Web Analytics
More
    Reklāma

    Draud izjukt “Microsoft” plāni iegādāties “Activision Blizzard”

    Jaunākie raksti

    Pagājis teju pusotrs gads, kopš “Microsoft” paziņojuma par plāniem iegādāties “Call of Duty”, “World of Warcraft” un “Diablo” spēļu izdevēju “Activision Blizzard”. Kopš tā laika kompānija sastapusies ar lielu pretestību no regulatoru puses, kuri neatbalsta šo darījumu, uzskatot, ka apvienošanās rezultātā tiktu veicināta konkurentu apspiešana, mazinātas inovācijas un ierobežots spēļu tirgus. Nupat jau šķiet, ka “Microsoft” plāni par šo līdz šim lielāko pirkumu 68,7 miljardu dolāru vērtībā draud izjukt pavisam, jo kāju durvīs ielicis Lielbritānijas konkurences uzraugs.

    Lielbritānijas Konkurences un tirgus iestāde savā paziņojumā trešdien informējusi, ka darījuma noslēgšanas gadījumā tiktu būtiski mazināta konkurence tirgū un kaitēts konkurentiem, piemēram, “Sony”. Regulators arī norāda uz bažām, ka “Microsoft” padarīs “Activision” spēles ekskluzīvi pieejamas tikai savos pakalpojumos. Tāpat uzsvērts, ka šis darījums mainītu strauji augošā mākoņspēļu tirgus nākotni, kā rezultātā turpmākajos gados samazinātos inovācijas, būtiski ietekmējot arī Lielbritānijas spēlētāju izvēles brīvību.

    Reklāma

    Saskaņā ar regulatora datiem “Microsoft” jau nodrošina aptuveni 60–70% globālo mākoņspēļu pakalpojumu, izmantojot “Xbox” un “Azure”. “Activision Blizzard” iegāde Lielbritānijas konkurences uzrauga ieskatā tikai pastiprinātu “Microsoft” priekšrocības tirgū.

    Tiesa, izskatās, “Microsoft” arī pēc šādas pretestības nevēlas padoties. Kompānijas prezidents Breds Smits paziņojis, ka uzņēmums joprojām ir apņēmības pilns noslēgt šo darījumu un gatavs pārsūdzēt Lielbritānijas Konkurences un tirgus iestādes lēmumu bloķēt “Activision Blizzard” iegādi. Smits arī norādījis, ka Lielbritānijas konkurences uzraugam acīmredzot ir kļūdaina izpratne par mākoņspēļu tirgu un tā darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma