Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” izstrādājusi mākslīgā intelekta modeli LLaMA, kas ļaus čatbotiem sniegt precīzāku informāciju

    Jaunākie raksti

    Februāra sākumā tehnoloģiju milži “Google” un “Microsoft” iepazīstināja ar saviem mākslīgā intelekta čatbotiem, parādot, ka šī būs nākamā lielā tehnoloģiju joma, kur izvērst sacensību. Vienlaikus daudzkārt pierādījies, ka šie čatboti nemaz tik precīzi nav un nereti sniedz gan aplamas, gan pat rupjas atbildes. Lai risinātu šo problēmu, “Meta” radījusi mākslīgā intelekta (AI) modeli LLaMA, kas padarīs čatbotu atbildes precīzākas un objektīvākas.

    “Meta” skaidro, ka jaunais AI modelis LLaMA, kas ir saīsinājums no Large Language Model Meta AI, nelīdzinās “ChatGPT” vai “Bing”, jo nav risinājums, ar ko ikviens var runāt. Konkrētāk, LLaMA vairāk radīts kā pētniecības rīks un domāts AI čatbotu izpētei. Uzņēmums uzsver, ka vairāk pētījumu par AI čatbotiem var palīdzēt risināt tādas problēmas kā “neobjektivitāte, toksiskums un dezinformācijas sniegšana”, ar ko šobrīd saskaras liela daļa lietotāju, saņemot robotu atbildes.

    Reklāma

    “Meta” arī pauž uzskatu, ka visai AI kopienai — akadēmiskajiem pētniekiem, sabiedrībai, politikas veidotājiem un nozarei kopumā — ir jāsadarbojas, lai izstrādātu skaidras vadlīnijas par atbildīgu mākslīgo intelektu. Uzņēmums norāda, ka ar nepacietību gaida, ko sabiedrība varēs iemācīties un vēlāk arī radīt, izmantojot LLaMA.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma