Web Analytics
More
    Reklāma

    Waze ne vienmēr paziņo par fotoradariem

    Jaunākie raksti

    Waze varētu dēvēt par mazāk detalizētu Google Maps versiju, kas paredzēta autovadītājiem, kamēr Maps ir detalizētākas kartes gājējiem, sabiedriskā transporta lietotājiem un pat velobraucējiem. Waze no Maps un Maps no Waze laika gaitā pārņēmuši dažādas iespējas, piemēram, ātruma ierobežojumus, satiksmes informāciju. Maps piedāvā bezsaistes navigāciju, kas Waze nav pa spēkam.

    Waze izmantotāji nereti paļaujas uz lietotne sniegto informāciju par sastrēgumiem, policijas atrašanās vietu un fotoradariem, bet izskatās, ka fotoadaru informācija ne vienmēr tiek sniegta brauciena laikā. Un man šķita, ka esmu tāds viens. Ātrumā atminos, ka Waze vismaz man neziņo par radaru pie Lilastes, īsi pirms Saulkrastiem. Ekrānā radars parādās, bet balss par to neziņo.

    Reklāma

    Arī no lietotājiem citās valstīs tiek saņemtas līdzīgas sūdzības par policijas un radaru paziņojumu noklusēšanu. Google pārstāvis atbildējis, ka nekādas problēmas ar šiem paziņojumiem neesot un nekas arī nav atspējots.

    Vienlaikus ir jāsaprot, ka Waze paļaujas uz lietotāju iesaisti – ja paziņojums par radaru saņem noraidošu balsojumu no vairākiem lietotājiem, tas ātrāk pazūd. Waze arī ņem vērā, cik uzticams ir katrs tās lietotājs un attiecīgi piemēro viņa veikto darbību nozīmi paziņojumu tapšanā.

    Waze arī ņem vērā braukšanas virzienu – ja par radaru ziņojuši tikai pretējā virzienā braucošie, tad tev šis paziņojums par neparādīties. Šis gan nekādi neizskaidro stacionāro fotoradaru paziņojumu problēmas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    29.12.2021 11:35

    Ja standarta distancē, kad Waze ziņo par radaru, tiek braukts ar atļauto ātrumu, uz ekrāna parādās indikācija par fotoradaru, bet balss paziņojums netiek atskaņots. Tā tas ir jau sen.

    Andrejs
    29.12.2021 13:13
    Reply to  Uldis

    Tieši šo gribēju rakstīt. Un jā tas jau pirms 2 gadiem ieviests waze

    Skābene
    29.12.2021 11:38

    Waze neziņo par radariem, kas strādā tikai pretējā pusē un ir bijuši gadījumi, kad neziņo par radaru, ja tiek ievērots braukšanas ātrums, ir tikai vizuāls brīdinājums bez skaņas. Ja brauc ārzemēs, tad vienmēr ziņo par radaru arī ja ātrums netiek pārsniegts.
    Un tās ir pilnīgas muļķības, ka Waze nestrādā offline režīmā. Ja pirms brauciena ielādē karti un izskrollē cauri visu maršrutu, navigācija strādā arī offline režīmā.

    UU Yes
    29.12.2021 14:54

    Pēdējā laikā ir pieķerts, ka Waze noslinko paziņot par brīdinājumiem uz ceļa (avārija, policijas brīdinājums, utml.). Šo īsti nevarētu novelt uz dzelža gps funkciju kļūdu, jo pat pie aifona ‘gļuka’ ar pozicionēšanu kaut līdz pārsimts metriem aiz notikuma, bet paziņots tiek.

    Jankairte
    29.12.2021 17:00

    waze vispār pēdējā laikā nav galīgi savā elementā..
    GPS gļuko un 500m īso maršrutu, Kuldīgā viņš man uztaisīja par 5km :D
    Es nezinu vai vispār vēl gribu lietot applikāciju, kurai ir daudz BUG patiesībā. Tomēr 3 mēnešu laikā 6.5k KM esmu nobraucis.

