Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” izziņojis nākamās paaudzes AI modeli “GPT-4”

    Jaunākie raksti

    Pēc vairākus mēnešus ilgas baumošas uzņēmums “OpenAI” beidzot izziņojis savu jaunāko mākslīgā intelekta (AI) modeli “GPT-4”, kas darbinās tādus pakalpojumus kā “ChatGPT“, “Microsoft Bing” čatbotu un citus. Lietotāji, protams, var gaidīt ērtākas komunikācijas iespējas, tomēr tiek ziņots, ka uzlabotais robots joprojām mēdz sniegt kļūdainas atbildes.

    “OpenAI” apgalvo, ka jaunajam modelim ir lielāka veiktspēja, tas ir radošāks un sadarbspējīgāks nekā iepriekšējie, spēj atcerēties garākas sarunas, kā arī atrisināt sarežģītas problēmas ar lielāku precizitāti. Būtiski, ka “GPT-4” atbalsta gan teksta, gan attēlu ievadi. Pata čatbots gan joprojām varēs atbildēt vienīgi teksta veidā.

    Reklāma

    Vienlaikus uzņēmums brīdina, ka “GPT-4” saskaras ar vairākām savu priekšgājēju, kā “GPT 3.5” problēmām. Piemēram, joprojām mēdz sniegt nepatiesu, izdomātu informāciju un pat atbildēt rupji. Runājot vēl par trūkumiem, “OpenAI” izpilddirektors Sems Altmans atzinis, ka “GPT-4” “joprojām ir nepilnīgs un sniedz ierobežotu informāciju”. Piemēram, tam trūkst zināšanu par notikumiem pēc 2021. gada septembra.

    Runājot par tālāku risinājuma pielietojumu, “OpenAI” atklāj, ka jau sadarbojas ar vairākiem uzņēmumiem, piemēram, “Duolingo” un “Stripe”, lai integrētu “GPT-4” viņu produktos. Tāpat uzlabotais AI modelis pieejams “ChatGPT Plus” maksas abonentiem, kā arī tas darbina “Microsoft Bing” čatbotu. Tiesa, saistībā ar šo atklājies, ka “Bing” čatbots jau labu laiku slepus aprīkots ar jaunāko “GPT-4” modeli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    16.03.2023 13:00

    Paprasiet lai uzraksta Latvijas himnas vārdus un redzēsiet kādā līmenī tas strādā 🤦🏻‍♂️

    User Vulgaris
    16.03.2023 16:47
    Reply to  Tasesmues

    ChatGPT nav informācijas meklēšanas rīks. Tas ir tāpat kā vācietim vai anglim paprasīt lai uzraksta Latvijas himnas vārdus.

    Krotow
    17.03.2023 10:15
    Reply to  User Vulgaris

    Taču to jau reklamē kā sazin kādu megaintelektu. Būtu jāmāk.

    Reklāma