Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas regulatori liek “Meta” maksāt rekordlielu 1,2 miljardu eiro sodu

    Jaunākie raksti

    Sociālo mediju gigants “Meta” jau vairākkārt “spēlējies ar uguni” datu privātuma lauciņā, kas uzņēmumam nereti arī dārgi maksājis. Pēdējais šāds skandāls, šķiet, bija pērnā gada novembrī, kad saistībā ar “Facebook” lietotāju datu noplūdi 2021. gada aprīlī Īrijas Datu aizsardzības komisija “Meta” lika maksāt 265 miljonu eiro sodu. Tikmēr jaunākās ziņas liecina, ka saistībā ar Eiropas pilsoņu datu privātuma neievērošanu “Meta” iebraukusi pamatīgās auzās. Eiropas regulatori kompānijai par to liek maksāt vairāk nekā miljardu eiro lielu sodu.

    Īrijas Datu aizsardzības komisija šodien, 22. maijā, paziņojusi, ka saistībā ar nelikumīgu “Facebook” lietotāju datu apstrādi “Meta” ir piespriests rekordliels naudas sods 1,2 miljardu eiro apmērā. Konkrētāk, atklājies, ka “Meta” pārsūtījusi ES pilsoņu “Facebook” datus uz ASV bāzētiem serveriem, šādā veidā pārkāpjot ES digitālā privātuma noteikumus.

    Reklāma

    Papildus 1,2 miljardu eiro sodam, ko Eiropas regulatori piesprieduši “Meta”, uzņēmumam nākamo piecu mēnešu laikā arī jāaptur jebkāda ES pilsoņu “Facebook” datu pārsūtīšana uz ASV. Savukārt tuvāko sešu mēnešu laikā “Meta” būs jāstrādā pie tā, lai uzņēmuma darbība saistībā ar Eiropas tirgu atbilstu vispārīgās datu aizsardzības regulas principiem. Tas īpaši attiecas uz ES pilsoņu datu apstrādi. Tikmēr “Meta” globālo lietu prezidents Niks Klegs (Nick Clegg) mierīgi paziņojis, ka uzņēmums pārsūdzēs lēmumu, sakot, ka “Facebook” rīkojies godprātīgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    juris
    22.05.2023 15:29

    lattelecom uzlika sodu par GDPR datu nelikumi izplatisanu 1,2miljoni, tad jau proporcionali lietotaju skaitam viss tiesas ir pareizi lemusas

    Reklāma