Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti un apbalvoti Latvijas izcilākie jaunuzņēmumi

    Jaunākie raksti

    8. septembrī Startup dienas ietvaros pirmo reizi pasniegtas balvas labākajiem Latvijas jaunuzņēmumiem astoņās kategorijās. Septiņās kategorijās uzvarētāju noteica Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” izveidota žūrija, bet astotajā – “Kopienas izvēle” (“Community Choice”) – favorīts tika izvēlēts sabiedrības balsojumā. Cīņa bija spraiga līdz pēdējai minūtei.

    Septiņās kategorijās, kur balsojumu noteica žūrija, par uzvarētājiem atzīti šādi jaunuzņēmumi:

    Reklāma

    • Kategorija “Straujākais izrāviens” (“Breakthrough”) – “Naco Technologies“. Uzņēmums izstrādā nano pārklājumu un citus jaunus materiālus zaļā ūdeņraža ražošanai.
    • Kategorija “Jaunpienācējs” (“Newcomer”) – “Swotzy“. Uzņēmums ir izveidojis asistentu e-komercijas uzņēmumiem, kas palīdz gudrāk organizēt preču piegādi.
    • Kategorija “Labākais izaugsmes stadijas jaunuzņēmums” (“Scaleup”) – “Giraffe360“. Jaunuzņēmums izstrādājis mākslīgajā intelektā balstītu video un foto uzņemšanas kameru nekustamo īpašumu nozarei.
    • Kategorija “Jaunuzņēmums, kas rada lielāko sociālo ietekmi” (“Impact”) – “Cellbox Labs“. Komanda veido orgānus uz čipa, ko var izmantot, lai precīzi pielāgotu zāles katram pacientam un testētu medikamentus bez dzīvnieku iesaistes.
    • Kategorija “Labākais iekārtu tehnoloģiju jaunuzņēmums” (“Hardware”) – “Aerones“. Pasaules līderis vēja turbīnu apkopē, piedāvā robotizētu remonta un uzturēšanas sistēmu.
    • Kategorija “Labākais programmatūras jaunuzņēmums” (“Software”) – “Web Scraper“. Interneta “skrāpēšanas” paplašinājums, kas darbojas bez programmatūras, un tā izmantošanai nav nepieciešamas programmēšanas zināšanas.
    • Kategorija “Dibinātājs-iedvesma” (“Founder-Hero”) – Artis Kehris, “Printify” līdzdibinātājs.

    Jaunuzņēmumam “Cellbox Labs” balvu pasniedza Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs: “Šodien apbalvotie uzņēmumi ir spilgts piemērs tam, ka mums netrūkst ambīciju mainīt Latviju. Jaunuzņēmumu idejas maina to, kā darbojas nozares un attīstās inovācijas. Latvijai ir nepieciešamas ekonomikas pārmaiņas un jaunuzņēmumiem ir jābūt daļai no tām. Apsveicu visus uzvarētājus, mums tiešām ir, ar ko lepoties un ceru, ka šie sasniegumi iedvesmos nākamos uzņēmējus.”

    Uzvarētāja noteikšanai astotajā kategorijā tika dots vārds jebkuram interesentam, jo notika balsojums Jaunuzņēmumu balvas mājas lapā internetā. Cīņa līdz pēdējai minūtei norisinājās starp trim jaunuzņēmumiem – “BirgerMind”, “PrintyMed” un “Giraffe360”. Katrs no tiem kādu brīdi pabija pirmajā vietā, tomēr pēdējās 12 stundas uzvaru no rokām vairs neizlaida jaunuzņēmums “BirgerMind”. Uzvarētājiem jāsaka paldies kurzemniekiem un īpaši Ventspilij, kas bija aktīvākie balsotāji. To var izskaidrot ar faktu, ka jaunuzņēmuma dibinātājs ir tieši no šī reģiona.

    Papildus tika apbalvoti vēl vairāki jaunuzņēmumi, kurus balvai izvirzīja citi ekosistēmas pārstāvji:

    • Digitālās veselības klasteris balvu pasniedza jaunuzņēmumam “Sepsican“, kas izveidojis risinājumu agrīnai sepses diagnostikai ar kameras un mašīnmācīšanās algoritma palīdzību.
    • Latvijas Blokķēdes asociācija īpaši gribēja izcelt “Dyor” – rīku, kas analizē kriptovalūtas tirgu un palīdz atrast labākās krioptovalūtas maiņas iespējas.
    • Atvērtā inovāciju kustība VEFRESH par saviem favorītiem izraudzījās jaunuzņēmumu “Bruntor“, kas ražo sūtījumu piegādes uzņēmumiem paredzētu elektrisko skrejriteni ar kravas kasti.
    • Rīgas Tehniskā universitāte par saviem favorītiem nosauca divus uzņēmumus, kas abi ir saistīti ar ūdens tehnoloģiju inovācijām – “Waterson Technologies“, kas apstrādā ūdensapgādes sistēmu sensoru datus ar mašīnmācīšanās algoritmiem un aprēķina bioloģiskā piesārņojuma varbūtību, un “SUBmerge Baltic“, kas veido dažādiem zemūdens uzdevumiem piemērotu dronu.
    • Iniciatīva “Cleantech For Baltics” savu balvu piešķīra jaunuzņēmumam “Naco Technologies“. Uzņēmums izstrādā nano pārklājumu un citus jaunus materiālus zaļā ūdeņraža ražošanai.
    • Latvijas šobrīd vienīgais vienradža uzņēmums “Printful” par jaunuzņēmumu, kas varētu iet tā pēdās, nosauca “Giraffe360” – mākslīgajā intelektā balstītu video un foto uzņemšanas kameru nekustamo īpašumu nozarei.

    “Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija “Startin.LV” ir gandarīta par šo pasākumu un tā rezultātiem, kaut gan tas nebija viegli. Mēs, latvieši, esam ļoti kautrīgi un izvairāmies no situācijām, kurās mums vajag pieteikt sevi kādai balvai un pastāstīt, kāpēc mēs esam labākie. Kaut kā tas ir jālauž. Šāda balva jau sen bija vajadzīga. Ir tik ļoti svarīgi ikdienas rutīnā apstāties un vienkārši izbaudīt mūsu panākumus. Šis pasākums ir atgādinājums visiem, ka Latvija var un Latvija dara. Kad skatos uz visiem balvu saņēmējiem, man ir pilnīga pārliecība, ka jā, tas ir Latvijas zelts,” komentē Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV” vadītāja Olga Barretu-Gonsālvisa.

    Latvijas Jaunuzņēmumu balvas pasniegšana notika gadskārtējās Startup dienas ietvaros, kuras organizēšanu atbalsta Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (ERAF projekts “Atbalsta tehnoloģiju pārneses programmas veicināšanai”), Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma