Web Analytics
More
    Reklāma

    Google apvienos Waze un Google Maps izstrādes komandas

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Google meklē veidus, kā šajā ekonomikas krīzes laikā samazināt izmaksas. Kā viens no veidiem ir lietotņu Waze un Google Maps komandu apvienošanu, taču servisi joprojām darbosies kā atsevišķas lietotnes.

    Tāpat netiks atlaista 500 darbinieku lielā Waze komanda, bet tie pievienosies Google Geo sadaļai, kas atbild par Google Maps, Earth un Street View servisiem. Tātad visi tie, kas kaut kādā mērā ir saistīti ar kartēm un ģeogrāfiskajiem jautājumiem. Google Waze iegādājās tālajā 2013. gadā par 1,1 miljardu dolāru.

    Reklāma

    Pēc iegādes daudz Waze risinājumu parādījās Google Maps kartēs, piemēram, informācija par ātruma ierobežojumiem un fotoradaru lokācijas. Attiecīgi Waze ieguvums ir bijis meklēšanas algoritmu izmantošana no Google. Pirkšanas brīdī gan tika apgalvots, ka Waze tiks uzturēta kā atsevišķa komanda, taču tas laiks ir pagājis.

    Waze aktīvo lietotāju bāze sasniedz 151 miljonu mēnesi, un tā ir īpaši populāra Eiropā, taču Google Maps tas ir viens miljards, skaidri norādot, kurš produkts ir populārāks. Protams, jāņem vērā, ka Waze ir noderīgs autobraucējiem nevis visa veida pārvietošanās līdzekļiem un informācijai, kā Google Maps. Komandu apvienošana ir viens no Google izpilddirektora plāna uzņēmumu padarīt par 20% efektīvāku.

    Kuru no servisiem savos autobraucienos pēdējā laikā izmantojiet jūs?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Girts
    11.12.2022 15:13

    Waze protams.

    Name*
    11.12.2022 15:51

    Uz raksta jautājumu – Google Maps. Nav jauztraucās, ka brauciena laikā nomainīs ceļu pa kuru braukt (pēc savas pieredzes). Policija man neinteresē kur stāv, pārējo Maps rāda (avarījas, sastrēgumus).

    Avenger
    11.12.2022 18:50

    Waze ir daudz precīzāks, pieved pie adresēm loģiskāk un pa izbraucamiem ceļiem. Ja Rīgā tas varbūt vēl nav tik aktuāli, tad pamēģiniet aktīvāka google maps palietot ārpus Rīgas. Jau nez cik reizes ir bijis, ka Google Maps pieved pie adreses pa pļavu vai kaut kādu dīvainu meža ceļu, kas vairāk izskatās pēc dzīvnieku izstaigātām takām, nevis ceļa.

    Pēča
    12.12.2022 10:00

    Tad jau waze gals jau ir tuvu! Kopš gōōgļe pārpirka ar katru atjauninajumu paliek ar vien sliktāks un tupāks, bet ja tagad apvienos.. tad jau vispār būs trash. 2008-2013 gadam bija perfekta GPS karšu aplikācija, ko ikdienā lietot un kas palīdzēja gan apbraukt nesen izveidojusos sastrēgumus gan brīdinat par policistu slazdiem, bet tad 2013 gadā nopirka google un viss kopš tā laika iet uz lejupslīdi. (varbūt speciāli, lai cilveki migrē uz google maps) Ir bijis vairakās ierīcēs, kad Rīga u.c. lielākajās pilsētās rāda galīgi nepareizi kādu konkretu māju, piebrauc zvani, saki ka esi klāt, bet saimniece saka ka neredz ka būtu piebraucis. :D Rīgā bieži tevi met pa vislielāko riņķi, bet beigās tāpat stāvi sastregumos… Galā esi gan stavējis, gan nobraucis vairāk un galā esi taja pašā laikā… Nerunājot par to, kad nobrauc no lielākajiem ceļiem, waze kartē ir balts tukšums. ‘Here WeGo'(bijušās nokia maps) kartes daudz precīzākas, ir arī daudz mazo, pat meža celiņu, nevis tupa tukša karte ka nobrauc no lielajiem ceļiem, vari novilkt valstu kartes ierīcē priekš ‘bezsaistes’ lietošanas utml. protams nerāda tik precīzi sastrēgumus un rāda tikai lielajiem ceļiem(laikam kaut kādus globālos googles datus ņem) jo googlei līdzīgi rāda. Un nevari ziņot par policu slazdiem u.t.m.l.… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    KKTK
    12.12.2022 10:22

    waze, jo ir salikts savs iecienīto adrešu saraksts. Vēl palīdz plānot izbraukšanas laiku un wāze neilgi pirms izbraukšanas atgādina. Google, liekas, to nedara.

    Skābene
    12.12.2022 14:05

    Waze. Kaut gan pēdējā laikā jocīgi uzvedas waze. Šķērsojot valstu robežas sāk randomā pārslēgt balss norādēm valodu (ru/eng/ger). Iebraucot Austrijā sāka pārplānot maršrutu un spītīgi lika braukt nost no šosejas un braukt pa mazajiem lauku celiņiem. Nācās pārinstalēt waze, lai sāk atkal normāli uzvesties! :)

    Uldis
    13.12.2022 06:15
    Reply to  Skābene

    Austrijā var norādīt ka Tev ir nopirkta autobāņu vinjete. Waze/Settings/Navigation/Toll passes/Vignette AT.
    Turpat arī var norādīt ka ir Jūrmalas caurlaide u.c.

    Skābene
    13.12.2022 09:02
    Reply to  Uldis

    Vinjetes bija savadītas gan Čehijai, gan Austrijai! Un gļuki sākās nevis uzreiz pēc iebraukšanas Austrijā, bet kaut kur pa vidu. Valodas gan Waze maina randomā jau pēc robežas šķērsošanas!

    Pēča
    15.12.2022 09:48
    Reply to  Skābene

    Jā turklāt dīvaini vai nē maina uz krievu valodas balsi. Tas jau gadu gadiem ir… pirms 5 gadi kad braucu eiro tripā tad katru reizi, kā tika sķērsota robeža(lietuvas, poļu, vācu, franču, čehu un slovākijas robeža) un tīkls parslēdzas uz attiecīgās valsts operatoru tika automātiski lejupielādēta krievu balss un waze saka runat krieviski.
    Tad manuali bij jaliek atpakaļ uz latviešu, lejupielādeja no jauna un runāja latviski.
    Gan jau pie koda strādaja kāds krievu programmētajs kurš kodā kaut kur ir ielicis šo figņu un neviens negrib pat censties atrast jo nav to ento desmtu stundu vērts lai salabotu šo mazo figņu…. (nezin vai tas tikai mums, latviešiem, vai visiem?)

    Par caurlaidēm jā arī ir jau pāris gadi, kur vari norādīt ka tev ir attiecīgās un tad waze tevi vedīs pa attiecīgajiem ‘maksas’ celiem (ja esi atzīmējis ka lai izvairas no tādiem)

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Kursors.lv
    13.12.2022 09:47
    Reply to  Uldis

    Oho, par šādu Waze funkciju es pat nezināju. Paldies!

    Reklāma