    Jurs
    29.12.2021 17:43

    Vispār būtu jāaizliedz fotoradaru ziņošana, jo paziņo, ātruma pārkāpējs (potenciālais slepkava) nomet ātrumu, lai pēc tam to atkal palielinātu. Un nevajag te teikt, ka +/- 10/15 km/h neko jau nedod!

    bregs
    29.12.2021 20:23
    Reply to  Jurs

    +/- gan jau , ka dod… bet tajā posmā, kur tavs potenciālais slepkava(!) ir nometis ātrumu, jo waze ir brīdinajusi par kameru – tas tikai uzlabo tā brīža un vietas satiksmes drošību!

    Krotow
    29.12.2021 21:11
    Reply to  Jurs

    Pietiek ar to ka nomet ātrumu pie pareizā vietā novietota radara (pirms pārejām, apdzīvotām vietām u.tml.). Pārējos gadījumos lai strādā zilibaltdzeltenie un baltie busiņi. GTFO.

    myself
    30.12.2021 18:50
    Reply to  Jurs

    Kādam mīkstajam ir jābūt, lai domātu, ka visas omītes, kas brauc ar +10 ir potenciālas slepkavas. Gan jau komentē, kurš braucis ir tikai ar need4speed mašīnām telefona aplikācijā :D

    EuGarais
    29.12.2021 19:51

    Izstāstiet kāpēc vāze izbraucot ārpus LV pārslēdzas uz angļu vai krievu valodu un nerāda vairs citus wāzerus?

    Krotow
    29.12.2021 21:11
    Reply to  EuGarais

    Par šo aizraksti Waze izstrādātājiem.

    gron
    29.12.2021 21:43
    Reply to  EuGarais

    Man arī nav saprotams. Kā es pēkšņi kļūstu par krievu, ja es šķērsoju mašīnā Lietuvas robežu? Tieši kāpēc man vienmēr ir jāslēdz valodas atpakaļ?

    Null
    30.12.2021 00:31
    Reply to  gron

    Tas tak Google. Google Play arī esi latvietis, pat ja neesi. Latviešu lapas Chrome arī piedāvā iztulkot angliski. Amīšiem grūti ar saprašanu, te gan it kā izraēļi(pareizi uzrakstīju?) izstrādājuši.

    Sandris
    29.12.2021 22:02

    Esmu šo faktu ievērojis, un man ir viedoklis par šo.
    Bals paziņojums par radaru pienāk tad, kad tavs ātrums ir lielāks par atļauto. Ja ātrums ir mazāks, waze tevi nebrīdina, jo tu jau neko nepārkāp!!!

    Null
    30.12.2021 00:33
    Reply to  Sandris

    TA spidometrus nepārbauda tā kā nav skaidrs kā ātrums būtu jāievēro. Pirms fotoradara jābūt būtu tablo, ar ko novērtēt vai ātrums atbilst.

    LAN
    30.12.2021 12:34
    Reply to  Null

    Esmu diezgan drošs, ka nepareizi spidometra rādījumi rada lielāku bīstamību nekā tā pamatdoma (rādīt lielāku ātrumu lai realitātē brauktu ar mazāku), jo rodas nevajadzīgas apdzīšanas situācijas.

    myself
    30.12.2021 18:55
    Reply to  LAN

    Man gan liekas, ka problēma rodas, kad burta kalpi satiekas ar brīvdomātājiem. Bet problēmu nebūtu, ja visi būtu pieklājīgi – ja esi ātrs, nestumies nevajadzīgi virsū, nemirkšķini, nepīpini. Ja esi lēns, brauc tuvāk ceļa malai, ievēro distanci no priekšējā lēnā, lai tevi var viegli apdzīt utt. Tad pa lielam tam spidometram nebūtu nekādas nozīmes. Un katram jābrauc ar savu ātrumu, nevis jāveido garas kolonas uz ceļa, Latvija nav pārapdzīvota, vienīgi 20km ap Rīgu varbūt ir vērts rātni braukt rindiņā, tālāk labāk izretoties un lieki nečupoties.

    Andis
    17.01.2022 23:34

    Novēroju arī es šādu gļuku. Neziņo arī ja tiek pārsniegts ātrums.

    Reklāma