Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Earth” piedāvā video, kas parāda vietas ģeogrāfiskās izmaiņas 37 gadu garumā

    Jaunākie raksti

    “Google” savam pakalpojumam “Google Earth” pievienojusi jaunu funkciju “Timelapse”, kas ar interaktīvu video palīdzību ļauj redzēt, kā gadu gaitā mainījies konkrēts ģeogrāfiskais punkts. Lietotājs var noskatīties video, kas aptver izmaiņas 37 gadu garumā, sākot no 1984. gada līdz mūsdienām, katru gadu skatot kā vienu kadru.

    Lai noskatītos video, atliek tikai izvēlēties interesējošo lokāciju un nospiest “Play” pogu. Lietotājs var mainīt kameras pozīciju, lai apskatītu konkrēto ainavu no dažādiem leņķiem. Intereses pēc apskatījos, kā 37 gadu garumā mainījusies mana dzimtā vieta Inčukalns. Lai arī pats video tāds miglains, kaut ko saprast var un aptuvens priekšstats vismaz rodas.

    Reklāma

    “Google” norāda, ka šie interaktīvie video ar gadu gaitā vērojamajām pārmaiņām ir veids, kā parādīt cilvēku radīto ietekmi uz Zemi. Tādās valstīs kā Latvija izmaiņas nebūs izteiktas, taču, piemēram, teritorijās pie poliem, redzams, kā 37 gadu laikā ledus apjoms pamazām sarūk. Līdzīgi var pavērot, kā samazinās Amazones lietusmežu apjoms.

    Šī jaunā iespēja ir “Google”, NASA, ASV Ģeoloģijas dienesta, Eiropas Komisijas un Eiropas Kosmosa aģentūras sadarbības rezultāts. Interaktīvajā video ir apvienoti NASA “Landsat” programmas un ES “Copernicus” projekta satelītattēli.

    AvotsWired
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma