Web Analytics
More
    Reklāma

    “Waze” tagad brīdinās, ja pārvietojies pa ceļu, uz kura iepriekš notikušas avārijas

    Jaunākie raksti

    Sociālā navigācijas lietotne “Waze” nākusi klajā ar jaunāko funkcionalitāti, kas vērsta uz drošību un sniegs papildu informāciju par maršrutu. Konkrētāk, lietotne drīzumā brīdinās, ja lietotājs pārvietojas pa ceļu, uz kura iepriekš notikušas avārijas.

    “Waze” laicīgi brīdinās un nosūtīs paziņojumu “history of crashes” jeb “avāriju vēsture”, pirms vēl lietotājs būs sasniedzis to maršruta punktu, kur mēdz notikt negadījumi. Tā var būt vieta, piemēram, pirms asa līkuma. Saņemot brīdinājumu par to, braucējs varēs laicīgi sagatavoties, palēnināt ātrumu un ievērot papildus piesardzību.

    Reklāma

    Avots: Waze

    Ir vairāki priekšnoteikumi, pamatojoties uz kuriem, lietotne nosūtīs šo brīdinājumu. Piemēram, “Waze” kopienas ziņojumi, maršruta mākslīgā intelekta analīze, kas ietver satiksmes intensitātes līmeni, ceļa tipu, piemēram, šoseja vai vietējais ceļš utml.). Būtiski piezīmēt, ka “Waze” šos brīdinājumus nesūtīs par maršrutiem, kurus lietotājs veic ikdienā, bet gan par nepazīstamiem ceļa posmiem, kurus tik labi nepārzina.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vilis
    08.11.2023 13:55

    Labdien visiem, izņemot ušakovam.
    Wāzei vajag opciju lai Rīgā izved pa ceļiem kur ir paciešams ceļa stāvoklis. Telefoniem ir G-sensori, datus ievakt nebūs grūti.

    Un neņaudiet ka Ķirša dēļ bedres. Kopš tie saskaņas salašņas padzīti vismaz ir kaut kāda virzība ceļu drošības un attīstības virzienā, nevis ibio nokrāsot jau sarusējušas tilta margas pa 100K. Vismaz vēl 5 gadus būs pisiens pa Rīga bezceļiem līdz nonāksim līdz kaut kādam provinces līmenim Rīgā.

    Bet šī jaunā funkcija ir laba doma, man patīk. Braucot pa ViaBaltica varēs visu ceļu taurēt ka te avārijas un braucošas kloākas ik pēc pārsimt metriem.

    LAN
    09.11.2023 07:40
    Reply to  Vilis

    Jā, parasti sanāk tāds ieberziens, jo daudzi, acīmredzami izvairās no šiem maršrutiem, tādēļ nav noslogoti un tādēļ Waze ieteikti..

    Krotow
    08.11.2023 21:12

    Tad jau Rīgā Waze kauks uz katras trešās ielas.

    Diesel un Schnitzel
    08.11.2023 21:46
    Reply to  Krotow

    Dzīvosim, redzēsim praktisko pusi. Waze sola kaukt tikai vietās, kas neietilpst lietotāja dienišķajos maršrutos. Bet tas nozīmētu, ka sistēma rūpīgi ir vākusi datus par lietotājiem. Nav smuki!

    Skābene
    09.11.2023 10:59

    Pietiek jau ar dzelzceļa pārbrauktuves trinkšķi ikdienas maršrutā! :)

    Krotow
    09.11.2023 13:48
    Reply to  Skābene

    Vai tad ir tik traki? Šausmīgi nervozi visi :D

    KKTK
    09.11.2023 13:47

    Protams, ka vāc info. Un noteikti, tas bija pieminēts, bet tu nelasot piekriti nosacījumiem :)))
    Paskatījos wāzē, webā (editor sadaļā) – vecākais brauciens, ko tur redzu, ir no šī gada 16. augusta.

    Sergejs
    09.11.2023 14:12

    “Saņemot brīdinājumu par to, braucējs varēs laicīgi sagatavoties, palēnināt ātrumu un ievērot papildus piesardzību.”
    Izlasiju: Saņemot brīdinājumu par to, braucējs varēs laicīgi sagatavoties, PALIELINĀT ātrumu un ievērot papildus piesardzību.😁

    Reklāma