Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” un “Microsoft” palaiž atvērtā pirmkoda MI modeli LLaMA 2

    Jaunākie raksti

    Šī gada februārī jau rakstījām, ka “Meta” radījusi mākslīgā intelekta (MI) modeli LLaMA 1, kas fokusēts uz čatbotu darbību un padara to atbildes precīzākas un objektīvākas. Pēc teju pusgada “Meta” un “Microsoft” izveidojuši partnerību, kuras rezultātā radījuši nākamās paaudzes atvērtā pirmkoda lielo valodu modeli LLaMA 2, kas paredzēts gan komerciāliem, gan pētniecības nolūkiem.

    Paredzēts, ka LLaMA 2 darbosies “Windows” un “Azure” platformās. Šo modeli varēs izmantot bez maksas gan komerciāliem nolūkiem, gan pētniecībai un uz tā pamata radīt dažādas lietojumprogrammas. “Meta” apgalvo, ka LLaMA 2 ir apmācīts, izmantojot par 40% vairāk publiski pieejamo datu avotu un var apstrādāt divreiz vairāk informācijas nekā pirmās paaudzes modelis LLaMA 1.

    Reklāma

    “Meta” arī uzsvērusi, ka LLaMA 2 pārspēj daudzus konkurentus – atvērtā pirmkoda lielo valodu modeļus – tādās jomās kā programmatūras koda izstrāde, argumentācija, zināšanu pārbaude. Vienlaikus uzņēmums atzīst, ka LLaMA 2 vēl nav tik efektīvs kā slēgtā koda konkurenti, piemēram, “OpenAI” izstrādātais “GPT-4”.

    Jāpiezīmē, ka līdz ar šo sadarbību “Meta” ir jau otrais nozīmīgais spēlētājs MI jomā, ar ko “Microsoft” sadarbojas. Pirmais, protams, ir “OpenAI”, kur “Microsoft” nākamo gadu laikā plāno ieguldīt 10 miljardus dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma