Web Analytics
More
    Reklāma

    “Oura” gredzeni tagad spēs izmērīt noturību pret stresu

    Jaunākie raksti

    Pēc ilgāka laika viedo gredzenu ražotājs “Oura” nācis klajā ar visai iespaidīgu atjauninājumu un svaigām iespējām. Nozīmīgākā no tām ir funkcija “Resilience”, kas izmērīs lietotāju noturību pret stresu.

    Jaunā funkcija mēra lietotāja noturību pret stresu, izmantojot tādus parametrus kā stresa slodze un atpūta dienas laikā, kā arī miegs. Lietotne iedala noturību pret stresu piecos līmeņos: ierobežota, atbilstoša, stabila, spēcīga un izcila. Ņemot vērā iegūtos datus par stresu, atpūtu un miegu, lietotāja noturība pret stresu tiek iedalīta kādā no šiem līmeņiem.

    Reklāma

    Avots: Oura

    Papildus tam “Oura” piedāvās ieskatus un ieteikumus, kā palielināt noturību pret stresu. Uzņēmums skaidro, ka vidēji lietotāji katru dienu piedzīvo 96,5 minūtes stresa. Turklāt konstatēts, ka ar lielāko stresu lietotāju mēdz saskarties tieši piektdienās un sestdienās, jo palielinās aktivitāte, kā arī alkohola patēriņš.

    To, ka “Oura” ir ieinteresēts ne tikai informēt lietotājus par viņu stresa līmeni, bet arī meklēt veidus, kā to mazināt un pārvaldīt, liecina fakts, ka pērnā gada decembrī uzņēmums sāka sadarbību ar meditācijas pakalpojumu platformu “Headspace”, lai mobilajā lietotnē piedāvātu 15 minūšu garas meditācijas sesijas

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    01.02.2024 13:06

    Meditacija domata, kas galigi nemak atslabinaties un nepartraukti par kaut ko doma, man pietiek ar atputu gulta.

    Skaks
    02.02.2024 17:11

    Pēc kādiem parametriem izmēra stresa līmeni?

    Skaks
    02.02.2024 20:21

    To es saprotu, bet prasās detalizētāk informāciju (saprotu, esmu gnīda kas prasa vairāk :D).

    Iesim tālāk. Rakstā sacīts “.. izmantojot tādus parametrus kā stresa slodze un atpūta dienas laikā, kā arī miegs.” Te arī tas jautājums radies, jo esošie parametri var būt kā parasta matemātika, bet rezultāts ir tikai potenciāls, kas vairs neatbilst patiesībai.

    Ar kādiem instrumentiem tiek veikts aprēķins stresa slodzei? Jautāju šo visu, jo vienkārši pašam interesanti :)

    Slais
    03.02.2024 20:08

    Tātad gredzens parādīs, ka cilvēks kurš rij čiponus un alēnu pie TV ir mazāk stresains, kā cilvēks kurš nodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm un balstoties uz šo secinās, ka Ar tavu dzīvi viss ir kārtībā, turpini rīt čiponus”. 😀

    Kursors.lv
    04.02.2024 08:27
    Reply to  Slais

    Nē, tā tas nedarbojas. Ja rīs čiponus, tad būs knapāks veselības stāvoklis, kad katra kustība radīs lielāku stresu ķermenim.

    Reklāma