Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu uzņēmums “Aerones” saņēmis 4,4 miljonu eiro lielu finansējumu robotu izstrādei

    Jaunākie raksti

    Esam jau daudz rakstījuši par latviešu startapu “Aerones” un tā veiksmes stāstu, iekarojot pasaules tirgu. 2020. gada vidū uzņēmums nolēma būtiski mainīt biznesa virzienu, vairāk fokusējoties uz robotikas jomu. Šajā laikā vairākos investīciju raundos tas piesaistījis vairākus desmitus miljonu dolāru. Arī šis gads nav bijis izņēmums, “Aerones” saņemot 4 416 000 eiro lielu grantu no Eiropas Savienības Inovāciju fonda robotu izstrādei.

    “Aerones” darbojas vēja turbīnu lāpstiņu inspekciju un apkopes robotikas jomā. Uzņēmums nodrošina vēja turbīnu inspekcijas, tīrīšanas pakalpojumus, pretapledojuma pārklājuma uzklāšanu un turbīnas lāpstiņu erozijas remontu 27 valstīs.

    Reklāma

    Uzņēmums starp citiem izceļas ar to, ka izstrādājis pasaulē pirmo vēja turbīnu lāpstiņu remonta robotu. “Aerones” radītā robotizētā tehnoloģija ļauj šos remonta darbus veikt līdz pat sešām reizēm ātrāk nekā ar parastajām metodēm. Iegūtais finansējums startapam palīdzēs šo robotu ražošanas mērogošanai.

    “Aerones” līdzdibinātājs un izpilddirektors Dainis Krūze uzsver, ka vēja turbīnu lāpstiņu remonts ir kritiski svarīgs vēja enerģijas ražošanas efektivitātei un ilgtspējai. Ar ES Inovāciju fonda atbalstu “Aerones” varēs saražot robotus, kas ļauj veikt turbīnu lāpstiņu erozijas remontu ātrāk, precīzāk un efektīvāk, nekā tas darīts līdz šim.

    AvotsDb.lv
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Desa
    28.12.2023 16:59

    Grants – pavisam nav slikti. Pat ja čušs vien iznaks, vares neko neatdot.

    Reklāma