Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka Waze var apdraudēt policistu dzīvības

    Jaunākie raksti

    Google iegādātā Waze pamatā tiek uzskatīta par parocīgu aplikāciju, lai izvairītos no sastrēgumiem, ceļu remontiem un sodiem par ātruma pārsniegšanu, tomēr ASV, pēc pēdējā laika notikumiem ar nošautiem policistiem, radies cits priekšstats par šo aplikāciju. Waze smuki parāda, kurā vietā atrodas policija, kas varētu atvieglot potenciālo uzbrucēju darbu. Iespējams, ka Waze nāksies vismaz ASV izvērtēt policistu atrašanās vietas norāžu atslēgšanu.

    Waze komanda norāda, ka policijas darbinieku drošība ir šādā veidā apdraudēta visā pasaulē. Tomēr aplikācija nekādā veidā neparāda policijas darbinieku atrašanās vietu, kura jau tāpat nebūtu pamanāma. Waze dati tiek saņemti no lietotājiem, tātad kāds jau policiju ir ievērojis. Ja process nonāks līdz tiesai, tad policijas pārstāvjiem būs neiespējami pieprasīt, lai ierindas amerikānis nekādā veidā nerunā vai citādā veidā nenodod informāciju par ceļa malā redzēto policijas vienību.

    Reklāma

    Jautājums par policistu drošību ir aktuāls kopš decembrī Ņujorkā tika nogalināti divi policijas darbinieki. Šajā gadījumā slepkava savu telefonu bija pametis vairāku kilometru attālumā un Waze sniegtā vai nesniegtā informācija nespētu ietekmēt uzbrukuma iznākumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    27.01.2015 10:31

    Nevajag uzglūnēt kā šakāļiem no slēpņa un nebūs tad pašiem jābaidās, ka kādam tas nepatīk. Ja tauta izjustu labumu (kaut pašu niecīgāko) no policistu darba, pret viņiem attieksme būtu normāla. Katrs arī saņem to ko pelnījis un tas, ka ka policistu visatļautību piesedz likums, nenozīmē, ka viņi nesaņems sodu par savu nodarīto.

    KKTK
    29.01.2015 14:51
    Reply to  GundarsBarons

    Čuriņa par policijas slēpni raustās tikai tiem, kas pārkāpj notiekumus, bet nav gatavi par to maksāt.

    zais
    27.01.2015 11:05

    Padumjie amerikāņi nav iedomājušies, ka ieroču tirdzniecība arī apdraud policijas (un sabiedrības) dzīvību un veselību?
    Bet citādi – tas ir tāpat kā mēģināt aizliegt internetu… Jā, zinu, ka ir valstis, kur transportlīdzekļu vadītājiem pavisam ir aizliegts izmantot navigācijas ierīces, bet tas jau ir cits stāsts

    LOOK
    27.01.2015 11:40

    waze traucē policistam pelnīt?!

    Valters Pelns
    27.01.2015 12:59

    Waze vainīgs, mhm.

    Bugelmõõgel
    27.01.2015 14:41

    Nav ko legāli pārdot ieročus jau no tīņu vecuma, tad nebūs nedz apšaudes skolā nedz waze vainīgs….
    Nez kapēc tur, vienā valstī skolās ik gadu notiek 100tiem apšaudes ar tragiskām sekām, kamēr VISĀ eiropā/Eiropas Savienībā gada laikā ir uz vienas rokas saskaitāmas apšaudes… Tur nemazām nebūtu vispirms jāmaina ieroču turēšanas atļauju likumi…nemaz…

    juris
    27.01.2015 22:00

    Nu ja amerikāņi tā grib, lai dara, protams labāk būtu regulēt prātīgāk ierocu pieejamību, bet paši lai izdomā kā grib dzīvot, pie mums diez vai taas ir aktuāli.

    Reklāma