Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Bard” MI čatbots tagad spēj palīdzēt programmēšanas jautājumos

    Jaunākie raksti

    “Google” radītais mākslīgā intelekta (MI) čatbots “Bard” lietotājiem kļuva pieejams marta beigās. Tehnoloģiju gigants atklājis, ka palīdzība programmēšanā bijusi lietotāju pieprasīta funkcija, tāpēc tagad čatbots sniegs palīdzīgu roku arī koda ģenerēšanā, tā labošanā un kļūdu izskaidrošanā. Šādas funkcijas jau labu laiku piedāvā arī “ChatGPT”.

    “Google Bard” šobrīd ir spējīgs ģenerēt kodu 20 programmēšanas valodās, tostarp “C++”, “Java”, “JavaScript” un “Python”. Tāpat čatbots tagad atbalsta integrāciju ar citiem “Google” produktiem. Piemēram, tas dod iespēju eksportēt izveidoto kodu uz “Google” mākoņdatošanas vidi “Colab”, kas domāta “Python” valodai. Robots arī palīdzēs lietotājiem rakstīt funkcijas pakalpojumā “Google Sheets”.

    Reklāma

    Avots: Google

    Papildus spējai ģenerēt kodu “Bard” arī var sniegt paskaidrojumus par koda fragmentiem, kas varētu būt noderīgi tieši jaunajiem programmētājiem. Robots arī palīdzēs izlabot kļūdainās vietas kodā, izskaidros, kas ir nepareizi, un sniegs laboto fragmentu.

    Vienlaikus “Google” atzīst, ka “Bard” šobrīd īsti nevar attaisnot uz tā liktās cerības un pārāk paļauties uz čatbotu nevajadzētu. Nereti robots var iedot nepilnīgu kodu vai to nepareizi izlabot. Tāpēc uzņēmums iesaka pārbaudīt “Bard” ģenerēto kodu. Tas tikai nozīmē to, ka “Google” turpinās pilnveidot čatbotu un panākt, lai tā sniegtās atbildes būtu mazāk kļūdainas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.04.2023 15:33

    Zinot kā lietas industrijā notiek no iekšpuses, varam paredzēt jaunu ģlukaina bloata bumu, radītu no šādi ģenerēta koda bez sajēgas par konkrētās sistēmas uzbūvi un prasībām. Ka tikai ātri un daudz :P

    Hu huu
    26.04.2023 01:16
    Reply to  Krotow

    Čatošana ir laba, bet ja nav sajegas par kodu kā tas arī ir vairumam augstskolu beixzejiem tad čušš vien sanāks. Katrā lietā ir nianses un diemžēl ja tu neizskaixrosi pareizi tad iedos tev kaut ko kas teorētiski darbojas, tikai tā nedaudz.. Sudigi. Funkciju var uzrakstīt 100+ variantos, bet ātru tikai viens no simts+ cilvekbērniem. Tā viš i.

    Reklāma