Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais BMW Touring modelis: sportisks, elegants, daudzpusīgs un tagad arī pilnībā elektrisks

    Jaunākie raksti

    BMW 5. sērijas Touring nāk klajā ar vēl sportiskāku, elegantāku un tagad arī pilnībā elektrisku modeli – BMW i5 Touring. BMW 5. sērijas Touring sestā paaudze ir progresīvāka nekā jebkad agrāk. Jaunais modelis ir izsmalcināts universālis gan ikdienas braukšanai, gan tālākiem ceļojumiem, kas piedāvā elegantu izskatu, sportiskumu un plašu komfortu.

    Modeļa sestā paaudze visā pasaulē tiks piedāvāta gan ar pilnībā elektrisko piedziņu, gan kā plug-in hibrīds, kā arī ar efektīviem benzīna un dīzeļdzinējiem, tostarp 48 V vieglo hibrīda sistēmu. Baltijas tirgū sākotnēji būs pieejami pilnībā elektriskie BMW i5 eDrive40 Touring un BMW i5 M60 xDrive Touring, kā arī jaunais BMW dīzeļdzinēja modelis – 520d xDrive Touring. Savukārt vasarā būs pieejami divi benzīna modeļi – BMW 530e xDrive Touring un BMW 530e Touring.

    Reklāma

    Jauns un sportiski elegants virsbūves dizains

    Jaunā BMW 5. sērijas Touring virsbūvi raksturo dinamiski izstieptas proporcijas un izteiksmīgas virsmas. Salīdzinot ar savu priekšgājēju, jaunais BMW 5. sērijas Touring ir par gandrīz 10 cm garāks, par 3,2 cm platāks un par 1,7 cm augstāks. Jaunajam modelim ir īpaši gara riteņu bāze, kas pagarināta par 2 cm.

    BMW 5. sērijas Touring izteiksmīgo priekšpusi izceļ inovatīvi dubultie priekšējie lukturi un BMW elipsveida režģis. Gandrīz vertikāli izvietotie LED elementi kalpo kā pagrieziena rādītāji un dienas gaismas. Savukārt uz priekšu izvirzītam BMW elipsveida režģim ir plats ietvars ar papildu BMW Iconic Glow kontūru apgaismojumu.

    Jaunajiem BMW Touring modeļiem piedāvājumā ir pieejamas trīs BMW Individual krāsojuma apdares. Pilnībā elektriskajiem un plug-in hibrīda modeļiem standarta aprīkojumā ietilpst 18 un 19 collu vieglmetāla sakausējuma diski, taču kā papildaprīkojumu var pasūtīt vieglmetāla diskus līdz pat 22 collām. Jaunā BMW Touring dinamisko raksturu ir iespējams vēl vairāk izcelt, papildinot to ar M Pro sporta pakotni.

    Līdzsvars starp sportiskumu un ceļošanas komfortu

    Jaunais BMW 5. sērijas Touring ar savu daudzpusīgo interjeru un jaunākajiem digitālajiem risinājumiem ir piemērots gan ikdienas satiksmei, gan tālākiem ceļojumiem. Jaunā BMW modeļa salona centrā ir izliektais BMW ekrāns. Pilnībā digitālā ekrāna sistēma ietver 12,3 collu informācijas ekrānu un 14,9 collu kontroles ekrānu. Moderno premium klases atmosfēru salonā papildina standarta aprīkojumā iekļautie jaunie sporta sēdekļi un papildus aprīkojumā pieejamā BMW interaktīvā josla – izgaismots funkcionālais bloks ar skārienjutīgiem vadības paneļiem visā instrumentu paneļa platumā.

    Jaunā BMW 5. sērijas Touring salons standarta aprīkojumā ir no pilnībā ekoloģiskiem materiāliem. Savukārt papildaprīkojumā ir pieejama BMW Individual Merino ādas apdare vairākos divkrāsu variantos. Kā papildus aprīkojumu BMW Touring piedāvā arī panorāmas stikla jumtu un Bowers & Wilkins Surround Sound sistēmu ar līdz pat 18 skaļruņiem.

    Pilnībā elektriskais BMW i5 Touring tiek laists klajā divos variantos

    Jaunais BMW i5 Touring ir pirmais pilnībā elektriskais premium klases modelis šajā kategorijā. Elektroauto cienītājiem viens no variantiem ir BMW i5 M60 xDrive Touring, kas spēj nodrošināt līdz pat 442 kW/601 ZS piedziņas jaudu apvienojumā ar M veiktspēju un griezes momentu līdz 820 Nm, kad ir aktivizēta M Sport Boost vai M Launch Control funkcija. Automobilis spēj uzņemt ātrumu no 0 līdz 100 km/h 3,9 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir elektriski ierobežots līdz 230 km/h.

    Otrs 5. sērijas elektroauto variants ir BMW i5 eDrive40 Touring, kura elektromotors darbina aizmugurējos riteņus un ģenerē maksimālo jaudu līdz pat 250 kW/340 ZS ar maksimālo griezes momentu līdz 430 Nm apvienojumā ar M Sport Boost vai M Launch Control funkciju. BMW Touring i5 eDrive40 no 0 līdz 100 km/h spēj uzņemt ātrumu 6,1 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 193 km/h.

    Papildus efektīvajiem elektromotoriem ievērojamu nobraukumu palīdz nodrošināt arī jaunākā adaptīvā rekuperācijas versija un inteliģenta siltumsūkņa tehnoloģija, kas uztur izvēlēto salona temperatūru. Saskaņā ar WLTP ciklu, BMW i5 M60 xDrive Touring maksimālais nobraukums ir robežās no 445 līdz 506 km, taču BMW i5 eDrive40 Touring – no 483 līdz 560 km.

    Latvijā BMW 5. sērijas Touring rūpnīcas pasūtījumu pieņemšana iespējama jau šobrīd. BMW 520d xDrive Touring iespējams pasūtīt par standarta komplektācijas ieteicamo mazumtirdzniecības cenu, sākot no 67 990 eiro, BMW i5 eDrive40 – 78 200 eiro, BMW i5 M60 xDrive – 105 500 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Labvēlis
    09.02.2024 15:28

    Tas salons ir kaka no kiber-ēzeļa dibena.

    Iepriekšējās/tagadējās paaudzes salons nebija super aizraujošs, bet vēl gana loģisks un gana viegli lietojams, šis ir tizlas melnas spīzdīgas plastmasas un ļjod suduku balagāns ar mērķi apdullināt viegli izklaidējamos un strauji uzmanību zaudējošos.

    Ārpuse ir tik klaji bezpersoniska un smagnējumu izmisīgi maskējoša ka tur nav ko vispār.

    Vismaz laba ziņa esošo modeļu īpašniekiem – vērtibas kritums nav gaidāms liels jaunā modeļa dēļ.

    grh
    09.02.2024 17:01

    340zs un max ātrums 193km/h? t.i. ar vecu 2l dīzeli Vācijā tādam uz bāņa ar spīdināt tālos, lai vācas no joslas nost :D
    Laikam ļoti smagi auto būs, ja pie tik lieliem jaudas rādītājiem ir tik sūdīgi 0-100km/h laiki un max ātrumi.

    Labvēlis
    09.02.2024 17:14
    Reply to  grh

    Elektro 2.5 kilo un iekšdedze 1.9 kilo.
    Resns vepris.

    Reklāma