Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” izlaidusi koda ģenerēšanas un rediģēšanas rīku “Code Llama”

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Meta” nākusi klajā ar kārtējiem jaunumiem, kas šoreiz vairāk aktuāli būs tieši programmētājiem. Uzņēmums palaidis jaunu mākslīgā intelekta (MI) rīku “Code Llama”, kas veidots uz lielā valodas modeļa “LLaMA 2” pamata un domāts programmēšanas koda ģenerēšanai un rediģēšanai.

    “Meta” skaidro, ka rīks spēj izveidot koda virknes no uzvednēm, kā arī pabeigt un rediģēt esošo kodu. Papildus pamata versijai “Code Llama” uzņēmums palaidis arī specifiskākas koda ģenerēšanas un rediģēšanas versijas – “Code Llama-Python”, kas domāta “Python” programmēšanas valodai, kā arī “Code Llama-Instrct”, kas saprot norādījumus un komandas vienkāršākā valodā.

    Reklāma

    “Meta” norāda, ka programmētāji jau šobrīd izmanto lielos valodu modeļus, kas palīdz veikt dažādus uzdevumus – sākot no koda ģenerēšanas līdz tā rediģēšanai. Taču “Code Llama” programmētāju darba ikdienu padarīs vēl efektīvāku un ļaus fokusēties uz citiem svarīgiem ikdienas uzdevumiem. Uzņēmums arī apgalvo, ka “Code Llama” darbojas labāk nekā publiski pieejamie lielie valodu modeļi un spēj precīzi uzrakstīt kodu, pamatojoties uz teksta aprakstu. “Code Llama” jau šobrīd pieejams bezmaksas pētniecībai un komerciālai lietošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma