Web Analytics
More
    Reklāma

    “BMW” oficiāli prezentē jaunu, pārstrādātu un jaudīgāku “iDrive” versiju

    Jaunākie raksti

    Autoražotāju vidū notiek sacensības, kurš izveidos labāku multimediju sistēmu un digitālo instrumentu paneli. Šis divas lietas jaunos auto ir kļuvušas par iemeslu, kas var izšķirt lēmumu par auto pirkšanu vai nepirkšanu. Ilgstoši vieni no labākajiem šajā jomā bijuši “BMW” ar savu “iDrive” sistēmu, kura nupat saņēmusi jaunu versiju.

    Autoražotājs ieviesis sava veida ieliekto displeja risinājumu “BMW Curved Display”. Tehniski tie joprojām ir divi ekrāni – 12,3 un 14,9 collu izmērā, bet tie rada vienota ekrāna iespaidu. “BMW” pagaidām neaizraujas ar informāciju par tehniskajiem parametriem, atklājot vien tik daudz, ka jaunā sistēma spēs apstrādāt 20-30 reizes vairāk datu nekā līdzšinējā versija.

    Reklāma

    Kā tas bija sagaidāms, “BMW” pilnībā pārstrādājuši vizuālo saskarsni. Instrumentu panelim tagad varēsim izvēlēties dažādus skatus un arī lietas, ko tas rāda – “Drive” izkārtojumā ekrāna centrālajā daļā tiks rādīta vadītāja izvēlētā informācija. “Focus” izkārtojums paredzēts sportiskai braukšanai, “Gallery” režīmā tiks samazināta dažāda braukšanas informācija, vairāk piedāvājot dažādu multimediju info, bet “Calm” režīms ir situācijām, kad neko citu nevēlaties redzēt un ekrānā būs redzams tikai ātrums.

    Plānoti trīs braukšanas režīmi – efektīvais, sporta un personīgais. Tas nozīmē, ka multimediju ekrānā, kā ierasts, būs iespējams pielāgot motora, ātrumkārbas, stūres un šasijas komponenšu darbību. Arī navigācijas sistēmā tiks piedāvātas dažādas iespējas izvēlēties, tieši cik daudz informācijas vēlaties redzēt. Lai arī šajā versijā esot daudz personalizācijas iespēju, kas nedaudz pietrūka iepriekš, ražotāja pārstāvji uzskata, ka viss izveidots lietošanā viegli un saprotami.

    Jaunā sistēma saņems attālinātos atjauninājumus, taču arī iepriekšējā versija joprojām saņems ražotāja atjauninājumus. Tāpat atsevišķas iespējas no jaunās sistēmas tiks piedāvātas arī iepriekšējā versijā. “BMW” pārstāvji atzīmē, ka arī viņus skāris procesoru trūkums, taču vismaz pagaidām, lai arī ar grūtībām, taču ražošana turpinās un līnijas nav apturētas. “BMW” jau strādājot pie alternatīviem risinājumiem, lai procesoru trūkumu tik ļoti neizjustu.

    Plānots, ka jauno “iDrive” pirmoreiz ieraudzīsim “i4” elektriskajā sedanā, kas pie klientiem nonāks gada turpinājumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma