Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW valdes loceklis noraida spekulācijas par atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja BMW valdes loceklis izpētes un attīstības jautājumos Franks Vēbers kategoriski noraidījis izskanējušās spekulācijas, ka bavārieši varētu atteikties no iekšdedzes dzinējiem, pilnībā pārejot tikai un vienīgi uz elektroauto. Vācu medijos izskanēja runas, ka BMW varētu pārtraukt investēt iekšdedzes dzinējos, īpaši ņemot vērā to, ka konkurenti palielina ieguldijumus elektriskajos jaudas agregātos.

    BMW gatavojas prezentēt savas jaunās paaudzes elektriskās mašīnas ar nosaukumu Neue Klasse. Zināms, ka pirmais modelis būs elektrisks sedans aptuveni 3. sērijas izmēros, bet drīz pēc tam sekos jaunais iX3, bet vēlāk varam gaidīt ar jaunu, elektrisku M3 ar četriem elektromotoriem un jaudu virs 1000 zirgspēkiem.

    Vēbers atzīmējis jaunos Euro 7 izmešu standartus, kuriem BMW gatavo savus dzinējus. Viņš arī paskaidro, ka šīs tehnoloģijas tiek attīstītas ne tikai Eiropas, bet arī Ķīnas un ASV vajadzībām. BMW valdes priekšsēdētājs Olivers Cipse iepriekš publiski izteicis atbalstu sintētiskajām degvielām kā vienai no alternatīvām, kā saglabāt iekšdedzes dzinējus lietošanā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    20.12.2023 18:24

    Pirdīs dūmus līdz pēdējam pircējam!

    Ikšķilnieks
    23.12.2023 12:11
    Reply to  Bats

    Un tavs “elektriks vehiklis” pirdīs tos pašus dūmus no sadedzinātajam oglēm, kuras dedzina elektrības radīšanai.

    Reklāma