Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes CES 2024 izstādē demonstrē savas idejas par nākotnes auto multimediju sistēmu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes CES 2024 izstādē nodemonstrējis savas jaunākās idejas par nākotnes automašīnu multimediju sistēmu, turklāt tās jau pārskatāmā nākotnē nonāks sērijveida mašīnās – gan elektriskajās, gan ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotajos auto.

    Šobrīd Mercedes automašīnas darbina MBUX multimediju sistēma, kas globāli atzīta par labu esam. Autoražotāja azotē ir jaunā MB.OS sistēma, kas gatavota jaunās paaudzes MMA platformai, sniedzot daudzus jaunumus un uzlabojumus – dažāda veida izklaides saturs, informācija par uzlādes iespējām, kartes un navigācija un daudz kas cits.

    Šajā visā Mercedes īpaši izceļ balss vadības sistēmu jeb virtuālo asistentu, ražotājam apgalvojot, ka tas līdzināsies cilvēkam vairāk nekā jebkad agrāk. Plānots, ka tā lietos ChatGPT. Mercedes valdes loceklis Markuss Šēfers apgalvo, ka jaunā balss vadības sistēma ne tikai sekos un izpildīs cilvēka sniegtās komandas – tā varot veidot dialogu un no balss saprast, kādā noskaņojumā ir cilvēks, lai atbildētu “ar empātiju”.

    Māksligajam intelektam būšot četri dažādi režīmi – Natural, Predictive, Personal un Empathetic – kurus tad var pielāgot pēc saviem ieskatiem un vajadzībām. “Ceram, ka vismaz atsevišķos gadījumos mākslīgais intelekts un mūsu asistenta sistēma spēs paredzēt, ko vēlas cilvēks, ņemot vērā pulksteņa laiku, viņa noskaņojumu, atrašanās vietu un citus apstākļus,” saka Šēfers, viņam norādot, ka asistents nodrošinās visu, ko cilvēks vēlas no savas mašīnas.

    Nākamās paaudzes sistēmā Mercedes arī attīstījuši navigāciju, to saucot par Surround Navigation – tā izmanto Unity videospēļu dzini, lai veidotu 3D vizualizāciju par apkārtējo telpu un ļaujot saskatīt to, ko redz mašīna. Tā to skaidro Mercedes. Unity dzinis apkopo visu informāciju no mašīnas kamerām, sensoriem, LIDAR radara un to visu nodemonstrē uzskatāmi. Pagaidām gan vēl neesam redzējuši, kā tad tas izskatīsies praksē.

    Tāpat Mercedes izziņoja daudz un dažādas sadarbības, lai automašīnā sēdošajiem būtu iespējas sevi izklaidēt, kamēr auto lādējas – “Audible” un “Amazon Music” nodrošinās piekļuvi mūzikai, audiogrāmatām un citam audio saturam. Tāpat ražotājs sagatavojis dažādas videospēles un pakalpojumus šajā jomā.

    Interesants ir arī Concept CLA Class elektriskais koncepts, kas pirmoreiz tika demonstrēts pērn, bet tagad tas nonācis līdz Ziemeļamerikai. Mercedes šo mašīnu iecerējuši kā konkurentu Tesla Model 3 un tas tad arī būs pirmais, kas būs aprīkots ar jauno multimediju sistēmu un daudzajām iespējām. Tas arī būs pirmais no vismaz četriem auto uz jaunās MMA platformas, par ko ir zināms.

    Svarīgi piezīmēt, ka tas nebūs tikai dators uz riteņiem, proti, solītie tehniskie parametri ir gana daudzsološi – auto būs aprīkots ar 800V bateriju sistēmu un 750 kilometru sniedzamību, Mercedes solot, ka tas būs viens no efektīvākajiem elektroauto, kāds tiek piedāvāts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Villijs
    10.01.2024 15:06

    Štrunti pasažieriem un najezdņikiem, nevis autovadītājiem.

    Opis
    12.01.2024 14:31

    Būtu labāk domājuši par bateriju tehnoloģijām un ilgmūžību kā to dara Toyota. Ar aplikāciju tālu neaizbrauksi…

    Reklāma