Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” atvērusi piekļuvi savam AI čatbotam “Bard”

    Jaunākie raksti

    Februāra sākumā līdztekus “Microsoft” arī “Google” prezentēja savu mākslīgajā intelektā (AI) balstīto čatbotu “Bard“. Tiesa, atšķirībā no “Microsoft Bing” AI čatbota, “Google” ar sava robota laišanu tautās nesteidzās un norādīja, ka to pilnveidos un testēs ierobežotā cilvēku grupā. Pēc pusotra mēneša “Google” paziņojusi, ka tagad publiski pieejama “Bard” beta versija.

    Savā paziņojumā “Google” aicināja cilvēkus izmēģināt Ai čatbotu, reģistrējoties vietnē bard.google.com. Uzņēmums informē, ka sākotnēji tas būs pieejams lietotājiem ASV un Lielbritānijā, taču laika gaitā piekļuve “Bard” tiks nodrošināta interesentiem arī citās valstīs, kā arī atbalstīs vairāk valodu. Pagaidām čatbots komunicē tikai angliski. “Google” norāda, ka piekļuves paplašināšana esot nākamais būtiskais solis “Bard” pilnveidē, jo ir svarīgi saņemt atsauksmes no krietni lielāka lietotāju loka.

    Reklāma

    AI čatbota “Bard” interfeiss. Avots: Google

    Funkciju ziņā “Google Bard” daudz neatšķiras no “Microsoft Bing” AI čatbota. Ar abiem var komunicēt brīvā sarunvalodā, kā arī interfeisi daudz neatšķiras. Galvenā atšķirība meklējama AI modeļos, kas tos darbina. Kamēr “Microsoft Bing” darbojas ar “OpenAI” izveidoto “GPT-4“, “Bard” pamatā ir LaMDA (Language Model for Dialogue Applications – LaMDA), kas laika gaitā tiks pilnveidots un atjaunināts, samazinot pieļauto kļūdu īpatsvaru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    22.03.2023 14:13

    Bings jau runā lauzīti, bet latviski!

    Usinss
    22.03.2023 18:49

    Hm, bard is not supported in your country… vai nu adbloks, vai pihole, bet man neļauj pačatot. žēl. iztikšu ar bing un GPTv4

    Atis
    22.03.2023 21:35

    Priekškam šo rakstu rakstīt ja Latvijā šis tā pat vēl nav pieejams?

    Kursors.lv
    22.03.2023 21:38
    Reply to  Atis

    Tāpēc, ka tā ir tik globāli nozīmīga lieta un ir labi būt informētam.

    Reklāma