Web Analytics
More
    Reklāma

    FTC uzsākusi izmeklēšanu pret “OpenAI” sakarā ar “ChatGPT” datu privātuma riskiem

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) čatbotu izmantošana, protams, saistās ar dažādiem riskiem, galvenokārt ar datu privātumu un iespējamu datu noplūdi. Saistībā ar to Federālā Tirdzniecības komisija (FTC) “pie dziesmas paņēmusi” “ChatGPT” radītāju “OpenAI“. FTC ir uzsākusi izmeklēšanu pret uzņēmumu saistībā ar riskiem, ko rada lielo valodu MI modeļi. FTC ir bažas, ka “OpenAI” pārkāpj patērētāju aizsardzības likumus, izmantojot “negodīgu vai maldinošu” praksi, un šādā veidā rada kaitējumu lietotāju datu privātumam un drošībai.

    Veicot izmeklēšanu pret “OpenAI”, FTC īpaši interesē informācija, kas saistīta ar “ChatGPT” programmatūras kļūdu, kuras dēļ tika nopludināti sensitīvi lietotāju dati, tostarp tērzēšanas vēsture un maksājumu informācija. Lai arī uzņēmums skaidroja, ka skarto kontu skaits esot niecīgs, FTC pauž bažas par sliktu drošības praksi. Ja izmeklēšanas laikā tiks konstatēti pārkāpumi no “OpenAI” puses, FTC ir tiesīga uzņēmumam piemērot naudas sodu vai arī likt ievērot papildus noteikumus ar mērķi pastiprināt datu privātumu un drošību.

    Reklāma

    MI nozare šobrīd ir zem daudzu valdību lupas. Īpaši vērīga šajā ziņā ir ASV valdība. Piemēram, “OpenAI” vadītājs Sems Altmens maijā sniedza liecību Senātā, kur aizstāvēja savu uzņēmumu, izklāstot tā ieviestos privātuma un drošības pasākumus un vienlaikus informējot par MI sniegtajām priekšrocībām. Viņš arī uzsvēra, ka “OpenAI” kļūs arvien piesardzīgāks un turpinās uzlabot savus datu aizsardzības pasākumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma