Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Bard” MI čatbots tagad spēj ģenerēt arī attēlus

    Jaunākie raksti

    “Google” mākslīgā intelekta (MI) čatbots “Bard” beidzot ticis pie attēlu ģenerēšanas funkcijas, ko jau vairākus mēnešus piedāvā tā konkurents “ChatGPT Plus”.

    Jauno funkciju nodrošina “Bard” integrētais teksta-attēlu modelis “Imagen 2”, par ko “Google” paziņoja šajā nedēļā. Norādīts, ka tas spēj ģenerēt augstas kvalitātes, detalizētus attēlus. “Bard” ar integrētu “Imagen 2” lietotājiem ir pieejams bez maksas atšķīrībā no “ChatGPT Plus”, kam ir maksas abonements.

    Reklāma

    “Imagen 2” pakāpeniski kļūs pieejams lielākajā daļā pasaules valstu un darbosies angļu valodā. Lai ģenerētu attēlu, lietotājam vienkārši jāizveido teksta uzvedne, kā tas ir citu MI čatbotu gadījumā. Tāpat “Google” uzsver, ka ģenerētajiem attēliem tiks pievienota ūdenszīme, kas informēs, ka tos izveidojis MI.

    Kompānija arī norādījusi, ka ieviesusi tehniskos un drošības ierobežojumus, kuri neļaus robotam ģenerēt sabiedrībā zināmu cilvēku attēlus, kā arī ierobežos vardarbīga, aizskaroša un seksuāla rakstura satura izveidi.

    Vēl viens jaunums ir tāds, ka “Bard” tagad darbojas uz lielā valodu modeļa “Gemini Pro” pamata. Tiesa, paredzēts, ka vēlāk robots tiks darbināts ar vēl jaudīgāku modeli “Gemini Ultra”. “Gemini Pro” tika palaists pērnā gada decembrī un tagad ir pieejams visās “Bard” esošajās 230+ valstīs/teritorijās un 40+ valodās.

    Papildus “Bard” atjauninājumiem “Google” palaidusi jaunu eksperimentālu fotoattēlu rīku “ImageFX”, ko arī darbina “Imagen 2”. Tas ļauj lietotājiem izveidot attēlus, izmantojot vienkāršas teksta uzvednes. “ImageFX” papildinās jau esošo “Google” MI rīku komplektu “MusicFX” un “TextFX”, kas tika izlaisti pērn.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rihards
    04.02.2024 14:05

    Vai tad tagad Bard pieejams arī Latvijā?

    Rihards
    04.02.2024 18:55

    Tas ta skaidrs.. man interesē kad makersuite būs pieejams. Iesāku taisīt vienu paplašinājumu priekš Raycast, bet tam nepieciešams bard API, kas Latvijā vēl nav pieejams..
    https://ai.google.dev/available_regions

    Riko
    04.02.2024 17:41
    Reply to  Rihards

    Labrīt

    Caps
    04.02.2024 23:33

    Vismaz chatgpt ir padarīts par tādu mēslu, ka vairs pat nav jēga izmantot. Nez vai ar Bard ir līdzīgi.

    Hhh
    06.02.2024 10:06
    Reply to  Caps

    Jap. Kādreiz izmantoju lai ģenerētu idejas video titles and descriptions, tagad ģenerē tādu sviestu, ka nav vērts.

    Name*
    05.02.2024 07:36

    Image generation in Bard is available in most countries, except in the European Economic Area (EEA), Switzerland, and the UK

    Reklāma