Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” uzvar tiesā FTC un noņem lielāko šķērsli “Activision Blizzard” iegādē

    Jaunākie raksti

    2022. gada sākumā “Microsoft” nāca klajā ar plāniem par 68,7 miljardiem ASV dolāru iegādāties videospēļu izstrādātāju “Activision Blizzard”. Tas ir ļoti iespaidīgs darījums, tāpēc jau pašā sākumā bija diezgan skaidrs, ka to tik vienkārši nevarēs noslēgt. Teju pusotru gadu “Microsoft” ir cīnījies ar regulatoriem par tiesībām iegādāties “Activision Blizzard”. Šķiet, ka tagad tas ir ticis vaļā no lielākā šķēršļa, uzvarot Sanfrancisko tiesā Federālo tirdzniecības komisiju (FTC), kas bija pret šo darījumu.

    FTC 2022. gada decembrī iesniedza prasību tiesā, juridiski apstrīdot “Microsoft” un “Activision Blizzard” apvienošanos. Galvenie iemesli šādam solim bija bažas par konkurentu apspiešanu un videospēles “Call of Duty” nākotni, “Microsoft” padarot to ekskluzīvi pieejamu tikai “Xbox” platformā. Dažus mēnešus vēlāk, līdzīgu iemeslu vadīts, pret darījuma noslēgšanu iestājās arī Apvienotās Karalistes regulators.

    Reklāma

    Vairākas nedēļas ilgajā tiesas prāvā, kurā FTC zaudēja, par labu “Microsoft” un “Activision Blizzard” darījumam lēma tiesnese Žaklīna Skota Korlija. Viņas lēmums dod iespēju “Microsoft” turpināt “Activision Blizzard” iegādes procesu nu jau ar krietni lielākām cerībām to beidzot noslēgt. Iztiesāšanas laikā “Microsoft” spēja labi argumentēt šo darījumu, kā arī pārliecināt tiesnesi par to, ka neierobežos “Call of Duty” pieejamību.

    Lai “Microsoft” un “Activision Blizzard” varētu apvienoties, sava piekrišana jādod vairs tikai Apvienotās Karalistes regulatoram, kas arī varētu sagādāt problēmas. Vienlaikus Sanfrancisko tiesas spriedums teorētiski jau tagad ļauj noslēgt šo darījumu, vienīgi tad “Microsoft” būtu jāpamet Lielbritānijas tirgus, ko uzņēmums droši vien nevēlas darīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    12.07.2023 09:49

    Viņiem būs jaunas sarunas ar UK CMA, izdomās kādu papildus solījumu, un tas jau būtu arī viss. Darījums būs izgājis cauri. Tiksi nesabojāt Diablo nākotni priekš citām platformām :))

    digitalk
    12.07.2023 18:53

    Sony netīrais gājiens ar regulatoru sakūdīšanu, un to izmantošanu tiesu procesa uzturēšanai (kas būtu ļoti dārgs prieks no savas kabatas) ir aizlauzts. tas priecē.

    Reklāma