https://www.smartworkacademy.com/wotech

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Spt-
    17.01.2024 16:52

    Klaja diskriminācija un cilvēku šķirošana. Kā ar visiem šitajiem mūsdienu dzimumu maiņas cilvēkiem? Tiem noteikti ļaus startēt :(

    Reklāma