Web Analytics
More
    Reklāma

    Norvēģija “Meta” varētu piemērot 100 000 USD sodu ik dienu par privātuma pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    Kompānijai “Meta” pie apvāršņa parādījušās jaunas problēmas. Šoreiz tās saistītas ar lietotāju privātuma pārkāpumiem. Konkrētāk, Norvēģijas datu aizsardzības regulators “Datatilsynet” paziņojis, ka “Meta” politika izsekot “Instagram” un “Facebook” lietotājus pārkāpj viņu privātumu. Līdz ar to, ja “Meta” līdz 3. novembrim neveiks nekādus pasākumus situācijas uzlabošanai, uzņēmumam tiks piemērots naudas sods viena miljona kronu (100 000 USD) apmērā dienā.

    Šo lēmumu Norvēģijas regulators pieņēmis saistībā ar Eiropas tiesas spriedumu, kas aizliedz “Meta” reklāmu mērķauditorijas atlases nolūkos vākt tādus lietotāju datus kā atrašanās vieta, uzvedība un citus. Par savu lēmumu “Datatilsynet” informējis arī Eiropas Datu aizsardzības padomi, kas varētu “Meta” piemērot plašākus soda apmērus visā Eiropā.

    Reklāma

    Būtiski, ka “Meta” visā Eiropā saskaras ar spiedienu no regulatoriem saistībā ar savu politiku, aktivitātēm pret lietotāju datu privātumu. Piemēram, šī mēneša sākumā Īrijas datu aizsardzības regulators nolēma, ka “Meta” būs jāierobežo personalizēto reklāmu rādīšana lietotājiem Eiropas Savienībā (ES), un “Facebook” un “Instagram” būs jāsaņem lietotāju atļauja pirms personalizētu reklāmu rādīšanas. Savukārt maijā uzņēmumam tika piemērots rekordliels 1,2 miljardu eiro sods par ES lietotāju datu pārsūtīšanu uz “Meta” serveriem ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.07.2023 22:46

    Crazy number! Parasts cilvēks tur jau pēc nedēļas būtu bankrotējis :|

    Biteme
    19.07.2023 22:57

    Sekmīgs maineris jau nu gan pārdzīvotu.

    Reklāma