Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācijas tiesa “Tesla” apgalvojumus par autopilota funkcijām atzīst par maldinošiem

    Jaunākie raksti

    “Tesla” zaudējusi Vācijas tiesas lietā par to, kā kompānija reklamē savas “Autopilot” autonomās braukšanas sistēmas funkcijas. Tiesa atzinusi, ka izmantoti “maldinoši apgalvojumi”.

    Organizācija “Wettbewerbszentrale”, kas cīnās pret negodīgu komercpraksi Vācijā, pērn vērsās Minhenes tiesā, norādot, ka “Tesla” savos reklāmas materiālos izmanto vārdu savienojumus “iekļauts autopilots”, “pilnīgs potenciāls autonomai braukšanai” un “līdz gada beigām: … automātiska braukšana pilsētā”. Vācijas organizācija uzskata, ka “Tesla”, nosaucot savu braukšanas palīgsistēmu par “Autopilot”, maldinājusi lietotājus par tās patiesajām iespējām.

    Reklāma

    “Wettbewerbszentrale” izplatījusi paziņojumu, ka tā uzvarējusi tiesā. Organizācijas advokāts Andreass Ottofullings pastāstījis, ka pilnīgi autonoma braukšana šobrīd nav juridiski atļauta, turklāt, minēto mašīnu modeļi tehniski nav spējīgi to nodrošināt, tāpēc arī “Tesla” jāievēro spēles noteikumi un viņi nedrīkst maldināt paterētājus ar neizpildāmiem solījumiem. Apgalvojums “automātiska braukšana pilsētas ielās būs pieejama līdz šī gada beigām” kompānijas mājaslapā atrodas jau kopš pagājušā gada, tomēr funkcija Vācijā joprojām nestrādā, tāpēc “Tesla” nemaz nebija īstu argumentu savai aizstāvībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1040
    15.07.2020 12:43

    teikums “automātiska braukšana pilsētas ielās būs pieejama līdz šī gada beigām”  ir tulkojams divejādi – vai nu ne vēlāk par gada beigām, vai arī pieejama (visiem) līdz gada beigām (pēc tam tikai abonentiem).

    KKTK
    15.07.2020 13:09

    Beidzot nedaudz dabūs par to savu muldēšanu.

    Krotow
    15.07.2020 13:39

    T.s. autopilotam līdz reāli autonomai braukšanai vēl ir kā cūkai līdz mēnesim. Eiropā Maskam parādīja, ka lai arī viņš ir, khm, “ģēnijs” (?), likumus ir jāievēro un nav ko muldēt.

    1040
    15.07.2020 14:11

    Sapratu, ko man atgādina Tesla logo – Talbot)

    Vārds*
    15.07.2020 16:37
    Reply to  1040

    Nav taisnība

    aAB9ppGn_700w_0.jpg
    Mārtiņš
    15.07.2020 15:32

    Tur man šķiet vairāk pastarpināti Vācijas autobūve iesaistījās, jo tie paši VW, BMW un MB arī lieto terminu “autopilot” un tam visam parasti ir klāt zvaigznīte ar pamatīgu paskaidrojošo tekstu. Galu galā lidmašīnai arī ir autopilots, bet tas nenodrošina to, ka lidmašīna visu izdarīs pilota vietā, tikai noturēs uzstādīto kursu, augstumu un ātrumu!

    Oskars
    15.07.2020 16:14

    Beidzot kada laba zinja. Vismaz viena kompanija par muldeshanu tiek izdrazta.

    Reklāma