Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vadītājs Tims Kuks grasās teju uz pusi samazināt savu algu

    Jaunākie raksti

    Kaut kas nedzirdēts! Tims Kuks pats ieteicis sev samazināt atlīdzību, ko saņem no Apple. Kuka ienākumi no Apple nav vienā vārdā aprakstāmi kā alga, tā ir drīzāk sava veida atlīdzības pakete, kas sastāv no algas un būtiskas daļas citu labumu, piemēram, Apple akcijām.

    Atlīdzības samazinājumu Kuks ieteicis pats ņemot vērā akcionāru komentārus, bet to vēl ir jāapstiprina šiem pašiem akciju turētājiem. Tik ļoti kāroto algas samazinājumu Kuks varētu saņemt 10. martā, kad noris Apple Investor Day.

    Reklāma

    Tima Kuka atlīdzība par darbu varētu sarukt par 40%, kas gan neliks šim kungam doties uz tuvāko zupas virtuvi. 2022. gadā Kuks no Apple saņēma 99 miljonus dolāru, kas ir 15 miljoni virs tā, ko Kuks būtu saņēmis, ja Apple neizpildītu pārdošanas un ieņēmumu mērķus. Mērķi izpildīti, bonusiņš 15 miljoni.

    2023. gadā Kuks sev nospraudis nieka 49 miljonu dolāru atlīdzību, kā arī diez vai viņš vēlas atteikties no bonusiem par mērķu izpildi. Iespējams, šī negaidītā pieticība no Tima Kuka puses ir saistāma ar to, ka nu ir aptuveni zināmas lielu uzņēmumu darbinieku algas. Kuka alga un citi labumi ir 1177 reizes lielāki, nekā vidējā atlīdzība starp Apple darbiniekiem. Tā vien izskatās, ka Apple darbinieka alga vidēji sanāk 84 493 dolāri gadā, kas ASV un it īpaši Apple mītnes vietai Kalifornijā tevi par bagātnieku vis nepadarīs. Visticamāk, ka šo vidējo 84 493 dolāru atlīdzību statistiski stipri uz augšu pavelk Kuka un pārējās Apple vadības pienesums kopējā algu grozā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    boo
    14.01.2023 12:27

    Investor day? Hmm, ja vien būtu veids, kā to pateikt latviski…

    Biteme
    14.01.2023 16:03

    Viņš jau pats apzinās, ka nedod atdevi uz 100 miljoniem gadā, pat 49 ir krietni pārmaksāts. Bet spara rats ir iegriezts un ir labi kā ir.

    Dainis
    15.01.2023 14:26
    Reply to  Biteme

    Viņš pat nav labāk apmaksātais CEO, bet viņš vada vērtīgāko kompāniju pasaulē ar labiem peļņas rādītājiem. Kurā brīdī tad viņš skaitās pārmaksāts, finanšu ekspert?

    Kursors.lv
    15.01.2023 14:28
    Reply to  Dainis

    Vai ne? Tims daudz nerunā, bet dara. Ne tā kā daiļdirsējs Masks.

    Biteme
    15.01.2023 15:03
    Reply to  Dainis

    Tajā brīdī, kad Apple akcionāri saprot, ka to pašu rezultātu var dot cilvēks, kas saņem miljonu mēnesī vai pat noapaļojot, 10 milj. gadā. Un arī tad tā ir nejēdzīga izšķērdība – algot par tādu naudu vienu cilvēku, kas būtībā nav kritisks uzņēmumam. Nu nav viss ābola megabizness atkarīgs no viena cilvēka vīzijas un lēmumiem. Kas tad notiks, kad viņš beigs zemes gaitas – ābols aizies pa burbuli?

    Kursors.lv
    15.01.2023 15:14
    Reply to  Biteme

    Tims Kuks bija labs vēl laikos, kad Apple vadīja Stīvs. Protams, ka nav neaizvietojamu cilvēku un kādreiz arī Timu nomainīs cits vadītājs. Tad arī būsim liecinieki tam vai tas būs veiksmīgāks.

    Reklāma