Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunuzņēmums Aerones piesaista 9 miljonu dolāru investīcijas

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmums Aerones piesaistījis 9 miljonus dolāru sēklas kapitāla, lai attīstītu robotizētus pakalpojumus vēja enerģijas operatoriem visā pasaulē. Investīciju mērķis – būt inovāciju celmlauzim vēja enerģijas nozarē un gada laikā desmitkāršot apgrozījumu.

    Aerones darbojas vēja turbīnu lāpstiņu inspekciju un apkopes robotikas jomā un jau sadarbojas ar deviņiem no desmit pasaulē lielākajiem vēja enerģijas uzņēmumiem. To vidū ir Siemens Gamesa, Enel, GE un Vestas. Šobrīd Aerones apkalpo vairāk nekā 3000 vēja turbīnu 17 valstīs Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

    Reklāma

    Aerones pakalpojumi ir automatizēti, izmantojot augsti specializētu aparatūru un IT risinājumus, kas nodrošina ātrāku, drošāku un efektīvāku darbu. Izmantojot patentētu robotu komplektu, Aerones veic turbīnu inspekcijas un apkopi līdz pat sešām reizēm ātrāk un līdz pat 40% rentablāk nekā ar augstkāpēju manuālu darbu.

    “Mēs strauji palielinām darbības apjomus attiecībā uz robotiem un tehniskās apkopes komandām uz lauka. Šis finansējums ļauj mums turpināt straujo izaugsmi un sagatavoties A sērijas finansējuma kārtai šā gada beigās,” skaidro Aerones izpilddirektors un līdzdibinātājs Dainis Krūze.

    Ar piesaistīto sēklas kapitālu Aerones, YCombinator akseleratora uzņēmums, palielinās ražošanas apjomu un paplašinās pakalpojumus, lai apmierinātu strauji augošo pieprasījumu. Uzņēmuma skatījumā pastāvīga inovācija un inteliģentās prognozētās apkopes attīstība ir visefektīvākais veids, kā uzturēt vēja parkus visā pasaulē.

    “Mēs nepārtraukti izstrādājam jaunus robotizētus risinājumus, lai apmierinātu klientu vajadzības un paplašinātu mūsu pakalpojumu klāstu,” uzsver līdzdibinātājs un tehniskais direktors Jānis Putrāms, “piemēram, nesen mēs izlaidām iekšējās inspekcijas robotu, kas skenē vēja turbīnu lāpstiņas un sniedz digitālus dubultās inspekcijas datus ar vēl nebijušu detalizētību, kā arī tīrīšanas risinājumu, kas ļoti efektīvi noņem netīrumus un eļļu no turbīnu torņiem un lāpstiņām.”

    Investīciju kārtas galvenie investori ir Future Positive Capital līdzās ar esošo investoru Change Ventures. Starp citiem investoriem ir Skype dibinātājs Jaan Tallinn (ar sava uzņēmuma Metaplanet starpniecību), Vinted līdzdibinātājs Mantas Mikuckas, Printify vadītājs Jānis Berdigans, Capitalia, Pace Ventures un EcoSummit.

    “Aerones ir pirmais visaptverošais nozares spēlētājs,” norāda Future Positive Capital dibinātāja Sofija Hmiča, “atšķirībā no uzņēmumiem, kas izmanto tikai attālo mērīšanu, lai iegūtu datus, vai koncentrējas uz analīzi, Aerones automatizē sarežģītas operācijas. Uzņēmums kļūst par “vienas pieturas aģentūru”, kas optimizē darbību un palīdz paātrināt atjaunojamās enerģijas izmantošanu, lai sasniegtu nulles neto emisiju līmeni.”

    Fancisko J. Valle, Enel Green Power vēja inovāciju produktu īpašnieks, uzsver: “Inovācijas, ko mēs ieviešam, pateicoties līgumam ar Aerones, veicinās atbildīgāku enerģijas ražošanu, ieviešot inovācijas, kas uzlabos vēja enerģijas attīstību.”

    Aerones paplašināšanās pamatā ir uzņēmuma koncentrēšanās uz pētniecību, izstrādi un inženierzinātnēm. Uzņēmuma pamattehnoloģija ir unikāla un patentēta datorizēta vinču sistēma, kas kontrolē modulāras, augstas precizitātes robotizētas rokas. Ierastajām inspekcijas un tehniskās apkopes tiek veiktas manuāli – darbs tiek veikts, cilvēkiem nolaižoties pa virvēm no vēja turbīnām. Aerones roboti nodrošina pakalpojumu bez jebkāda drošības riska cilvēkiem, kā arī plašākā laikapstākļu diapazonā.

    Ilgtermiņa pakalpojumu līgumi ar minētajiem nozares līderiem apliecina Aerones konkurētspēju tirgū. Neskatoties uz nelabvēlīgajiem apstākļiem Covid-19 kontekstā, Aerones tirdzniecības apjomi 2022. gada 1. ceturksnī, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, ir pieauguši vairāk nekā desmit reizes.

    Tā kā pasaule investē dekarbonizācijā un ilgtspējīgā enerģētikā, vēja enerģija ir rentabls un pieejams vietējais risinājums. Prognozēts, ka turpmāko 30 gadu laikā desmitkāršosies vēja enerģijas tirgus, savukārt 30 miljardu ASV dolāru lielais vēja turbīnu ekspluatācijas un apkopes tirgus pasaulē divkāršosies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    28.04.2022 19:46

    tā tagad būs jauna mode taisīt meitas uzņēmumu, bet it kā neatkarīgu, lai varētu pretendēt uz jaunuzņēmumiem pieejamajām investīcijām?

    Kārlis
    28.04.2022 22:10

    Risku sadalījums.
    Bet es tā arī nesapratu, par biešu sēklām iet runa, vai par suņu sēklām … Lūdzu precizējiet.

    bet tā … Malači.

    Pēteris
    29.04.2022 10:17

    Jaunuznemums?

    Reklāma