Web Analytics
More
    Reklāma

    Waze varēs izvēlētajā maršrutā paziņot par vēsturiski bīstamiem ceļa posmiem

    Jaunākie raksti

    Navigācijas lietotne Waze sākusi testēt jaunu funkcionalitāti, kas spēs ziņot par tuvumā esošiem ceļiem, kuros bieži notiek avārijas, lai tādējādi vērstu autovadītāja uzmanību.

    Konkrētā informācija tiks iegūta balstoties uz vēsturiskajiem citu Waze lietotāju datiem, kad tikusi atzīmēta avārija, tādējādi veidojot plašu datubāzi. Jaunās funkcionalitātes mērķis ir informēt un brīdināt autovadītāju, ka tuvumā ir ceļi, uz kuriem regulāri notiek dažādas avārijas. Šāds paziņojums nerādīsies par konkrēti izvēlēto maršrutu, bet saistītajos ceļos.

    Reklāma

    Tas būs tikai viens uznirstošā loga informatīvais paziņojums nevis ļoti liels un brīdinošs paziņojums. Ikvienam lietotājam uzstādījumos būs iespēja atteikties no šiem paziņojumiem, lai tie lieki nerādītos. Pagaidām jaunie paziņojumi ir pieejami testa lietotājiem Izraēlā, kā arī lietotne pati infomēs par jauno funkcionalitāti. Sagaidām, ka drīzumā šie paziņojumi nonāks pie visiem Waze lietotājiem.

    Avots: Geektime

    Šis ir viens no pirmajiem Waze jaunumiem, kas ticis izstrādāts pēc tam, kad Waze komanda tikusi pievienota Google karšu servisiem. Šī apvienošanās Google ļaus samazināt izmaksas, kā arī nākotnē papildināt lietotni ar noderīgām iespējām no citiem Google servisiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    30.12.2022 13:21

    Bet waze joprojām 10+ gadu laikā nespēj salabot to, lai latvietim, iebraucot svešā valstī, nepārslēgtos runātāja valoda uz krievu valodu.
    Jā, pārbraucu Lietuvas vai Polijas robežu un pēkšņi esmu orks.
    Ne vienmēr tā notiek, bet tā turpina notikt laiku pa laikam.

    Skābene
    30.12.2022 14:28
    Reply to  grh

    Šķērsojot vairākas robežas valoda mainās randomā!

    Guntars K
    02.01.2023 13:49

    Vienīgais, kas Waze trūkst, ir iespēja uzlikt aktīvu pastāvīgo pogu. Lai viņai var piešķirt kas kuram ir aktuālāks. Man piemēram bedres. Lai ar vienu pieskārienu var atzīmēt bedri. Rīgā vairs nav neviena iela bez piekari deformējošas bedres.

    Last edited 1 year ago by Guntars K
    Reklāma