Web Analytics
More
    Reklāma

    Izdota “pēdējā” “The Beatles” dziesma, kuras tapšanā iesaistīts mākslīgais intelekts

    Jaunākie raksti

    Vasarā jau rakstījām, ka leģendārās grupas “The Beatles” dalībnieks Sers Pols Makartnijs, izmantojot savu muzikālo talantu un mākslīgā intelekta (MI) sniegtās iespējas, strādā pie jaunas “The Beatles” dziesmas. Vakar, 2. novembrī, šis skaņdarbs ar nosaukumu “Now and Then” beidzot nodots klausītāju vērtējumam un tiek prezentēts kā pēdējā “The Beatles” dziesma.

    Jaunā dziesma ir pirmais “The Beatles” skaņdarbs kopš 1995. gada. Tajā var saklausīt Džona Lenona vokālu, kas paņemts no 1970. gadu demo ieraksta, kā arī Džordža Harisona ģitāras skaņas no 1995. gada. Savukārt Pols Makartnijs un Ringo Stārs pievienojuši savas basa un bungu partijas un, izmantojot mašīnmācīšanās tehnoloģijas, noslīpējuši skanējumu un noņēmuši liekās fona skaņas. MI programmatūra, ko pirmo reizi izmantoja režisors Pīters Džeksons, veidojot “Apple” dokumentālo filmu “Get Back”, spēja veiksmīgi atdalīt Lenona vokālu no klavierēm.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šis ir otrais mēģinājums, kad “The Beatles” dziesmu “Now and Then” cenšas nodot klausītājiem. 1995. gadā Makartnijs, Harisons un Stārs atkal apvienojās, lai strādātu pie “jaunām” dziesmām, pievienojot tām 1980. gadā mirušā Džona Lenona vokālu. Toreiz veiksmīgi tika pabeigts darbs pie “Free as a Bird” un “Real Love”. Taču dziesma “Now and Then” netika izdota, jo tajā laikā vienkārši nebija tik advancētu tehnoloģiju, lai Lenona vokālu kvalitatīvi atdalītu no fonā skanošajām klavierēm. Pēc 28 gadiem, pateicoties mākslīgajam intelektam, tas beidzot izdevies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma