Web Analytics
More
    Reklāma

    Pols Makartnijs izmantojis mākslīgo intelektu, lai radītu “The Beatles” pēdējo dziesmu

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) izmantošana mūzikas industrijā, piemēram, dziesmu ierakstīšanā vai atbilstoša videoklipa izveidē šobrīd tiek vērtēta diezgan pretrunīgi. Neskatoties uz to, diezgan daudz mūziķu gan pasaulē, gan arī Latvijā arvien aktīvāk iemēģina roku šīs tehnoloģijas izmantošanā, lai radītu savus garadarbus. MI iespējas nav svešas arī pavisam leģendāriem mūziķiem, tostarp grupas The Beatles dalībniekam Seram Polam Makartnijam. Viņš, izmantojot šo tehnoloģiju, radījis jaunu The Beatles dziesmu, ko sabiedrības vērtējumam nodos vēlāk šajā gadā.

    Jaunajā dziesmā iekļauts Džona Lenona vokāls, kas paņemts no veca demo ieraksta. Iespējams, tas ir no 1978. gada kasetes ieraksta, kas tapis Lenona apartamentos Ņujorkā tieši pirms viņa nāves. To droši vien vēlāk precizēs pats Makartnijs. Savukārt iedvesma šai dziesmai gūta no Pītera Džeksona dokumentālās filmas “Get Back”. Runājot par paša skaņdarba tapšanu, Makartnijs atklāj, ka izmantojis pielāgotu MI sistēmu, lai Lenona vokālu atdalītu no fona trokšņiem, kā arī mūzikas instrumentiem, tādējādi nodrošinot “tīru”, augstas kvalitātes skanējumu.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka dzīvi palikušie Bītli 1995. gadā mēģināja ierakstīt šo dziesmu, taču Džordžs Harisons procesa vidū iebilda par to Džona Lenona skaņu celiņa sliktās kvalitātes dēļ. Makartnijs pagaidām nav atklājis, kāds ir dziesmas nosaukums, taču tiek uzskatīts, ka tā varētu būt “Now and Then” – 1978. gadā ierakstītā Lenona mīlas dziesma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma